Hep söylene geldi, HDP, terör ile arasına mesafe koymalıdır diye. Bunu söyleyenlerin hiç istisnasız hepsi, HDP’nin başına genel başkan olarak atansın, bunun mümkün olamayacağını görmesinin yanı sıra, en azılı terör sevicisi olup çıkacaktır.

Hep söylene geldi, HDP, terör ile arasına mesafe koymalıdır diye. Bunu söyleyenlerin hiç istisnasız hepsi, HDP’nin başına genel başkan olarak atansın, bunun mümkün olamayacağını görmesinin yanı sıra, en azılı terör sevicisi olup çıkacaktır. Zira HDP’yi sadece HDP olarak görenler, HDP’nin bir aktör olduğunu zannedenler, büyük fotoğrafı görmedikleri ve ya göremedikleri içindir ki, topu hep çizgi dışında oynama ve oynatmaya hassasiyet göstermişlerdir.

HDP asla bir parti ve asla bir aktör değildir. Basit, sıradan bir figüran olmanın dışında hiçbir anlamı, değeri ve önemi olmadığı gibi zerre kadar etkinliği olan bir oluşumda değildir. Boynun da sayısız ilmek ile dolaşan, hürriyet, hüviyet, şahsiyet gibi herhangi bir kıstası olmayan böylesi bir oluşuma bir değer atfetmek, sorunları hepten içinden çıkılmaz bir hale dönüştürmektir.

HDP, siyasi bir parti gibi kurulmuş ama işi siyaset olmayan, bu kimliğin arkasına saklanmış, boynunda ki sayısız ilmeği tutanların direktifleri arasın da bir asansör görevi görmektedir. Bunun haricin de hiçbir görevi olmadığı gibi, ilmeği elinde olanların yanın da zerre kadar bir değeri olan oluşum da değildir.

Şuna emin olunuz ki, gazetecilerin, yazarların, akademisyenlerin ve siyasetçilerin HDP’ye yükledikleri anlam ve önemin zerresini dahi HDP’yi kuranlar vermemektedirler. Zira onlar HDP’yi ne amaçla kurduklarını, görevlerinin ne olduğunu ve yeri geldiğin de bir kâğıt peçete muamelesine tabi tutacaklarını çok iyi bilmektedirler. Bunu sadece HDP’yi kuranlar değil, HDP çatısı altında görev almış herkesin de çok iyi bildiğinden de emin olabilirsiniz.

Fotoğrafın omurgası böyle olmasına karşın, HDP gibi vekâleten kurulmuş örgütün üyeleri de, kendilerine verilmiş bu değeri (!) dibine kadar kullanmakta, semirip sömürmektedir.

HDP’nin işlevi

Asla ve kat’a siyaset değildir. Yılları aşan siyasi hayatını (!) didik didik edin Kürt halkı ve onların sosyal, siyasi, iktisadi vb herhangi bir sorunlarına karşın tek bir proje, tek bir önerge ve tek bir seslenişte bulunduklarına dahi tanık olamayacaksınız. Zaten kendileri de görevlerinin bu olmadığını biliyor olduklarından dolayı, böylesi bir girişimde bulunacakta değiller.

Tek amaç, gaye, hedef ve GÖREVLERİ, terör örgütünü TBMM’de temsil! Ettirerek ona meşruiyet kazandırmaktır. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir örgütün böylesi yüksek bir teveccühe tabi tutulduğuna denk gelmek şöyle dursun hayaline rastlamak dahi mümkün değildir.

TBMM’de meşruiyet! Kazanmış olan terör ve kolları, sonra ki görevleri olan insan kaynağı, propaganda gücü ve yöre halkından şu ya da bu şekilde gasp ettiği parasal desteği ağababalarına ulaştırmış olmaktan başka hiçbir ehemmiyet, görev ve değeri olmayan bir oluşumdur.

Bir terör örgütünün yasal ! bir kolu olarak her şeye rahatlıkla uzanan, ulaşan ve görevlerini de yasal bir kimlikle yerine getiren bu örgüte, bir siyasi hareket muamelesi yapılma ahmaklığı devam ettiği sürece, bu aşağılık örgüte daha çok evladımızı şehit olarak vereceğimizden hiç birinizin kuşkusu da olmasın.

HDP demek İnsan kaynağı demektir!

HDP demek yüksek propaganda gücü demektir!

HDP demek çok büyük rakamların döndüğü ekonomik gücün terör örgütüne akması demektir!

HDP demek çocuklarımızı, yarınlarımızı, geleceğimizi çalan yasal! Bir örgüt demektir ki,

Bütün bu gerçeklikleri görmediğimiz sürece, canımızı yakmasına karşın masaya koyup ciddi ciddi bu gerçeklikler üzerinden siyaset ve güvenlik politikalarını ivedilikle hayata geçirmediğimiz sürece, Devlet olarak Milleti ve Millet olarakta birbirimizi kandırmaya devam edeceğiz.

Bütün bu kandırmalar, bu aldatmalar bu avuntular sonucun da daha nice fidanlarımızı toprağa, yürekleri ateşlere gark olmuş analara, yetim çocuklara ve dul bacılara çanak tutmaya da devam edeceğiz…