GAYBI Allah bilir. Bendeniz, hadîslerle olacağı haber verilmiş olan bazı konulardaki tahminlerimi yazıyorum. Tahmin etmek kehanet sayılmaz.


Yirmi beş seneye kalmaz Avrupa Müslüman olur.


1.Bir Avrupa devletinin hükümdarı gizli olan ihtidasını açığa vurur.


2.Akıl almaz derecede büyük, yıkıcı, kanlı savaşlar olur.


3.Papalık son bulur, son Papa, bağlılarının cesetlerine basarak ve gözyaşları saçarak “Kutsal şehri” terk eder.


4.Resulullah Efendimizin soyundan Mehdi zuhur eder. (Bu kesindir ama tarih veremem.)


5.İsa aleyhisselam nüzul eder. (Bu da kesin olacaktır, tarih veremiyorum.)


6.Ortadoğu’da büyük savaşlar, yıkımlar, kıyımlar, tahribat, değişim olur.


7.Deccal öldürülür.


8.Fırat nehrinin altından altın çıkar, bunu elde etmeye gidenler helâk olur.


9.Melhame-i Kübra savaşı cereyan eder.


10.Büyük ateşler görülür.


11.Birkaç yerde büyük yer göçmeleri olur.


12.İsrail devleti son bulur.


13.Türkiye’de Kemalizm tarihe karışır.


14.Mehdi’nin başında bulunduğu, yedi yıllık bir Altın Çağ başlar.


15.Avrupa’da İslam devletleri birliği kurulur.


16.Endülüs devleti dirilir.


17.Mehdi’nin Altın Çağında bolluk, bereket, huzur, adalet, güvenlik olur.


18.Mehdi ile Deccalın çarpışmaları esnasında nükleer silahlar kullanılabilir ve büyük zayiat olur.


19.İsrail ve Siyonizm konusunda Naturei Karta hahamlarının dedikleri çıkar.


20.Vehhabî saltanatı sona erer, Hicaz’da Ehl-i Sünnet hakim olur.


21.ABD parçalanır, Teksas başta olmak üzere bağımsız devletler kurulur.


22.Amerika’da İslam güçlenir, hâkim olur.


23.Rusya’da Müslümanlar çoğalır, federasyon dağılır.


24.Orta Asya’da İslam devletleri federasyon (veya konfederasyon) oluşturur.


25.Özbekistan İslam-Şeriat devleti olur.


26.Mehdi zamanında Şeriat uygulanır.


27.Kur’andaki ve Sünnetteki had cezaları tatbik edilir.


28.Hıristiyanların ve Musevîlerin büyük çoğunluğu ihtida eder.


29.Mehdinin Altın devrinden sonra yine kötülükler, azgınlıklar, dinsizlikler başlar. Sonra Kıyamet kopar.


30.Bu büyük fitneler esnasında imanlarını koruyanlara ve ömürleri ölümlerine iman ile bitişenlere ne mutlu.


(İkinci yazı)


En Değerli Şey İmandır


SORU: Bir kimsedeki en değerli şey nedir?.. İmandır. İman en büyük nimettir.


S. İnsan nasıl bir imana sahip olmalıdır?.. Allahın kabul ettiği, razı olduğu, Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) öğrettiği sahih=doğru bir imana.


S. Tashih-i itikat ne demektir?.. İnançla ilgili bilgilerin doğru olması, içinde yanlış olmaması demektir ki, bu her mü’mine farzdır.


S. İman konusunda bozuk fırkaların bazısını sayar mısınız?.. Mutezile, Haricîlik, Mücessime, Müşebbihe, Mürcie, light ve ılımlı İslam mezhebi, Fazlurrahmancılık ve diğerleri.


S. İman konusunda hangi imamlara tâbi olmalıyız?.. Ehl-i Sünnetin iki inanç imamı vardır: İmam Eş’arî ve İmam Mâturidî, onlardan birine tâbi olmalı, imanı onlardan öğrenmeliyiz..


