Beni yakından tanıyanlar bilir.Genelde tarih konusunda makaleler yazarım.Ama  ülke yangın yeri bişeyler yazmasam  rahatsız oluyorum.Bütün dünyayı kasıp kavuran, binlerce  insanın canını  alan Corona virüsü belası varken...

Beni yakından tanıyanlar bilir.Genelde tarih konusunda makaleler yazarım.Ama ülke yangın yeri bişeyler yazmasam rahatsız oluyorum.Bütün dünyayı kasıp kavuran, binlerce insanın canını alan Corona virüsü belası varken, ülkemizde akıl almaz şeyler yaşanıyor.Yani batılı yabancı bir uzmana desekki ,kardeşim gel sana yetki verelim , bir değerlendirme yap ,bize bir rapor hazırla desek , adam benimle alaymı ediyorsunuz ,Böyle bir rapor ben yazamam der herhalde.Şimdi mantık hatalarını madde madde yazalım

Sayın cumhurbaşkanı diyorki en düşük emekli aylığı 1500 lira olacak.Ülkede en düşük asgari ücret 2300 lira.Emekliye 1500 lira verseniz bu parayla nasıl geçinecekler ? Ondan sonrada geleceksin o emekliden oy isteyeceksin.Ne yapılır bu parayla ,kirasınımı versin, faturalarımı ödesin , mutfak masrafınımı ödesin .Hadi üzerlerine kıyafet almasınlar yıllarca eski elbiseleri giysinler. Sinemaya ,tiyatroya gitmesinler .Gezmeye hiç gitmesinler…Kendi maaşına zam yapmaya gelince jet hızı,çok lazımmış gibi 2 yazlık saraya nakit akışı jet hızı, ama emekliye para yok.

Hastalıkla mücadele yapılırken, Türkiye` nin en büyük emlak projesi Kanal İstanbul ` un ihale süreci başlatıldı.Hem vatandaşa para yok diyeceksin ,hem üç beş zengin için Kanal projesini başlatacaksın.Üstelik Kanal güzelgahından arsa alanların isimlerine erişim yasağı koyacaksın.

Konaklama vergisi kasım ayına kadar uygulanmayacak .Turizm kan ağlıyor. Tatil yapan, yerli yada yabancı turist varmı ki, vergiyi kaldırıyorsun .Büyük otellerin nerdeyse tamamı çalışanlarını iş olmadığı için izne çıkartıyor.Şaka gibi ama gerçek iç havayolları hatları 3 ay boyunca uçak biletlerindeki kdv oranını % 18 den % 1 e düşürülecek.

Yahu arkadaş havayolunu kullanan varmı ? İnsanlar evlerinde oturuyor. 180 Ülkede hastalık var.Bırak iç hatları , dış hatlardada kimse uçağa binmiyor.Sadece bizde değil ,tüm dünyada böyle durum ve pekçok havayolu şirketi çalışanlarını ya işten çıkartıyor ,yada izne yolluyor.

Vatandaşa ,esnafa , kobilere kredi paketleri. Millet iş olmadığı için kirasını ödeyemiyor .Yanında çalıştırdığı çalışanının maaşını ödeyemiyor.Sen onlara faizli para satma derdindesin .Hadi krediyi sattın, iş olmayan bir ortamda bu vatandaş krediyi nasıl geri ödeyecek?

Krizin ne zaman biteceği meçhul, fakat fabrikalara dedinki ben size 3 aylık destek sağlıyacağım .Çalışanlarınızı izne çıkartırsanız 3 ay onlara ben ödeme yapacağım.

Neden 3 ay ? Sebebi konusunda bilgisi olan var mı ? 3 ay sonra hastalığın biteceğine dair bir kesin bilgi varmı ? 3 ay sonra herşey normale dönecek mi ?

