HAİN TUZAK KAN UYKUYA!

Kan uykularda tuzaklar kurmak milletler mücadelesinin özünde vardır. Destan dönemlerinden

bu güne süregelir bu. Manas Destanında Aksakal Akbalta kırgız halkına şöyle seslenir:

Hayvan sürülerimiz çoğalsın.

Evlerimiz altın gümüş dolsun.

Çok olursa servetimiz,

Kalmuk memurunu elde ederiz.

Ha servet, hele servet...

Üretmeyen yer rüşvet!

Kırgız halkına yapılan bu güçlenme önerisine dikkat edilirse hasım(Çin) milletin içinden adam çalma yolu görülür. Haksızlıklar da milletleri zaafa uğratan en önemli hastalıktır. Çinli Esen Han yaptığı haksızlık sonucunda savaşçısı Almambet’i Manas’a kaptırmış, uzun süre de kendi içini iyi bilen bu savaşçıyı etkisiz hale getimek için kan dökmüştür. Savaşlar sürdükçe hain dediği Almambet, Manas’ın kahramanı olmuştur. Niye? Benimsediği yönetim gücünü kendi milletinde değil, Manas’ta bulmuştur. Almambet’i kahramanlaştıran Kırgız ağıdı şöyle:

Kalmuk vurdu kendi özün,

Yitti Manas, ikiz kozun.

Alplar yanar, ağlar Kırgız,

Aksın Talas iki gözün.

Diriliş Ertuğrul ve Payitaht dizilerinde de görülmüyor mu çalınan haninler? 12 Eylül darbesinin vebali kimdeydi? İhtilalci fikirlerle kahramanlaştırılan gençleri birbirine kırdıran yabancı güçlerdi. Bunun romanını da yazdım. İleri ülkelerdeki yaşama kaçışı bile bile bugün hâlâ o çatışmacı fikirleri öne sürmek isteyenleri görüyoruz.

Millet çalınan hainlerin her zaman olacağını ve bunların sol ideolojiyle ya da din ve kutsal değerler maskesi altında faaliyet gösterebileceğini hep düşünmeli. Bilmeli ki onlar hep çıkarlarının peşindedir. Yabancıya hizmet çıkarları gereğiyse ederler. Mücadeleleri de fikirlerdir sözde. Kimse şiddet yanlısı örgütlerin kendiliğinden olduğunu sanmasın, onlar yabancılarca çalınanlardır. İktidardan nemalanacaklarını bir düşünsünler hemen orada da yerlerini alırlar. Kimlikleri aldatma kültürüyle yoğrulmuştur. Çıkar-iktidar hırsıyla kavrulanlar çalınmaya her zaman hazırdır, unutmayalım. Önce meşhur edilirler sonra çalınırlar.Şimdi daha da kolay bu. Adalet yok mu bir ülkede, ekonomi bozuk mu? Orada çalınmaya hazır çok insan bulursun. Azıcık düşünürsek çalınanların niye hep doğu ülkelerinden olduğunu da buluruz.

Muhalefet edenlere derim ki yönetim yanlışlarını konu edip çözüm söyleyin sadece, çatışmacı siyasetle kan uykuya dalar, hain tuzaklarına düşersiniz. Sahiplendiğiniz, konu edindiğiniz şahsiyetlerle ilgili ciddî araştırma ve incelemeler yapmalısınız. Hizmet ve faaliyetleri kime?

İktidar mensuplarının dili de sert olmamalı hain tuzaklardan korunmak için. Adalet ve liyakat kanıtlayıcı sözlerle milletin gönlünü ferah tutmalılar. Uyanık olalım artık, çok acılar çektik!