FETÖ’nün Türkiye’deki eğitim kurumları ( 3 )

b-) Özel Nurettin Topçu İlköğretim kurumlarında 21.09.2015 günü yapılan aramada elde edilen delillerin önemli bir kısmının donanım yetersizliği nedeni ile incelenemediğine dair tutanak düzenlenmiştir.

İncelenen delillerin iki farklı tutanak şeklinde düzenlendiği, delil inceleme tutanağı başlıklı birinci belgede;

Mavi tükenmez kalemle yazılmış not defterinde yarışma düzenlendiği, yarışmada maddi açıdan daha fazla katkı sağlayanın daha fazla puan verildiği, ödüllendirildiği tespit edilmiştir.

Fetullah Gülen kitapları ve risalelerde okuma sayıları ile ilgili notlar alındığı, kişilerin bu yolla motive edildiği tespit edilmiştir.

Martin Lings isimli kişinin yazdığı bir kitabın bazı sayfalarındaki özel isim ve bazı cins isimlerinin işaretlendiği, bir oda içerisinde küre biçiminde dünya haritası bulunduğu tespit edilmiştir.

Yağmur kod adlı gizli tanığın anlattığı küre biçimindeki dünya haritasının bu olduğu, üzerinde gizli tanığın anlattığına uygun otuz adet raptiye deliği tespit edilmiştir.

Aramada; çeşitli örgütsel eğitim öğretimde kullanılan kitapların ele geçirildiği, Abdullah Aymaz'ın İsmail Yediler mahlasıyla yazdığı kitap, Fetullah Gülen'in çeşitli kitaplarının bulunduğu bel kitabı başlıklı beş yapraktan oluşan dokümandabelletmenin örgüt evlerinde okul ve yurtlarda çocukların nasıl yetiştirileceği kapsamlı olarak anlatıldığı tespit edilmiştir.

Beyin yıkayıp hizmet eri haline nasıl sokulacağına ilişkin bilgiler bulunduğu, çocuğun ailesi ile ilgili bilgiler toplanıp fişlendiği, rehber talebe ilişkisi ile örgüte ısındırılıp mahrem hizmete sokulması için ketumiyet olarak adlandırılan sır tutmanın bilincinin aşılanması hakkında gizli bilgiler tespit edilmiştir.

Bel kitabının çocukların yönlendirilmesinde ve beyinlerinin yıkanmasında kullanıldığı, ayrıca himmet ve infakla ilgili kişileri kıvama getirip örgüte maddi yardım yapmak için kullanılan dokümanlar ele geçirilmiştir.

Sohbet adı altında gerçekleştirilen örgütsel toplantılarda aidiyet hissi oluşturan kişileri duygulandırıp himmet ve yardıma sevk eden dokümanların elde edildiği, Kırık Testi -13 Mefkûre Yolculuğu isimli bir test soruları elde edildiği deliller toplanmıştır.

Mefkûre Yolculuğunda Fetullah Gülen'in kitabında sorular çıkarılıp test haline getirildiğinin tespit edildiği, (Genel işlemler-4 Kls 1-9 no Deliller)

c-) Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ve Kültür Merkezi Kampüsünde 21.09.2015 günü yapılan aramada ele geçirilen belge ve delillerin incelendiği, inceleme tutanağında Şekerbank ve Bank Asya'nın çeşitli hesaplarına yatırılmış para dekontları ve katılım hesabı açılma yazısına ilişkin belgeler bulunmuştur.

Çeşitli program kurulum dosyaları elde edildiği, 24 Kasım Herkül yazılı video dosyasında kırk dört dakikalık Fetullah Gülen konuşması bulunduğu, diğer CD'lerde çeşitli video dosyaları, basketbol karşılaşmalarının yer aldığı, Samanyolu Erkek Lisesi Şeref defteri tutulduğu tespit edilmiştir.

1-) İlk sayfada eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un imzası,

2-) 7. sırada Türkmenistan Cumhurbaşkanı vekilinin 21.06.1994 tarihli el yazılı metin,

3-) 10. sırada 24.04.1995 tarihli eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı'nın el yazısı sayfa,

4-) 41. sırada emekli Tuğgeneral Atilla Başaran imzalı 31.12.2002 tarihli tebrik ve teşekkür metni sayfa tespit edilmiştir.

Başka bir defterde çeşitli milletvekili, devlet bakanının el yazılı yazılarının bulunduğu, başka bir defterde 1998 tarihli eski devlet bakanı ve bazı milletvekillerinin el yazılarının bulunduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanının mektubunun orijinalinin saklandığı, şirketlerin borsa hisse oranlarının yer aldığı bir noterlik belgesi ve el yazısı ile yazılmış Çardak başlıklı isimlerin karşısında bazı rakamların bulunduğu belge elde edilmiştir.

Bir ajanda içerisinde çeşitli yazışmaların yer aldığı, bazı hesap numarası, telefon numaralarının bulunduğu ayrıca arama sırasında çeşitli banka dekontları ve el yazılı belgeler ele geçirilmiştir. (Genel işlemler-4 Kls 10 no Delil)

d-) Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Liseleri ve eklerinde yapılan aramada:

ÖSYM'nin filigranı bulunan cevaplanmış soru kitapçıkları, dört nolu Dvd içerisinde çeşitli olağanüstü güçlerle ilgili videoların ve bilgilerin yer aldığı birçok fotoğraf ve görüntü bulunmuştur. (Genel işlemler-4 Kls 11 no delil)

e-) Atlantik Eğitim Kurumlarında 21.09.2015 günü yapılan aramada:

Okulla ilgili çeşitli görsel tanıtım sunumları, velilerle yapılan sözleşmeler elde edilmiştir. (Genel işlemler-4 Kls 3 no Delil)