FETÖ'nün yurt içi yapılanması-2

Genel manada yürütülecek faaliyetler için Türkiye yedi bölgeye ayrılırken, eleman temini için beş bölgeye ayrılmıştır.

Ayrıca özel hizmet (mahrem işler) birimi tamamen bağımsız hareket etmektedir.

Yönetim kadrosu tarafından bilinen örgüt içerisindeki bu ayrıştırma örgütün çözülmesini ve faaliyetlerinin deşifresini engellemek amacıyla tamamen karmaşık bir hale getirilmiştir.

Yurt içi yapılanma; Türkiye İmamı, Bölge (Eyalet) İmamları, İl İmamları, Küçük İl Bölge İmamları

(Sadece Büyük Şehirlerde), İlçe İmamları, Semt İmamları, Mahalle İmamları, Ev İmamları (Abileri), Talebe İmamları, Serrehberler, Belletmenler şeklinde hiyerarşik bir yapıdır ( Eskişehir il yapılanmasında örnek olarak bütün imamlıklar görülebilmektedir. İl imamına bağlı eyalet, büyük bölge ve küçük bölge imamları ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Eskişehir CBS 2015/10042 soruşturma. Bu iddianame Deliller-21 Kls. 15 Nolu delildir. )

1-) Türkiye İmamı:

Fetullah Gülen'in 1999 yılı içerisinde ABD'ye gitmesinden sonra Türkiye'deki faaliyetlere ilişkin sorumluluk Türkiye İmamına geçmiştir.

Ülke içerisindeki faaliyetler ülke imamına bağlı olarak yürütülmekte ve yapılan faaliyetler kurye aracılığıyla ya da doğrudan irtibata geçilerek Fetullah Gülen'e aktarılıp onayı istenmektedir.

Özel Hizmet Birimi İmamları, Tayin Heyeti, Medya İmamları, Türkiye Mütevelli Heyeti, Kıta İmamları, Bölge İmamları ve Akademik Kadro İmamı doğrudan Türkiye İmamına bağlıdır.

Bunun dışında örgütün özellikle büyük şehirlerde medya, basın, spor ve siyasilerden sorumlu imamları da bulunmaktadır.

Örgüt bu imamlar aracılığı ile görüşmek istedikleri kişilerle kolaylıkla irtibat kurmaktadır.

Örgüt ülke yapılanmasında, ilçe imamları il imamlarına, il imamları bölge imamlarına, bölge imamları ise Türkiye imamına bağlı olarak faaliyet yürütmektedir.

Türkiye imamlığı görevi uzun süreden beridir şüpheli Mustafa Özcan tarafından icra edilmiştir.

Önceleri Kaynak Holding'i yöneten kişi bu görevi de yürütürken sonradan her iki birimin yönetimi ayrılmıştır. (Ek-2 Örgüt şeması. Deliller-36 Kls. 11 Nolu Delil)

2-) Tayin Heyeti:

Tayin Heyeti 1995 yılında kurulmuştur.

İstanbul, Çamlıca'daki Çamlıca Cami'si yakınında Ali Katırcıoğlu tarafından inşa edilen binada faaliyet göstermektedir.

Bu heyet, bütün Türkiye'deki Bölge (Eyalet) imamlarının nereye gideceğini belirlemekle ve problemlerini dinlemekle görevlendirilmiştir.

Örgütte iken Latif Erdoğan, Suat Yıldırım, Ahmet Özer, İbrahim Erkul ve Erdoğan Tüzün isimli şahıslar bu heyette bulunmaktadır.

Bu kişiler imamların müracaatlarını, isteklerini alarak Fetullah Gülen'e danışıp nereye gideceklerine karar vermektedirler.

Tayin heyetinde son olarak görev yapanlar, şüpheli Ahmet Kara, Nevzat Ayvacı ve Mehmet Ali Büyükçelebi'dir.

Örgütün tüm yurt içi ve yurt dışı tayin işlerini bu heyet yapmaktadır.

Tayinler genellikle her yılın mart ayında yapılmakta ve mayıs ayı içerisinde de görev yerlerine gidilmesi talimatı verilmektedir.

Aradaki iki aylık süre, tayini çıkan örgüt mensuplarının alışma dönemi olarak kabul edilmektedir.

Örgüt bir devlet kurumu gibi hareket ederek her 2-3 yılda bir bu atamaları rutin olarak yapmaktadır.

Gerçekleştirilen atamalara örgüt mensuplarınca yapılan itirazlar yine bu heyet tarafından değerlendirilmektedir.

Heyet itiraz konusu ile ilgili olarak mutlak suretle ikna yoluna gitmeye çalışmakta, eğer bir çözüm üretilemezse itiraz eden örgüt mensubunu istemediği bir yere göndermektedir. (Ek-2 Örgüt şeması. Deliller-36 Kls. 11 Nolu Delil)