Gülen’in vaaz, konferans ve konuşmaları 2

Siz dünyanın 160 ülkesine gittiniz, belki % 2 fire oldu, hüsnü kabul gördünüz. (hizmetin evrenselliği,

09.11.2014)

Sızıntı Dergisi bir milyon eve girmeli, (Sızıntı, 21.11.2014)

"Millet adına bir şey yapıyorum iddialarına inanmıyorum. Yalancının, sahtekârın ta kendileridir onlar. Konjonktürel olarak şartları değerlendirerek gelip milletin başına musallat olan parazitler, millete vaat ettiği hiçbir şey yoktur. Bunlar milleti sömürürler, kendi saltanatlarını tesis ederler. Bütün tiranlar gibi onlar da devrilir giderler. (Yaşatma ideali ve tebliğ sancısı 23.11.2014)

"Çağlayana benzemiyor muyuz? Biz karşımıza çıkan kayanın bazen üstünden, bazen sağından, bazen solundan, sağ, sol, üst kapansa bile alttan bir delik açar yine akışımıza devam ederiz" diyerek Türkçe olimpiyatlarının Türkiye'de değişik salonlarda yapılmasını bu benzetme ile anlattığı, (Algı operasyonları ve heva yalanına karşı mücadele 27.11.2014)

“Sağda solda paralel maralel diyen günün münafıkları…”, (İzzetli yaşamalı, 24.12.2014)

“Bazıları ehli dünyaya hoş görünmek, onlar tarafından çarpılmamak, gazaba uğramamak için gerçek değerler karşısında lakayt kalabilirler. Bazıları da yolun bir yerinde tehlikeye maruz kaldıkları zaman arkadaşlarını orada bırakırlar. Tabiri caizse hizmet mürtetleri denir. Çıkarları ve menfaatleri için yanınızda durmamayı gerektiğinde ayrılmayı seçerler”. (Adanmış ruhlar 26.12.2014)

Bizim moralimizi bozuyorlar. (Metanetimizin temeli ve imtihan 07.01.2015)

Lenin'in yaptığından, Stalin'in yaptığından, başka tiranların yaptığından farkı yoktur. (Ebu cehil kıtalar dolaşıyor 22.03.2014)

Hidayet Karaca ve FETÖ soruşturmalarında tutuklananların Yusuf medresesi hayatı yaşadıklarını, dışarıdakilerin onlara dua ettiğini, tutukluların salınmasını, melekler âleminin ve milyonlarca ailenin sevineceğini, hasım cephenin buna üzüleceğini, herkesin dökülüp saçılmasını, himmet verip şahlanmasını, hareketin durmadığının gösterilmesini, (Mukaddes çile ve infak kahramanları 19.04.2015)

Hizmete kendini vermiş, vali olmuş, kaymakam olmuş, milletvekili olmuş diyerek aksatmadan herkesin himmet vermesini, (Karunun değil selefi salihin yolunu seçen, 19.04.2015)

FETÖ soruşturmalarından tutuklananları kastederek "onlar payidar olsunlar, zindanları medreseyi yusufiye haline getiren babayiğitler, mazlumlar, mağdurlar, mahcurlar, menfiler, girdikleri gibi çıksınlar, çıktıklarında da daha ciddi bir iman kıvamı ile çıksınlar. Onlara zulmeden insanları çıldırtsınlar." Diyerek "aldırmayın, vazifeye devam" şeklinde beyanlarda bulunup Hidayet Karaca ve tutuklu 75 kişinin tahliye emrini verdiği, (Yusuflarla yeşeren çöller ve korku marazı, 23.04.2015)

"Size zulmedenlere çok yakın bir gelecekte Allah onları tepe taklak edecek ve cezalandıracaktır. Bu defa o mazlumlar karşısında sizin içiniz cız edecek, acı duyacaksınız." (En büyük tehlike ve boykot, 26.04.2015)

Adliye yedi cihan duysun. Kimseden görmediğimiz olumsuzlukları gördük ama bunları sinek ısırması gibi kabul edelim. (Tazyikler, yükselme rampasıdır 05.05.2015)

