FETÖ’nün Türkiye’deki eğitim kurumları – 2

Derslerinde başarılı olan ve FETÖ adına ileride önemli işler yapabilecek, stratejik kurumlara yerleştirilebilecek öğrencilerle özel olarak ilgilenilmekte, gerektiğinde FETÖ eğitim kurumlarındaki öğrenimden dolayı deşifre olmaması için kayıtları silinmekte ve ışık evi olarak adlandırılan evlerde eğitime tabi tutulmaktadırlar.

Öğrenciler, evlerde “program” adı verilen beyin yıkama faaliyetleriyle FETÖ'ye kazandırılmaya çalışılırken, öğrenciye zaman zaman cazip gelen aktiviteler de sunmak suretiyle şahsın evden sıkılmasının ve soğumasının önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Şahıslara cazip yiyeceklerin sunulması bu yöntemlerden biridir.

Okulların tatil olduğu yaz tatillerinde ise öğrenciler, aileleri ya da farklı arkadaş gruplarına katılarak kendilerinden kopmamaları amacıyla “kamp” adı verilen etkinliklerle, deniz ya da ormanlık bir alanda sözde bedava ucuz tatile götürülmektedir.

Ancak 24 saat süreyle bir arada bulunan öğrencilerin beyinleri yıkanıp örgüte devşirilmelerinin sağlanması için abi ve ablalar, Fetullah Gülen'in sesli veya görüntülü sohbetleriyle birlikte Risale-i Nur'dan ya da Fetullah Gülen'in kitaplardan bölümler okumaktadırlar.

Öğrencileri çok iyi tahlil eden FETÖ, ileride kendisine fayda sağlayacak öğrencilere ve onların ailelerine her türlü ilgiyi ve alakayı gösterip öğrencilik yıllarından itibaren yatırım yaparken, bu yönde bir ışık görmedikleriyle ise ilgilenmemektedir.

Örneğin Trakya genelinde yaygın bir şekilde yerleşik bulunan Roman vatandaşları, FETÖ'nün çok da ilgilenmediği bir kitledir.

Oysa dini yönlerinin çok kuvvetli olmaması, ekonomik ve sosyal hayattaki zayıf pozisyonları, FETÖ'nün insanlara kazandırmayı amaçladıklarını iddia ettikleri maddi ve manevi değerlerin ekilip yetiştirilmesi, şahısların topluma kazandırılması için ideal bir alandır.

FETÖ, eğitim verdiği öğrenciyle liseyi ya da üniversiteyi bitirdikten sonra irtibatını kesmemekte, şahsın yapıdan uzaklaşmaması için bulunduğu yerdeki görevli abiler ya da ablalar vasıtasıyla gerekli iletişimi devam ettirmektedir.

Işık evlerinde, dershanelerde ve okullarda yetişen öğrencilerden öğrencilik yıllarında FETÖ'ye yeni öğrenciler kazandırmaları yönünde istifade edilmekle birlikte örgüt için asıl meyvelerini, okul bitip iş hayatına atıldıktan sonra vermektedirler.

Bu örgüt kadrolarından kamuda işe başlayanlar, devlet içinde paralel bir devlet yapısı oluşturmakta, özel sektörde ise yeni himmet kapıları açmaktadırlar.

4-) Ankara'da Örgüte Ait Okullarda Aramada Ele Geçirilen Deliller:

Okulların örgütle organik bağını ispat edebilmek için yapılan aramalarda deliller elde edilmiştir.

a-) Ankara Özel Nurettin Topçu İ.Ö.O'da 21.09.2015 günü yapılan aramadaFetullah Gülen belgeseli Bir Gönül İnsanı-3 isimli CD belgesel seti elde edilmiştir.

Belgeselin üzerinde barkod ve Samanyolu logosunun bulunduğu 1. CD'de eski bakan, sanatçı, gazeteci yazar, esnaf, ilahiyatçı, Fetullah Gülen'in kendisi, politikacıların kısa konuşmalarına yer verildiği tespit edilmiştir.

Fetullah Gülen'in açıklamalarının bulunduğu, iki nolu vcd'de emekli büyükelçi, TBMM Başkanı, gazeteci yazar, Fetullah Gülen, okullardaki öğrenci ve ailelerinin kısa konuşmalarının yer verildiği tespit edilmiştir.

Üç nolu vcd'de yazar, sanatçı, politikacı, teknik direktör, öğretim üyesi gibi birçok kişinin kısa görüşlerine yer verildiği tespit edilmiştir.

Fetullah Gülen'in yurt dışındaki okullarının ülke için faydası ve ileride devlete millete sağlayacağı katkılarla ilgili açıklamaların bulunduğu 2000'li yılların başında hazırlandığı bir kısım devlet adamlarının 1990'lı yıllardaki açıklamalarına yer verildiği ve Fetullah Gülen'in en fazla belgesel içerisinde konuşan ve yer alan kimse olduğu tespit edilmiştir.

Fetullah Gülen ve yurt dışındaki okulların faaliyetlerinin abartılarak çok önemli gösterilerek propaganda yapar nitelikte belgesel tarzında hazırlandığı görülmüştür. (Genel işlemler-4 Kls 1 no)