Haddimi aştım...

Ecdad, 63’ü aştıklarında “haddi aştık..” dermiş... Nedeni malûm... Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) fani dünyadan dár-ı beqaya (ahiret yurduna) 63 hicrî yaşında göçmüştü..

Tevellüd 1374 Hicrî. Geçtiğimiz Ramazan Ayı’nın 25’inde 64’ümü ikmal ederek haddi aştım. Allah cümlemize iman ile göçmek ve salat’u selâm olsun O’na, şefaatiyle şereflenmek nasib eylesin...

Tá çocukluk yıllarımdan hatırlarım.

Merhum babam da askerdi.. 30 sene kadar astsubaylık yaptıktan sonra ben Hava Harp Okulu’nda iken emekli olmuştu...

O dahi; namaz kıldığı, annem başörtülü olduğu için bir sürü sözde komutan hergele ile uğraşıp durdu.. On yıllar geldi geçti; Demirel’den Ecevit’e bütün fasıllar böyle geçti.

Ve... Ak Parti iktidarı 15 hicrî yılını tastamam doldurdu... Yıl oldu 1438 (2017). Kavgalar hálâ sürüyor!. Makûs talihimiz ne zaman dönecek?

«Müftü Nikâhı» istemezük diye yaygara yapan hayásızlar...

Merve Kavakçı hanımefendiyi hazmedemeyen faşistler... Başörtülü büyükelçi teamüllere aykırı diye ter ter tepinen lâikçi zibidiler..

Papaz nikâh kıyınca koşup şahitlik eden parti müdürü ve avanesinin iş «Müftü Nikâhı»na gelince (oy kaygusunu bile unutup) diş göstermeleri.

* * *

Bunlarla mücadele ederken kendi kalemize de gol atıyoruz...

Hem “Dere geçerken at değiştirilmez” diyoruz hem de 15 Temmuz gazisi üç komutanı bir çırpıda emekli ediveriyoruz...

Pekâlâ bu üçü de bilge ve çok büyük tecrübe sahibi komutanlar için neden bir “askerî üst düzey müsteşarlık” açmıyoruz? Askerî alanlarının ordinaryüs uzmanı bu üç komutandan mutlaka ama mutlaka yararlanalım.

Diyanet İşleri Emekli Başkanı muhterem Prof. Dr. Mehmet Görmez beyefendi de, hatasıyla sevabıyla bilge ve yeri zor doldurulur biri. Onu İslâm teşkilâtında, layık olduğu üst bir mevkiye getireceklermiş diye haberler var. İnşa’allah doğrudur, memnuniyet duyarız..

Tabi üç komutan için de benzeri uygulama şart.. Teklifimizi ciddîye alsın ricâl-i devlet. Birini yakinen tanırım, gerçekten bilge, şaibesiz ve sıradan olmayan bir Anadolu evlâdıdır...

Askerî Üst Düzey Müsteşarlık, doğrudan cumhurbaşkanına bağlı olsun ve askerî konularda evvelâ onlara danışın, en isabetli karaları alın...

Komutanlar TBMM’sinin lüzumu halinde bir savaş kararı almasında dahi söz alır ve fikirlerini TBMM’si ile paylaşırlar.

Bundan alâsı Şam’da kayısı, tabi Esed’in Şam’ında kayısı kaldıysa...

* * *

«Müftü Nikâhı» istemezükçülere hiç aldırış edilmesin, bir an önce kanun değişikliği yapılsın... Türkiye Lozan’ın azı dişini kırsın. Kırsın ki Lozan’ı hálâ tasdik etmemiş olan ABD de haddini bilsin..

#harbiden: Ya yaşarız adam gibi, ya ölürüz kahraman gibi... Bu millet için söylenebilecek en veciz cümle budur. Mübarek milletimizi üzmeyin.. Sizi hem reyiyle hem canıyla savunmuş, şehadeti en büyük rütbe bilmiş bir milletin hevesini kursağında bırakmayınız. Yalnız Allah’tan korkun, Allah her şeye kádirdir... 04 Ağustos 2017