Bakan Pinkwart: Girişimci düşünme, oyunculuk, kariyer seçimi ne olursa olsun, herkesin ihtiyaç duyduğu becerilerdir. Heyecan verici bir iş fikri, biraz sermaye ve biraz cesaret gerektiriyor

Bakan Pinkwart: Girişimci düşünme, oyunculuk, kariyer seçimi ne olursa olsun, herkesin ihtiyaç duyduğu becerilerdir.

Heyecan verici bir iş fikri, biraz sermaye ve biraz cesaret gerektiriyor. Bu, daha sonra serbest meslek sahibi olmak adına iyi bir plan gibi görünüyor.

Kuzey Ren-Vestfalya, şu anda, eyaletin tüm idari bölgelerindeki altı okulda bir pilot projeyi desteklemektedir. Böylece çocuklar ve gençler de bir kariyer seçeneği olarak şirket kurmayı düşünebilirler.

"İş Rallisinde" okul çocukları, bir iş geliştirebilir, en az 14 derste fikir edinip, bir iş modeli geliştirip, küçük yerel satış kampanyaları planlayıp, fikirlerini sahada sunuyorlar.

Günümüzde bir başlangıç ​​etkinliğinin parçası olarak başlayan proje, IW Köln merkezli Junior gGmbH'nin öğrenci şirket programının pek çok unsurunu içeriyor.

Ekonomi ve Yenilik Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ile beraber başlatılan pilot projeye, yaklaşık 100.000 avro fon sağlıyor. "Bağlantısız derece olmaz – okuldan, işe geçiş" devlet girişimi bağlamında test ediliyor.

Siegen Üniversitesi'ndeki (ZöBiS) Ekonomik Eğitim Merkezi tarafından bilimsel olarak destekleniyor.

Ekonomi ve Dijital Bakanı Prof. Dr. Andreas Pinkwart: 'İş rallisinde, okul çocukları sınıfta iyi bir başlangıç ​​fikrinin uygulanmasının, ne kadar heyecan verici ve aynı zamanda zorlu olabileceğini deneyimleyebilirler. Girişimci eylem, yaratıcılık, inisiyatif, bağımsız düşünme, sosyal beceriler ve coşku gerektirir. Bu, yalnızca girişimcilik bilgisini güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda diğer mesleklerin algılanması adına da büyük bir önem taşıyan temel becerileri öğretir. Başarılı bir pilot aşamadan sonra bir şirket kurmanın Kuzey Ren-Vestfalya'daki 2.000 ortaokulun tümünde, müfredatın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi, beni çok mutlu ediyor' diye aktarmakadır.

Okul ve Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer ise "En iyi eğitim, herkes adına yeni fırsatların anahtarıdır. Serbest meslek bu fırsatlardan biridir. İş rallisi ile öğrenciler, bir şirket kurma ve geliştirme sürecine ilişkin ilk bilgileri edinirler. Öğrenciler kariyer seçimi becerileri geliştirir, girişimci düşüncenin ne anlama geldiğini deneyimler. Böylelikle proje, öğrencilerimizin mesleki yaşamlarını, kendi belirledikleri bir şekilde şekillendirmelerini sağlamak adına okul konusu ekonomisine ek olarak değerli bir katkı sağlıyor.'

Profesör Doktor ZöBiS Başkanı Nils Goldschmidt de 'Ekonomik eğitim, bireylerin sosyal süreçlere katılımını sağlamak, onları sorumlu bir şekilde şekillendirmek adına vazgeçilmezdir. Bu sebeple, genel eğitimin gerçek bir bileşenidir. Girişimcilik eğitimi, 'Business Rallye' pilot projesinde uygulandığı haliyle, sosyal piyasa ekonomisinin temellerini günlük yaşama yakın bir derecede aktarmak, okul çocuklarının kişiliklerini geliştirmek adına özellikle yararlıdır' şeklinde değerlendirmektedir.

Pilot projeye aşağıdaki okullar katılmaktadır:

Gustav Heinemann Kapsamlı Okulu, Alsdorf

Agnes Wenke Ortaokulu, Arnsberg

Otto Hahn Lisesi, Dinslaken

Franz-Stock-Realschule, Hövelhof

Ochtrup'ta belediye orta öğretim okulu

Osterrath Realschule, Rheda-Wiedenbrück

Bütün okul türlerinin katılımcı okulları, bölge hükümetleri tarafından aday gösterildi.