Bu kitap ipuçları vermek için yazıldı. Bu ülkenin daha iyi günler görmesini arzu eden herkese yol gösterecek ve ilham verecektir. HERKES İÇİN EĞİTİM çok yönlü düşünmeyi, küçük ve kendinden emin adımlarla yol almayı öğretiyor.

Bu kitap ipuçları vermek için yazıldı. Bu ülkenin daha iyi günler görmesini arzu eden herkese yol gösterecek ve ilham verecektir. HERKES İÇİN EĞİTİM çok yönlü düşünmeyi, küçük ve kendinden emin adımlarla yol almayı öğretiyor. Pratik öğütler veriyor, prensipleri ve becerileri beraber kullanmayı tavsiye ediyor. Kitabın her bölümünde iyi bir eğitimin başka bir standardına, sacayağına veya paydaşına vurgu yapılıyor. Millî, kaliteli, modern, sürdürülebilir, insancıl, ücretsiz, manevi, evrensel ve işlevsel eğitime giden yol herkes için adım adım örülüyor.

Çocuklarımızı nasıl yetiştirirsek birlikte yaşayabilirler?

Kendimizi nasıl daha eğitimli ve donanımlı hale getirebiliriz?

Eğitimde teoride ve pratikte en temel hatalarımız nelerdir?

Ülkemize özgü bir eğitim modeli mümkün mü?

Eğitim, toplumu ne kadar ileri taşıyabilir ve toplumsal sorunları nasıl çözer?

Eğitim ve ahlak arasındaki ilişkiyi nasıl doğru tanımlayabiliriz?

Anne ve babalar çocuk yetiştirirken hangi esaslara göre hareket etmeli?

Gençler üniversite ve iş hayatı için nasıl hazırlanmalı?

Eğitimde öğretmenlere düşen görevler nelerdir?

Eğitim nereye gidiyor? Okullar yakın bir gelecekte nasıl bir dönüşüm geçirecek?

Değerli dostlar; uzun zamandır bir kitap yazma planım vardı. Nihayet bu sene salgın hastalık dolayısıyla oluşan boşlukları da değerlendirerek düşüncelerime son halini verdim. Kitabı toparlayıp öncelikle elektronik ortamda yayımlayabildim. İlerleyen süreçte basılı kitap olarak da yayımlanacak inşallah. Kitabı; öğrenci, öğretmen, veli ve eğitimde karar verici pozisyonunda olan tüm kişiler için yazdım. Umarım düşündüğüm kadar faydalı bir eser olmuştur.

Kitap ile ilgili bilgi aşağıdaki linklerden edinilebilir. * Bu linklerde ilk bölümleri ücretsiz olarak okunabilir. İlk bölümleri beğenenler kitabın tamamını bu linklerden, Nook ve Kobo gibi kitap okuyucu cihazlardan veya Google Play Kitaplar uygulamasından satın alarak bilgisayar, telefon, tablet ya da kitap okuyucularından okuyabilirler. Bu ilk kitabım olduğu için hatalarımın mazur görüleceğini düşünüyorum. Kitabı okuma fırsatı bulan herkesin farklı platformlardaki olumlu ve olumsuz eleştirileri benim için yol gösterici olacaktır. Bu yolculukta beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.

*https://books.google.com.tr/books/about/Herkes_%C4%B0%C3%A7in_E%C4%9Fitim.html?id=X7YAEAAAQBAJ&redir_esc=y

https://www.ekitapyayincilik.com/products/herkes-için-eğitim

https://www.idefix.com/ekitap/herkes-cin-egitim

https://www.dr.com.tr/ekitap/herkes-cin-egitim

Mustafa TUNÇ kimdir?

1982 Malatya doğumludur. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun olmuştur.

Eğitimle ilgili uluslararası projeler yazmış ve yürütmüştür. Bu projeler vasıtasıyla İngiltere, Almanya, İtalya, Polonya ve Romanya gibi ülkelere çeşitli seyahatler gerçekleştirmiş, bu ülkelerdeki okul ve eğitim kurumlarında gözlem ve inceleme yapma fırsatı bulmuştur.

Halen Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde Rehber Öğretmen ve İstiklal Gazetesi'nde köşe yazarı olarak çalışmalarına devam etmekte, eğitimle ilgili seminerler ve konferanslar vermektedir. İyi derecede İngilizce bilen yazar evli olup bir çocuğu vardır ve İstanbul'da ikamet etmektedir.