Golan, tepe tepe kullan...

Beynelmilel siyonizmin merkez üssü terör devleti İsrail bir zafer kazanmış değil..

ABD’nin Suriye toprağı Golan tepelerini peşkeş çekmesi hem ABD, hem de emrinde olduğu İsrail için yeni bir dönemin habercisidir...

Ve kuşkunuz olmasın bu yeni dönem her ikisi için de felâketin habercisidir. Terör devleti İsrail Golan tepelerini zaten ele geçirmişti. Bu işgal yıllardır sürüyor.

Filistin topraklarını işgal ede ede neredeyse Filistin halkı içiin bir bahçe kadar yer bırakmayan terör devleti İsrail, stupid Trump’ın (beyinsiz ABD başkanının) bu son hamlesiyle artık dünya kamuoyunun gözüne batmış, dünya İsrail’e karşı birleşmeye başlamıştır..

Sakın ha, “Dünya kamuoyunun ne ehemmiyeti var?” demeyin.. Yıllardır bu sakat psikolojiyi İsrail ve yandaşları pompalıyor.. Global (küresel) akıl (insanlığın ortak aklı) devreye girdiği anda önünde hiçbir güç duramaz..

Büyük siyasetçiler ortak aklı harekete geçirebilen siyasetçilerdir. Tarihe bakınız: Tarihin kaydettiği en büyük siyasetçi Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han hazretleri meselâ..

Almanya şansölyesi Birmarck onun için; “Akıl yüz parçaysa bunun 90’ı Abdülhamid’de 5’i bende, kalan 5’i de tüm dünyada olmalıdır...” der:

  1. Abdülhamid (rahmetullahi aleyh), bu siyasî dehası ile batmakta olan imparatorluğun ömrünü 33 yıl uzatmayı başarmıştı..

Tarihçiler genellikle onun bu işi yaparken Osmanlı’ya hasım devletleri bir birine düşürdüğünden bahsederler. Oysa bu işin sadece zahiri kısmıdır.

Düşmanlarının bile takdirini kazanan asıl dehası, dünya mantalitesine yaptığı katkı ve yönlendirmedir! II. Abdülhamid, devrindeki global aklı harekete geçiren kişidir...

Başkan Erdoğan da bugün bunu yapmaya çalışıyor... Lâkin zannımca sayın Erdoğan merhum sultan kadar bile şanslı değil..

Filhakika Abdülhamid-i sanîyi içeriden bazı hainler devirmeye çalışıyordu ve fakat o bunların kimler olduğunu biliyordu. Asrın en büyük istihbarat teşkilâtı Yıldız, bunların planlarını da öğreniyor ve icabına bakılıyordu...

Fakat günümüz dünyasındaki sinsilik istihbarat teşkilâtlarını bile âciz bırakacak raddeye geldi... Yalnızca MİT değil, CIA ve diğerleri de âciz..

Meselâ, 15 Temmuz FETÖ/ABD darbesinde müthiş bir sinsilik vardı... Bilgisayar işlevi gören akıllı telefonlar ve bunlara yüklenen BYLOCK gibi programlarla kalleşlerarası iletişim en sinsi şekilde yapılıyordu..

İşte bu yüzden “Dünya kamuoyunun ne ehemmiyeti var?” diyenlerden olmayın.. Dünya kamuoyunun büyük ehemmiyeti var.

Ve kamuoyu yani millî bünye, karşılaşılan meselelerde ortak şuura müdrik olduğu (sağlayabildiği) nisbette başarılı oluyor..

Bunu size hem emekli bir subay olarak hem de karınca kararınca bir stratejisyen olarak naçizane ifade etmek isterim..

Erdoğan basına ehemmiyet verdi.. İyi de etti. Basın, günümüz sosyal medyası yanında giderek zayıf düşse de başat rolünü oynamaya devam ediyor... Sosyal medya hálâ büyük çapta yazılı ve görsel medyanın etkisinde. Ve basın hem bir istihbarat hem de kamuoyu müfettişidir..

Hayırlı gazetelerin tirajıını arttırmalıyız. Okur yazar (okuyan, öğrenen) olunmalıdır. Okumadan, şifahi kültürle sosyal medyada ahkâm kesmek, zevzeklik ve gevezeliktir, fayda yerine büyük zarar verir!..

İspat mı istiyorsunuz? “Golan işgalini gündemine alan kaç kişi var?” Kudüs elden gitti, kaç kişi takip ediyor bu konuları?