Farklı düşüncelere savaş ilan etmeme konusunda dikkatli davranarak tehlikeye atmadan vitesi ikiye katlamak lazım. Birbirine zıt gibi görünen bu iki hususu at başı gibi götürürseniz, (Rabbimize sığınıyoruz 18.05.2015)

"Koca binanın kirasını gelen teliften veriyorum". (Affetmeye hazır olun, 19.05.2015)

Bir kısım zayıf karakterli insanlarda dökülme olabilir. Siz derlenip toparlanmışsınız. Evlerde tazyik gördünüz, yurda sıçradınız. Yurtları okullar haline getirdiniz. Gün geldi okullar dünya okulları haline geldi. Milyonlarca insan size sempati duymaya başladı. İhtida edenleri, tazyikleri, balyozları, mızraklanmaları, rahmet tecellisi gibi görmek lazım. (Tazyiklerden sonra sürpriz inkişaflar, 24.05.2015)

Vakıflara bağışlayın... Bir tanesi paranoya gereği paralel demiş, haşhaşi demiş, aldırmamak lazım. (Yürekler acısı dünya ve diriltici ruh, 03.08.2015)

Beddua, (Zulüm, baskınlar ve karakterimiz, 01.09.2015)

Zaman ve Bugün gazetesinin tirajlarının arttırılmasını istediği, (hizmet mevsimleri ve himmet meyveleri, 09.10.2015)

"Hareket, camia, cemaat ve ya onların dediği gibi olsun" (Ey yar senden dönmezem, 10.11.2015)

Enaniyet gayyasında boğulanlar, firavunlar, şeddatlar, nemrutlar, tiranlar, mullerler, enaneyit gayyası ziftinde boğuldukları gibi şeytan da boğuldu... Himmeti ali tutmak lazım… Dün himmet olmamak lazım (ey insan 16.11.2015)

Avrupa Birliği olmasa, NATO olmasa, bazı süper güçlerin birliği olmasa cemaatin faili meçhullerle zift kuyularına atılarak, öldürülerek örtbas edilip şeytani baskı uygulanacağını, (Beş Asil ve Çağdaş kara kusiler, 17.11.2015)

"Bir devlet terör devleti olur, herkesi tehcire, tehdide, tenkile, ibadeye tabii tutar" diyerek Türkiye devletini terör devleti olarak anlattığı, (Kalbin solukları ve şeytani hırıltılar, 27.11.2015)

“Himmet çok ali olmalı”, (Durağanlık felakettir, 04.12.2015)

"Dimdik durursunuz, Türkiye'nin çınarları gibi. Müminin kendisine zulmeden birisinin işini kolaylaştırması Allah'a karşı terbiyesizliktir" diyerek adli ve idari mercilerin işlemlerinin zorlaştırılmasını, örgüt mensuplarının teslim olmamasını emrettiği, (Mihneti zevk edinmişlerin yolu, 21.12.2015)

Beddua, kollarını kanatlarını kırsın, (İman zaafiyeti ve İslam’ın gurbeti, 04.01.2016)

Sur ‘da gedik açıldı bir kere, fethin yolu göründü. (Tevekkülümüz itimadımız, 08.01.2016)

Düşmanla karşılaştığınız zaman, işte mecburi karşılaşma olduğu zaman sabredin, siz onun hakkını verdiğiniz zaman unutmayın, cennet kılıçların gölgesi altındadır. (Kılıçların gölgesinde 04.02.2016)

Bunlar karşısında susmak münafıklıktır. İslam dünyası haçlılardan çektiğinin ötesinde saksağanlardan çekiyor. (Münafıklar 19.02.2016)

Türkiye'de kıyametler kopuyor, toplar gülleler patlıyor, canlı bomba cinayetleri, kehanetleri, irticap ediyor. Bir sürü masum insan ölüyor.

İdare edilemiyor, bunlar görülemiyor, farkına varılamıyor. Masum insanları sistem takibe almış onları izliyor, yok etmeye, kötülük yapmaya koşturuyor... Yalan, iftira edilmekten iyilik yapan, fakire burs veren insanları şebeke gibi içeri atıp iddianame düzenlemeden yıldırmaya çalışarak zulümler yapılmaktadır... Ülkeyi idare edemeyen seviyesiz insanlar... Hiçbir şeyden anlamayan densiz kafalar, (Sıfır sorun, 19.03.2016)