Kutsal kitaplardan bir tanesi olan Tevrat gönderilmiş olan olan peygamber Musa’ya henüz elektriğin E’sinin dahi keşfedilmemiş olduğu çağlarda Kutsal Ahit Sandığını yaptırmış ve sandığı koruması için o sandığa elektrik akım yüklenmesini sağlamıştı.

Kutsal kitaplardan bir tanesi olan Tevrat gönderilmiş olan olan peygamber Musa’ya henüz elektriğin E’sinin dahi keşfedilmemiş olduğu çağlarda Kutsal Ahit Sandığını yaptırmış ve sandığı koruması için o sandığa elektrik akım yüklenmesini sağlamıştı. Bu konuya değinmeden önce isterseniz kutsal Ahit Sandığı hakkında biraz bilgi sahibi olalım.

Ahit sandığı, Kutsal Sandık yada diğer adıyla Tabut-u Sekine olarak bilinen Ahit Sandığı Kuran’da bildirilen ve içinde Hz. Davut ve Hz. Harun’dan bir takım eşyalar barındıran bu nedenle de “Kutsal” addedilen bir sandıktır. Bu kutsal sandık M.Ö 587yılından beri kayıptır ve sandığı ahir zamanda zuhur edecek olan Mehdi (a.s) bulup çıkaracaktır. Allah Kuran-ı Kerim’de konu ile alakalı olarak;

BAKARA SURESİ / 248

Ve kale lehum nebiyyuhum inne ayete mulkihi ey ye'tiyekumut tabutu fihi sekinetum mir rabbikum ve bekiyyetum mimma terake alu musa ve alu harune tahmiluhul melaikeh, inne fi zalike le ayetel lekum in kuntum mu'minîn

“Peygamberleri onlara dedi; Onun hükümdarlığının belgesi, size tabut’un gelmesidir. Onda rabbinizden bir güven duygusu ile Musa ailesinden ve Harun ailesinden arta kalanlar vardır. Onu melekler taşır, eğer inanmışlarsanız bunda şüphesiz sizler için apaçık delil vardır”

buyurmaktadır. Kutsal olarak nitelenen Ahit Sandığı sadece Kuran’da değil aynı zamanda Tevrat’ta da geçmektedir. Örneğin bir diğer kutsal kitap Tevrat’ta şöyle demektedir;

Tevrat / Tarihler / II. Bap – 5

“İsrailloğulları Mısır’dan çıktıkları zaman, rabbin onlara ahdettiği Horeb Dağında, sandığın içine Musa’nın koymuş olduğu iki levhadan başka içinde bir şey yoktu”

Bu anlatımda Tevrat, Ahit Sandığının varlığını haber vermekteydi. İşte yine kutsal kitap Tevrat’ın anlatımlarında yaratıcı’nın Musa’ya öğrettiğini görmek mümkündür. Elektrik isimli bir enerjinin varlığının esamesinin dahi okunmadığı o devirde mucizevî şekilde Allah vahiyleriyle Ahit sandığını koruması için Musa peygambere bir takım elektrik aksamından oluşan koruma kalkanı yapmasını öğretmiştir. Bununla birlikte yine Allah kutsal kitabı Tevrat’ta anlatıldığı üzere Elektrik yüklü Ahit sandığı taşınırken giyilmesi gereken eşyaları hatta ayakkabıları dahi Tevrat’ta tarif etmiştir.

Çoğunlukla Tevrat’ta exodus bölümlerinde anlatılan elektrik yüklü Ahit sandığı’nın elektrik yüklü oluşu yine bu anlatımlarda apaçık görülmektedir. Bu anlatımlardan birinde Hz. Davut kutsal Ahit sandığını bir öküz arabasının üzerinde Uzza isimli kişi ile birlikte taşımaktadır. Öküz arabası seyir halindeyken birden bire öküzlerden bir tanesi tökezler ve sandık düşecek konuma gelir.

Bunu gören Uzza hemen sandığın düşmesini engellemek için yerinden atılır ve sandığı kavrar. Ancak hiç beklenmedik bir şey olur ve Uzza sanki yıldırım çarpmış gibi can verir. Bu anlatım Tevrat’ta bulunmaktadır ve anlatımda görüleceği üzere Kutsal Ahit Sandığı şüphesiz elektrik yüklüdür. Bazılarımız bunun sadece bir efsane ve gerçekten uzak olabileceğini düşünebilirler. Fakat Kuran’da da bildirildiği üzere şüphesiz bunda inananlar için kanıtlar vardır