Gün, birlik olmak günüdür

"Gıda zincirine hükmeden halklara hükmeder; enerji kaynaklarına hükmeden tüm kıtalara hükmeder, paraya hükmeden dünyaya hükmeder."Henry Kissinger

İçinde bulunduğumuz süreci herkes her şeyi apaçık görüyor. Nerden tutarsan tut, nerden bakarsan bak tam bir akıl tutulmasıdır. Hiçbir şekilde akıl ile açıklaması olmayan ekonomik baskılarla Türkiye’yi sıkıştırmayı çalışan zihniyet, hesaplarını kirlilik ve ahlak dışı düşünceler üzerine kurmuştur. Trump, ilk başkan olduğu günden bugüne kadar ilke ve değerlerden uzak, yaptığı konuşmalarla dünya için tehlike olmuş, olmaya devam etmektedir. Adeta freni patlamış gibi kime saldıracağını bilmemektedir. Her an yeni cephe ve yeni bir düşman ilan etmek için fırsat kolluyor; onun için bu pervazlığa son vermek ve bunun dışında kalan ülkelerin de birlik ve dayanışma içinde olmaları gerekir. Bu mesele tek bir ülkenin ya da kişinin meselesi değildir, bu mesele küresel bir sorun olmaya adaydır. Bu bilinç ile hareket edilmediği sürece ABD, her an başka bir ülkenin başına bela olmaya en büyük aktördür.

Hepimiz bu geminin içinde olduğumuzu unutmamalıyız. Böyle sancılı süreçlerde ülkemizi ve hükümetimizi zor durumda bırakacak söylem ve eylemlerde bulunursak en büyük ihaneti biz, kendi kendimize yapmış oluruz. Her insan hata yapabilir, bunları da söylerken de açığını yakalamış olarak değil, yapıcı bir üslupla ve öneri olarak belirtmekte fayda vardır. Ama gel gör ki, bazı kişilerin söylemlerine baktığın zaman adeta ülke zor durumda kalması için elinden geleni yapıyor. Bu durumu tarif etmek çok zor oluyor ve inanamıyorsun. Amaçları hükümet sıkışsın ya da sıkıştırılsın diye ateşi körüklemeye çalışıyorlar. Bu trollere fırsat vermemek lazım. Medyada bazı kişilerin reklam amaçlı gösterişten uzak durmaları daha uygun olacaktır. Gerçekten bir eylemde bulunmak istiyorsanız, doları yakmak değil; hesabınızdaki dövizleri TL çevirmeniz yeterlidir. Bu anlamda MHP döviz hesaplarını TL’ye çevirdi. Hem davranış hem de örnek olma açısından takdire şayandır. Tüm duyarlı kesimi bu eyleme davet etmek icap eder.

En önemli konuların başında ise konunun uzmanları bir söylem içinde olmaları gerekir. Çünkü hem vatandaşı rahatlatmak hem de piyasaya moral pompalamak lazım. En ufak bir çatlaklık işleri daha da zorlaştıracaktır. Bundan herkes emin olmalı ki bu yapılan ekonomik savaş, tamamıyla siyasidir. Olayı başka yere çekmeye gerek yoktur. Hala da yaşanan durumu görmemekte ısrar ediyorsa da Allah onları da ıslah etsin. Bu anlamda gün birlik olma günüdür. Tüm kesimlerce yetkili-yetkisiz herkes ağzından çıkacak olan kelimelere dikkat etmesi gerekir. Bu bir vatandaşlık sorumluluğudur.

Ülkemiz zaman zaman dış güçler tarafında baskı altına alınmaya çalışıldığı biliniyor. Her tarafımız denizle çevirili ama bir o kadar da düşmanlar etrafımızı sarmış durumdadır. Her şeye inat, tüm yaptırımlara rağmen gayret etmeye devam edeceğiz. Yılmadan, engelleri teker teker aşarak başaracağız. Hem ülke kazanacak hem de mazluma kucak açmış bu millet kazanacaktır. Bu milletin istikbali ve istiklali için bir ve beraber olmak mecburiyetindeyiz. Tehditler bizi daha sağlam şekilde silkelenmemize yardımcı olacaktır. Daha güçlü bir şekilde yerimizden kalkacağız.

Başaracağız.

Vesselam!