Maliye bakanı Sayın Berat Albayrak diyorki ücretsiz izne çıkacak çalışanlarımıza 3 ay boyunca aylık 1170 lira vereceğiz .Yahu bu parayla adam kirasınımı versin ? faturalarınımı ödesin , yoksa mutfak masrafınamı ayırsın . Günlük 39 liraya denk geliyor.Sayın bakana bu parayı verip, alın bu parayla geçinin demek lazım .

Devlet aralarında Türkiye ` ye geçmişte açıktan düşmanlık yapmış ,halende yapan Ermenistan , Çocuk katili İsrail ,Fransa,Almanya `yanında olduğu 40 civarı ülkeye yardım yapıyor .Yardım yapmak erdemlikdir ,büyüklüktür.Yanlış anlaşılmasın Osmanlı devletide çok devlete yardım etti.Ama kendi vatandaşın sefaletten kıvranırken , öncelik kendi halkın olmalıydı.

Hükümet vatandaşlardan ve kurumsal tüm şirketlerden bağış istiyor. İban numarası veriyor.Telefonlara defalarca mesaj atıyor.Kardeşim bize ne verdin ki şimdi bağış istiyorsun.Devletin tepesinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenilip, israf yapılırken hiç düşünmedin mi, hazıra dağ dayanmaz diye. Deprem vergilerini yol yapımında kullandın .Tamam yolda lazım . Bişey dediğimiz yok, ama bu ülke deprem bölgesi. Anadolu da hala yüzbinlerce insan kerpiç evlerde yaşıyor.Bunu bırak beton binaların belki yarısı çürük.Vatandaşa tutumlu olmayı tavsiye eden devlet kullandığı makam arabası, bindiği uçaktan hiç fedakarlık yapıyor mu ? Vatandaşın size güveni kaldı mı ? 15 temmuz gazi ve şehitlerine toplanan bağışların akıbeti ne oldu sahi ?

Siz hiç vatandaşla beraber tarifeli uçakta uçan bakan yada milletvekili gördünüz mü?Göremessiniz çünkü halktan uzaklar.Ama Avrupa da görüyoruz. Gavur deyip küçümsediğimiz, alay ettiğimiz insanlar , tarifeli uçağa biner .Metroyla gideceği yere gider.Kimse kibirlenmez.

Bağış olayı başlayınca belediyelerde bağış toplamaya başladı .Hemen içişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu devlet içinde devlet olmaz deyip belediyelerin hesaplarını bloke etti.Yahu bu adamlar vatan haini mi ? Hepsi seçimle gelmiş insanlar .Sen böyle yaparak zannediyormusunki bunların seçmenleri sana oy verecek .Toplum içinde nefreti arttırmaktan başka bir işe yaramaz senin bu davranışın.Zaten oy oranın her geçen gün aşağı iniyor.Parti hızla eriyor.Buna rağmen muhalefeti baskı altında tutmalar ,İftiralar ,itibarsızlaştırmalar,önüne aşılamayan bürokratik engeller koymalar .Yahu arkadaş bırak belediyelerin çalışıp çalışmadığına halk karar versin .Varsa bir yolsuzluk yapış yakasına .Ama onlara baskı yapma .Herkes işini yapsın.

Gelelim maske konusuna İstanbul büyükşehir belediyesi maske dağıtacam dedikten sonra ,hükümet maske ücretsiz olacak dedi ve Ptt den dağıtım yapılacağını söyledi.Sonra Bilim kurulu haklı olarak razı olmadı. Ptt şubelerinde yığılma olur ,riskli deyince bu sefer eczanelerden dağıtılacak denildi.Aradan kaç gün geçtiği halde milyonlarca insana maske henüz ulaşmadı.Kerameti 70 bilemedin 100 kuruş olan uyduruk bir maske.Kardeşim bırak belediyeler vatandaşa maskeleri dağıtsınlar .Hepsinde bu altyapı var .Çok rahat dağıtabilirler.

