Değerli Okurum, İstisnasız herkes her şeyin farkında ve herkes her şeyi bilerek yapıyor. Kimse de ne bir bilgi eksiliği ne de herhangi bir bilgiye ulaşma eksikliği olduğunu düşünmüyorum.

Değerli Okurum,

İstisnasız herkes her şeyin farkında ve herkes her şeyi bilerek yapıyor. Kimse de ne bir bilgi eksiliği ne de herhangi bir bilgiye ulaşma eksikliği olduğunu düşünmüyorum. Kimse istemeyerek hata da yapmıyor, yaptıklarını gayet aklı başında, gayet bilinçli bir şekilde kitabına uydurarak yapıyor.

Görmek ya da görmemek,

Duymak ya da duymamak,

Sormak ya da sormamak,

Olmak ya da olmamak,

Bilmek ya da bilmemek…

Hangisi işine geliyorsa onu seçiyor şu hayatta. Tabi ki bu çok çok normal bir durum diyenler olacaktır. Buraya kadar kimsenin lafı olamaz, olmamalı da. Herkes özgür sonuçta, isteyen istediğini yapar, bir başkasının özgülüğüne müdahale etmediği sürece.

İşin garip ve üzücü tarafı şu ki çoğu insan bu haldeyken maske takmaları, bir nevi yalancıyı oynama durumudur. Aslında temelde birilerini kandırdıklarını düşünürken kendilerini kandırma halleridir.

Görmedim, duymadım, bilmiyorumun altına sığınırken çoğu insan, aslında kimseyle ilgilenmiyorum demek istiyorlar.

'İlgilenmiyorum' kelime açık ve net…

Çünkü hem diğer yazdıklarımı kapsayıcılık bakımından hem de direk yaşanılan duruma uygun olmasından ötürü bu hali 'ilgilenmiyorum' kelimesi daha iyi ifade ediyor bence. İlgilenmiyor evet bu modern çağda kimse kimseyle ilgilenmiyor. Herkes her şeyin farkında ama kimse kimseyle ilgilenmiyor, kimse kimseyi umursamıyor, kimse kimseye aldırış etmiyor ama farkındalar kesinlikle. Değilim diyenlerin çoğu da yalan söylüyor.

Yanındayım,

Destekçinim,

Seninleyim,

Arkandayım,

Yürü be…

Diyenlerin hiçbirisi dedikleri gibi yapmıyorlar maalesef. Söylemler başka eylemler başka. Siz yola çıkmadan önce sizinleymiş gibi olanlar, bir nevi şakşakçılık soytarılık yapanlar siz yola çıkınca yanınızda olmadıkları gibi durumun da farkında değillermiş gibi davranıyorlar, yerseniz. Kelimemiz neydi İlgilenmiyorlar.

Hayatın içinde insanlara karşı beklentinizi azaltabildiğiniz kadar azaltın. Beklenti hiç olmayınca veya az olunca etkilenmeniz de o kadar az olur veya hiç olmaz. Yoksa derin bir yalnızlığın içine düşebilirsiniz.

Esasında yalnızlık çok iyidir. Asla yalnız olmaktan korkmayın, çekinmeyin, endişelenmeyin. Bunu size başkalarının yapmasını beklemeyin sadece, siz kendi kendinize bu seçimi yapın.

Yapmamız gereken, bu yalnızlığın içine çekilmek, itilmek, atılmak, gönderilmek değil sizin bile isteye bu yalnızlığı seçmesidir.

Şu zamanda insanın kendisine yapacağı en büyük kişisel gelişimi yalnızlığın içine düşmekten ziyade onu bile isteye seçmesidir. Sizi yalnızlığa düşürmelerine müsaade etmek yerine siz bir an önce o çevreden soyutlanıp kendi yalnızlığınızda bir dünya kurun.

İçine düşülmeyen, bilinçle seçilen yalnızlık kadar huzur veren bir başka şey yok bu dünyada.

Bu yalnızlık öyle bir yalnızlıktır ki aslında çok çok kalabalıktır.

Kendi iç dünyanız, inançlarınız, hayalleriniz, hedefleriniz, amaçlarınız, her türlü hobilerinizle daha mutlu bir dünyayı yaşarsınız.

En iyi dostlarınız olur kitaplar,

En kaliteli sohbeti yaparsınız kendinizle,

En iyi dünyayı kurarsınız hayallerinizle…

Unutmayın,

Yalnızlık güzeldir, herkesin herkesten haberi olduğu ama kimsenin kimseyi anlamadığı dünyada…

Sevgi ve Muhabbetle,