FİNALE DOĞRU!


Rusya'da tüm hızıyla devam eden 2018 Dünya Kupası Şampiyonası'nda sürpriz sonuçlar futbolseverleri hop oturttu hop kaldırttı.

Turnuvadaki en büyük sürprizi ev sahibi Rusya, şampiyonanın en büyük favorilerinden; Iniestalı, De Gealı, Diego Costalı İspanya'yı normal süresi 1-1 sona eren karşılaşamada, seri penaltı atışları sonucunda 4-3 mağlup ederek gerçekleştirdi. Bir diğer büyük sürprizi ise, Cristiano Ronaldolu son Avrupa Şampiyonu Portekiz'i, PSGli yıldızı Cavani'nin yıldızlaştığı maçta, 2-0 gibi net bir skorla eleyerek son 8 takıma adını yazdırdı.

Son 16 turu aslında erken final olarak da nitelendirilen Fransa - Arjantin karşılaşmasıyla, futbolseverlere sunduğu bol gollü, seyir zevki yüksek bir oyun izleterek, kısır geçen grup aşamasından sonra, Dünya Kupası'nın asıl şimdi başladığını tüm dünyaya gösterdi. Fransa futbol tarihinde milli takım formasıyla gol atan en genç oyuncu unvanını elinde bulunduran 19'luk yıldız M'bappe attığı 2 golle ve yaptırdığı bir penaltıyla turu maçı ve turu Fransa'ya getiren isim oldu. Kariyerini bir Dünya Kupası'yla noktalamak isteyen, nam-ı değer "başka gezegenli" Messi, katıldığı 3. dünya kupasından da eli boş dönerek, eleştiri oklarının hedefi oldu. Arjantin teknik direktörü Sampaoli istifa etti.

Grup aşamasının flaş takımı Meksika, eşleştiği Neymarlı Brezilya'ya 2-0 mağlup olarak, taraftarlarını üzdü. Yine grup aşamasının flaş takımı Hırvatistan, Danimarka'yı normal süresi 1-1 sona eren, yıldız futbolcu Modric'in 116. dk'da penaltıdan yararlanamadığı maçta, seri penaltı atışlarında 3-2 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Her iki kalecinin de kalesinde devleştiği maçta, Subasic, Kasper Schmeichel'dan 1 penaltı atışı daha fazla kurtararak maçın adamı oldu.

Çeyrek final mücadeleleri ise Fransa'nın, Güney Amerika ekibi Uruguay'ı, Cavani'nin sakatlığı nedeniyle yedek klübesinde olduğu maçta 2-0'la geçti. Bir diğer son 8 karşılaşmasında ise turnuvanın en büyük favorisi Brezilya, modern futbolun 'altın çocukları' olarak adlandırılan Belçika'ya 2-1 yenilip elenerek büyük hayal kırıklığı yaşadı. Tüm dünyada gözler Fransa-Belçika eşleşmesine döndü. Otoriteler bu maçın kazanananın, kupayı müzesine götüreceğini iddia ediyor...