Sağlık çalışanları canlarını dişlerine takıp ölüm pahasına hastalıkla mücadele ettiler .Ailelerine zaman ayıramadılar .Hastalarıyla ilgilendiler .Kaç kişinin hayatını kurtardılar.Doktorundan ,hemşiresine ,temizlik işçisine kadar hepsi görevini en iyi şekilde yapıyor .Versene bunlara 2 şer maaş ikramiye hak etmiyorlar mı ? Şimdi vermeyeceksin, ne zaman vereceksin ?

Diyanet işleri başkanlığı tam bir komedi .Baştan denildi ki camilerde cemaatle vakit ve Cuma namazları kılınmayacak ,hastalık bulaşma riski var .Tamam güzel doğru bir karar.Ama sonradan Beştepe ve Hamdi Akseki camilerinde kılınan Cuma namazları nedir ?

Sayın diyanet işleri başkanı bu yanlış hareketlerine rağmen neden görevden alınmaz ?

Yazacak çok şey var ama kısa keselim .Son olarak 10 nisan Cuma günü yaşanan olaylarla ilgili biraz konuşalım.İçişleri bakanı Sayın Soylu saat 22:00 sularında yaptığı açıklamayla , saat 24 :00 itibariyle 2 gün boyunca ,sokağa çıkma yasağı ilan edilecek dedi.Halk doğal olarak paniğe kapıldı.Sebebi açlık tehlikesinden ziyade , acaba yasak uzatılırmı endişesi idi .Çünkü halk hükümete güvenmiyor. Saat 24 :00 a kadar millet sokaklara döküldü .Araba ve insan trafiğini gözümle gördüm .Çoğu yerde ambulans ve itfayenin geçecek imkanı yoktu.Çoğu insanda maske dahi yoktu.1 Aylık tecrit çalışması 2 saatte çöpe atılmış oldu.Sayın bakan gelen tepkilere rağmen dediki abartılacak bir insan trafiği olmadı ve rakam verdi 250 bin kişi dedi.Bu rakamın % 10 hastalığa yakalansa 2500 kişi yapar ve hastanelerdeki yoğunluk oranını herkes biliyor .Söylemeye gerek yok.12 Nisan Pazar akşamı sayın bakan istifa ettiğini açıklıyor .15 dakika sonrası Cumhurbaşkanlığı sözcüsü istifanın kabul edilmediğini açıklıyor.Şimdi hastalıkla mücadele temel amaçsa, sayın bakanın anında görevden alınması lazım.Yaptığı eylem yanlıştı.Kendiside kabul ediyor.Avrupa da olsaydı bu olay, mahkemeye çıkartılır, yargılanırdı.Halkın sağlığını tehlikeye attığı için.Memlekette Sayın Soylu dan başka içişleri bakanı yapacak liyakatta insan yokmudur ? Yabancı bir atasözü derki kimse vazgeçilmez değildir ve mezarlıklar vazgeçilemeyen insanlarla doludur.Sayın Soylu hatasını kabul etmiş ,büyük olgunluk göstermiş ,Neden istifası kabul edilmiyor anlaşılır şey değil…

Nereden bakarsak bakalım, hangi dalı tutsak çürümüş, elimizde kalıyor.İşin garibi yapılan yanlış uygulamaları eleştiren gazetecide yok denecek kadar az .Olanlarada ya fetöcü , ya Chp li , ya vatan haini yaftası yapıştırılıp itibarsızlaştırılıyor.Gazetecinin amacı hükümete alkış yapmak mı ? Yoksa halka gerçekleri objektif olarak anlatması mı.Akpartili olsun çamurdan olsun ,diğerleri olmasada olur mantığı yanlıştır.O zaman kapatıp gidelim parlamentoyu. Haksızmıyım arkadaşlar .Her görüşten insanla istişare yapılmalı. Burdan cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan `a sesleniyorum.Parti başkanı değil ,tarafsız cumhurbaşkanı olmalısınız herkese eşit mesafede olmalısınız.Yoksa bu millet sizi sevgiyle değil ,nefretle anacak .Zararın neresinden dönülse kardır…