Haydi yürüsene Avrupa..

Dünyada, verilmesi gereken tepkinin onda biri yok. Olan da, Türkiye başta olmak üzere birkaç İslâm ülkesi ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nin verdiği söylemle sınırlı.. O da pek matah bir şey değil:

Birliğin Başkanı Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni Müslüman olmayan ülkelerden nefret söylemini yasaklamalarını, Yeni Zelanda'dan ise söz konusu terör saldırısı karşısında hukuki sorumluluğunu yerine getirmesini talep ediyor.. Evet hepsi bu kadarcık..

Bir de destek verir gibi konuşan bir Kemal müdürümüz var üstelik...

* * *

Yeni Zelanda, Güney Büyük Okyanus'ta bir ada ülkesi. Hani şu her milâdî sene başında yeniyıla ilk girdikleri için yaptıkları kutlama, bizim avanaklarca haber yapılan..

Bırak İslâm âlemini, dünyayı ayağa kaldırması gereken bir kitle katliamı yaşandı... Sapık bir cani 49 insan katletti ve bir o kadar da yaralı var.

7 Ocak 2015 tarihli Charlie Hebdo saldırısından sonra; o günkü başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla dünya liderleri bir yürüyüşle tepki vermişlerdi teröre...

Güzel bir eylemdi o.. Fakat şimdi yürümüyorlar? Öldürülenler Müslüman diye mi? (“Kabahatin büyüğü Müslümanlarda” babında konuşan CHP müdürü Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi de önce bunu düşünsün..)

Bendeniz bu sualimi hem Haçlılara hem bizimkilere (iktidardakiler dahil) sormak istiyorum: Zira böyle bir tepki için Avrupa’ya ne hükûmet tarafından ne anamuhalefet partisi tarafından bir dâvet duymadım..

Kemal müdüre dönecek olursak.. Adam “bu İslâm dünyasından kaynaklanan bir terör..” gibi kelâmlar ediyor hiç sıkılmadan...

Neymiş? DAEŞ ya da beynelmilel adıyla ISIS varmış, evvelinde El Kaide varmış.. Bu «İslâmcı Terör»ler yüzünden de Yeni Zellanda’daki hadise olmuş... Dikkat!.. açıkça terör bile zikredilmiyor!..

Allah insana akıl ve izanı versin evvelâ. Zira aklı olmayan kolay gelmez imana... Bu zat o terör örgütlerini kimler kurdurmuş ve kimler hálâ silah ve lojistik destek veriyor bilmiyor mu, yoksa hain terörist manifestosunda CB Erdoğan da hedef gösterdiği için mi böyle kem sözler ediyor?

* * *

Bir bu olsa neyse... İçimizdeki gafiller yanında sürü sepet hainliği áşikâr şerefsiz de var...

Meselâ Ekşi Sözlük’te «mukemmeligindayanilmazhafifligi» rumuzlu, fakat aslında «şerefsizliğin zirve ismi» daha çok yakışacak sapık...

Bu iblis de, “videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camiileri temizlese diye iç geçirdim” diyerek katliama alenen seviniyor..

Sabah’ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı duruma el koymuş, inceleme başlatmış... Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (Bilişim Suçları Masası) inşá’allah bu hainin kimliğini bulur da hak ettiği cezayı alır..

Korku dağları bekliyor tabi, ekşi sözlük de acilen “entry'i yazan kullanıcının hesabı nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır” açıklamasını yaptı.. Ya diğer “entry”leriniz? Küfürlü sözlere kadar her türlü muayyebatın alenen yayınlanabilmesi acaba fikir hürriyeti kapsamında mı oluyor?

* * *

Haydi yürüsene Avrupa.. Yürümezler, yürümeyecekler de...

Medya internetle birlikte iyice namertleşti Coelacanth balığı ile evrim teorisi yıkıldı. Belli ki maymundan gelmedik. lâkin dünya “ÜÇ MAYMUN”lar dünyası olmuş.. İnsanlar görmüyor, işitmiyor, söyleyemiyor...