Son şampiyon Trabzonspor, 16. Süper Kupa mücadelesinde Türkiye Kupası şampiyonu Demir Grup Sivasspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer üstün oyunuyla 4-0 galip gelmesini bildi.  

Son şampiyon Trabzonspor, 16. Süper Kupa mücadelesinde Türkiye Kupası şampiyonu Demir Grup Sivasspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer üstün oyunuyla 4-0 galip gelmesini bildi.

Andreas Cornelius, gollerine kaldığı yerden 2 tane daha ekleyerek sahanın yıldız ismi oldu. Fırtına'nın diğer gollerini ise, yeni transferi Jens Larsen ve Anastasios Bakasetas penaltıdan kaydetti.

Trabzonspor bu galibiyetle bir sezon aradan sonra yeniden Süper Kupa'nın şampiyonu olmuş oldu.

Bu kupa aynı zamanda Abdullah Avcı dönemiyle birlikte gelen son 2 senede 3. Kupa oldu.

Bordo-mavililer 4-0'luk galibiyetiyle 3. kez Süper Kupa'yı müzesine götürmenin yanı sıra Süper Kupa sayısında Fenerbahçe'yi yakaladı.

Sivasspor filelerine dört gol gönderen Trabzonspor, Süper Kupa tarihinde bir maçta dört gol atan ilk takım olması ve Süper Kupa tarihinde en farklı skorla mutlu sona ulaşan takım konumuna ulaştı.

Eren Elmalı ve Jens Stryger Larsen kanatları Trabzonspor açısından nokta atışlı iki transfer olmuş. Koridoru çift yönlü çok iyi kullandılar. Trezeguet'in müthiş oyunu Nwakaeme'yi aratmaz boyuttaydı. Kouassi bu sezon daha çok sorumluluk alacak gibi duruyor.

Fırtına, bu kadronun üstüne 1-2 tane daha transfer yaparsa eğer en başta stoper olmak üzere, ligde şampiyonluk için en büyük adaylarından olacaktır.

Sivasspor özelinde ise yıllardır çektiği kaleci sorunu ve saha içi oyuncu tercihlerin hatalı olması üstüne yaz transfer politikasının da yanlış yönetildiği gerçeğidir. Ayrıca belirtmeden geçmemem gereken bir diğer konuda Sivasspor'un kadrosu Avrupa Ligini götürebilecek bir düzeyde olmadığıdır. Bu kadro yapılanmasıyla Avrupa Arenasında oynamak büyük amatörlük olur.

Kırmızı beyazlıların en azından stoper ve bir tane merkez orta saha alması gerekmektedir. Umarım nokta transfer atışı yaparlar ve ülkemizi en iyi şekilde Avrupa'da temsil ederler. Yoksa durum Yiğidolar için iç açıcı olmaz..