Koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ederken, süreci kontrol altına alan ülkeler liglerle alakalı kararlar almaya başladı. TFF Başkanı Özdemir, liglerin 12-13-14 Haziran tarihlerinde başlayacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, bu aşamadan sonra tüm sorumluluğun TFF'de olduğunu söyledi. TFF Başkanı Özdemir de sorumluluğu üstlendi.

Koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ederken, süreci kontrol altına alan ülkeler liglerle alakalı kararlar almaya başladı.

TFF Başkanı Özdemir, liglerin 12-13-14 Haziran tarihlerinde başlayacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, bu aşamadan sonra tüm sorumluluğun TFF'de olduğunu söyledi. TFF Başkanı Özdemir de sorumluluğu üstlendi.

Ancak Süper Lig'deki takımlarda art arda gelen koronavirüs vaka haberleri, akıllarda soru işareti oluşturuyor. Takımlarda vakalar varken, temasın en yoğun olduğu sporlardan birisini oynamak ne kadar mantıklı? Özellikle bazı kulüplerin ve futbolcuların maçlara çıkmaya hiç de sıcak bakmadığı gelen duyumlar arasında.

Avrupa'da ise futbol dünyası 2'ye bölünmüş durumda. Fransa, Belçika ve Hollanda ligleri tescil edip, şampiyonları belirlerken; Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere liglerin kaldığı yerden devam etmesine karar verdi.

Milyar dolarlık piyasanın durmasının ekonomik açıdan kulüpleri büyük bir çıkmaza soktuğu hatta bazı kulüplerin iflas ettiği konuşuluyor. Federasyonlar en azından seyircisiz olarak ligleri bitirmek istiyor. Ancak futbolcuları sahaya indirmek gittikçe zorlaşıyor. Bakalım ilerleyen günlerde, koronavirüs gölgesindeki liglerin akıbeti ne olacak?