FETÖ’nün orduda özel mahrem yapısı ( 8 )

Bazı öğrenciler intihar etmiş, bir kısmı sakat kalmış, bir kısmı ise ailelerini yaşadıklarına inandıramadıklarından aileleri ile bağlarını koparmışlardır.

Bu olayları örgüt, aileler ile görüşerek ve müdahale ederek kapatmaya çalışmaktadır.

Harp okullarında askeri liseden gelenlere baskı uygulanıp harbiyeden atılmaya zorlanırken sivil liseden gelenler korunmuş, harp okullarında askeri liselerin ağırlığı bilinçli olarak azaltılmıştır.

Harp okullarında cemaat kadrolarının yerleşip kadrolaşabilmesi için askeri liseden gelenlere sistematik işkence ve baskı uygulanmıştır.

Bu konudaki iddiaları araştırmak üzere 2013 yılında meclis araştırma komisyonu kurulmuşsa da ciddi bir sonuç alınamamıştır.

Harp okulundan ayrılmak zorunda kalanlar birbiri ile uyumlu ve teyit eden ifadelerinde, askeri liseden gelen ve cemaatten olmayan öğrencilerin şok mangasına ayrıldığını onlara harp okulundan ayrılmaları için baskı ve işkence yapıldığını anlatmışlardır.

Şok mangasına ayrılanlara işkence yapıldığı, fiziki ve psikolojik her türlü eziyete başvurulduğu anlaşılmaktadır.

Azarlama, ağır eğitim yaptırma, yemek vermeme, fosseptikte yatıp kalkma, uykusuz bırakma, yorma, havasız mekânda tutma, diğer öğrencilerden ayrı tutup ayrımcılık yapma, hafta sonu veya sıla iznine göndermemişlerdir.

Dikenler içinde yatıp süründürme, kirli su içirme, bölükteki diğer kişilerin bu mangadakilerle konuşmasını yasaklama, her türlü hareketleri hakkında bilgi toplayıp diğer öğrencilerden ispiyonlamasını isteme şeklinde gerçekleşen her biri kötü muamele işkence sayılan uygulamalar yapılmıştır.

Bu uygulamalara dayanamayan öğrenciler harp okulu ile ilişiklerini kesmek zorunda kalmışlardır.

Bazı öğrenciler ise haksız yere haklarında disiplin işlemleri yapıldığını, puan silme ve düşük not verme ile başarısız gösterildiklerini ve harbiye ile ilişiklerini kesmeye zorlandıklarını anlatmışladır.

Harp okulu ile ilişiği kesilenlerden ayrıca tazminat alınmaktadır. Harp okulunda gördüğü şok mangası uygulamasına dayanamayan öğrenciler okuldan atılmakla birlikte tazminat ödemeye de mecbur kaldıklarından çift mağduriyet yaşamışlardır.

Büyük çoğunluğu ülkenin kır ve varoş bölgelerinin zeki çocuklarından askeri liseye alınan bu öğrencilerin ailelerinin bir de tazminat ödeyecek mali güçleri yoktur. Harp okullarıyla ilişiği kesilen gençler, hem yükseköğretim hayatları geciktirilerek hem de mağdur edilerek FETÖ'nün TSK içindeki kadrolarınca tüketilmektedir.

Sonuç olarak, harp okullarında “şok mangası” eğitimi diye ayrıca bir eğitim programı olmadığı, disiplin hükmü olarak öğrencilere uygulanamayacağı iddia edilmiştir.

Eğitim alanındaki komutanların asker ve öğrencileri cezalandırmak için eğitim adı altında sürünme, selam durma, yat kalk yapma, uzun süre koşturma gibi ağır eğitimler uygulattıkları, bu programın eziyet etmek ve yıldırmak amacıyla yapıldığı ve baskı unsuru olarak kullanıldığı, bu uygulamanın örgütten olmayan öğrencilere caydırma amacıyla yapıldığı anlaşılmaktadır.

Harp okullarında okuyan ve kendilerine TSK içerisindeki örgütlü bir yapının ayrımcılık yaparak baskı uygulayıp işkenceye varan kötü muameleleri sonucu okuldan ayrılmalarına sebebiyet verdiğini iddia eden öğrenci ve aileleri TBMM'ye dilekçeler vererek başvuru yapmışlardır.