S: Aralarında ihtilaf var mıdır?.. Kırk kadar lafzî meselede ihtilaf etmişlerdir ama esasta, usulde, temelde birdirler ve birbirlerini tadlil etmezler.


S: Asr-ı Saadet’te mezhep var mıydı?.. Yoktu.. Peygamber (Salat ve selam olsun ona) vardı, dini o öğretiyordu, soruları cevaplıyordu. Ölümünden kısa bir önceye kadar Din tamamlanmamıştı. İslam dünyası genişleyince sapık fırkalar zuhur etti, yukarıda isimleri zikr edilen iki muhterem zat Kur’an ve Sünnet itikadını sistemleştirdi.


S: İtikadî konular tartışılır mı?... Tartışılamaz. İmamlarımız ne demişlerse, ulema onlardan bize ne nakl etmişse aynen kabul edilir.


S. Allaha noksan sıfat izafe eden ne olur?.. Kafir olur. Allahü teala kemal sıfatlarla sıfatlıdır, noksan sıfatlardan münezzehtir.


S. Müteşabih ayetler ve hadisler lügavî mânaların yorumlanıp Allaha noksan sıfatlar izafe edilecek şekilde te’vil edilebilir mi?.. Edilemez. Allah zamandan, mekandan, cihetten, havâdise benzemekten münezzehtir.


S. Ehl-i Sünnet akaidini öğrenmek için hangi kitabı tavsiye edersiniz?.. İcazetli Ehl-i Sünnet âlimi Profesör Ebubekir Sifil’in Tahavî Şerhini tavsiye ederim. Başka kitaplar da var…


S. Beş vakit namaz kılmak imandan mıdır?.. Namaz imanın şartlarından değildir ama namazın farz-ı ‘ayn olduğu, mutlaka kılınması gerektiği inancına sahip olmamız gerekir. Beş vakit namaz tarihseldir, bu devirde geçerli değildir diyen kafir olur. Kıyamet’e kadar her Müslüman tarafından kılınacaktır.


S. Size yakîn gelinceye kadar namazı kılınız emrindeki yakîn nedir?.. Ölümdür. Ölüm gelinceye kadar kılınacaktır. Gelmiş, geçmiş, gelecek insanların en büyüğü olan Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) böyle yapmıştır.


S. İslam devleti kurulunca namaz mecburî mi olacaktır?.. Bunda hiç şüphe yoktur. İslam devletinde zaten bütün Müslümanlar seve seve, camilere koşa koşa namaz kılacaktır.


S. İmanımızı korumak için neler yapmalıyız?.. Kur’ana, Sünnete, Şeriata sarılmalıyız, itikadımızı tashih etmeli, beş vakit namazı dosdoğru kılmalıyız. İslam ahlakı ile ahlaklı olmalıyız. Rahmanın gösterdiği yoldan gitmeli, Tağutun ve Deccalın yoluna girmemeliyiz


S. Gençlere özel bir tavsiyeniz var mıdır?.. Rab olarak Allahtan razı olsunlar ve O’na itaat etsinler… Kitab ve düstur (anayasa) olarak Kur’andan razı olsunlar ve Kitabullahın emirlerini yerine getirsinler, öğütlerini dinlesinler… Din olarak İslamdan razı olsunlar ve onun hükümlerine ve gösterdiği ahlaka uysunlar… Nebi, kaaid, seyyid, model, örnek olarak Resulullahtan razı olsunlar, ona biat etsinler, onunla irtibatlı olsunlar ve Sünnetine sarılsınlar… Şeriat olarak İslam Şeriatinden, Ümmet olarak Muhammed Ümmetinden razı olsunlar, İttihad-ı İslama ve uhuvvet-i islamiyeye sımsıkı bağlı bulunsunlar. Her türlü holiganlıktan, militanlıktan, fanatizmden, cemaatçilikten, hoppalıktan, züppelikten, hercailikten kaçınsınlar. Var güçleriyle iyi insan, iyi ve olgun Müslüman olmaya çalışsınlar. İmanlarını ve ebedî saadetlerini korusunlar.