Ezoterik (gizemci) öğretilerin ve bu öğretiler etrafında örgütlenmiş yapıların tarihini eski mısır zamanlarına kadar götürmek mümkünse

Ezoterik (gizemci) öğretilerin ve bu öğretiler etrafında örgütlenmiş yapıların tarihini eski mısır zamanlarına kadar götürmek mümkünse de bizi ve günümüzü ilgilendiren kısım Kudüs’ün haçlılar tarafından işgal edilmesiyle temelleri atılan ve zaman içerisinde isim şekil ve içerik değiştirerek gelen yapılanmadır.

Çoğu kişinin malumu olan ve Tapınakçılar, Masonlar, İllüminati, Gül ve Haç Kardeşliği, Tavistock vb gibi adlarla anılan birçok gizli yapılanmadan bahsedilmektedir. Ortalıkta dolaşan birçoğu dedikodu nev’inden de olsa oldukça fazla miktarda bilgi de bulunmaktadır. Ama önemli olan bu örgütlerin yapısı, işleyişi, ritüelleri ve kurallarının neler olduğundan çok, amaçlarının, yöntemlerinin, kullandıkları araçların ve meydana getirdikleri etkilerin neler olduğudur.

Elbette ki örgütlü bir oluşumun yapısı, işleyişi, ritüelleri, amaçlarının yönünü, iyi veya kötü olup olmadığını anlamamızda bizlere daha temiz bir bakış açısı verecektir. Bu nedenle de bu tür örgütlerin ortaya çıkış şekillerini, sebeplerini ve yapılarını göstermeye gayret edeceğim. Ama burada izleyeceğim yöntem daha çok fiilden hareket ederek faili bulmaya yönelik olacak.

Ayrıntılarda farklılıklar olsa da temel de aynı şeytani yapılanmanın farklı yüzleri veya tarihsel süreçte isim, içerik ve yöntem değiştirmiş şekilleri olan bu yapıların ortak amacı “tek bir dünya devleti” ve bütün dünya halkları için, kesinlikle dünyevi olarak tanımlanabilecek “yeni bir dünya dini” dir. Bu ikisinin ortak adı ise Amerikan dolarında yazıldığı şekliyle “Novus Ordo Seclorum” yani “Yeni Dünya Düzeni” dir.

Bütün ilahi dinleri eski dünyaya ait alt edilmesi gereken düşmanlar olarak gören bu yapılanmalar, dünyayı her alanda yeniden dizayn etme ve istedikleri düzeni kurma amacıyla hareket etmektedirler.

Bu yapılar o kadar sofistike bir şekilde çalışmaktadırlar ki, dikkatli bakmadıkça varlıklarından haberdar olmanız neredeyse imkansızdır. Çoğu zaman görebilseniz bile olaylarla ilişkilendirebilmeniz çok zordur. Örneğin Fransız İhtilali’nin, İngiltere İç Savaşı’nın, Nazilerin icraatlarının, komünist akımların, Sekülerizmin, Globalleşmenin, Osmanlı’nın ve hilafetin yıkılışının ve bunun gibi dünyayı etkileyen bir çok olayın ya bizzat içinde, ya azmettiricisi ya da yardımcısı konumunda bulunanların bu tür örgütler olduğunu düşünmek size abartılı gelebilir. Ama delilleriyle ortaya kondukça göreceksiniz ki uğraştığımız düşman hiç de düşünüldüğü gibi hayali bir düşman değildir.

Yine ortaya çıkacaktır ki bu yapıların üst seviye mensupları çeşitli dinlere mensupmuş gibi görünseler de bu, sadece kamuflajdır. Dikkatleri başka yönlere çekmek, en azından dinlere olan düşmanlıklarını saklamak için yapılmış bir kamuflaj… Ve yine belirli ülkelere ve milletlere ait kimlikler taşıyor olmalarının da hiçbir önemi yoktur. Onlar yeni dünya devletinin vatandaşıdırlar ve bu dünya devletinin üstün yöneticileridirler!

Bu yapıları deşifre etmek amacıyla bir çok kişi tarafından çalışmalar yapılmış, içerinde sızılmaya çalışılmış, yapıdan ayrılanlardan bilgiler alınmak istenmişse de bu çabalar çoğu zaman yetersiz kalmıştır. Yapılanmaların katmanlar halinde olması, bir katmandan öbürüne geçişin çok sıkı kurallara bağlanması, alt katmanların bir üstteki katmandakileri, ritüelleri, öğretileri ve sistemleri kesinlikle bilmemesi gibi sebeplerle çabalar akamete uğramıştır. Bu, çok da gerekli değildir. Nihayetinde yapacaklarını engellemek ve sonuçsuz bırakmak için elimizde, bir mihenk taşı olarak ilahi rehberlik bulunmaktadır. Yapmamız gereken tek şey masum gibi görünen olayların arkasındaki eli göstermek ve o eli hareketsiz bırakmaya ve kurmaya çalıştıkları yeni dünya düzenini başlarına yıkmaya çalışmaktan ibarettir. Çalışmak bizden başarı Allah’tandır.

Bir sonraki yazıda bu örgütleri tanımaya başlayacağız inşallah.

Selam ve dua ile….