FETÖnün orduda özel mahrem yapısı (6)

18-) TSK, 2006 yılından itibaren başlayan paralel yapının asimetrik, psikolojik harekâtlarına dayanamamış, silahlı ve devletin en etkili gücü paralel yapı karşısında pes etmek zorunda kalmıştır. Kurulan kumpaslar ve cemaat baskısı, askeri vesayeti kırıyoruz, darbeleri önlüyoruz algısı ile gölgelenmiştir.

TSK bir cemaat yapılanması haline dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bu defa TSK'yı kontrol ettiğini iddia eden FETÖ, askeri darbe ve iç savaş tehditlerinde bulunmaktadır. ( FETÖ'nün televizyon kanallarında 01.09.2015 günü ve ertesi günlerde defaten iç savaş ve darbe tehdidi yer almıştır. )

19-) Hava Kuvvetleri Komutanlığının yetişmiş pilotları paralel yapıya yer açmak için TSK'dan uzaklaştırılmıştır.

Uzman pilotlar, Türk Hava Yolları ve diğer sivil havacılık pilotluğuna geçmek zorunda kaldığından uzman pilot subay kalmamış, savaş jetlerinin son yıllarda kaza sayısı artmıştır.

F-4 ve F-16 uçak kazaları pilot hatalarından kaynaklanmasına rağmen bu uçakların neden düştüğü ile ilgili yeterli inceleme yapılmamıştır.

Özellikle FETÖ üyesi komutanlara bir şey olmaması için kusur başka yerlerde aranmıştır.

Hava kuvvet komutanlığındaki uçak kazalarının özü eğitimli pilot sayısının azalmasıdır. Bu kazalara paralel yapının eğitimsiz uçuş tecrübesi az, sınavlarda kopya çekerek giren kalifiye olmayan üyeleri sebep olmaktadır.

Hava kuvvet komutanlığındaki uçak kazalarının gerçek sebebini araştıran yeterli herhangi bir soruşturma yapılıp yürütülmemiştir.

20-) Jandarma Genel Komutanlığında hatırı sayılır bir FETÖ yapılanması bulunmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı, ilgili birimlerinden 2016/29247 sayılı soruşturmada belge ve bilgi talep etmiş ve jandarmanın arşivinde bu yapılanma ile ilgili hiçbir bilgi ve belge olmadığı dolayısıyla haklarında soruşturma yürütülen kişilerle ilgili ellerinde delil olmadığını bildirmiştir. (Deliller-34 Kls 4 Nolu Delil)

21-) Genelkurmay Başkanlığından askeri liselerden herhangi bir nedenle ilişiği kesilenlerin yıllara göre listesi istenmiştir.

2012-2013 eğitim öğretim döneminde kendi isteği ile 199 kişi, disiplinsizlik nedeni ile 3 kişi ve diğer sebeplerle 49 kişi olmak üzere toplam 251 kişinin ilişiğini kestiği, genel mevcuda oranının 5,89 olduğu, bunun dışındaki yıllarda ilişiğini kesen kişilerin daha az sayıda olduğu görülmektedir.

Gülhane Askeri Tıp Fakültesinden ilişiği kesilenlerin mevcuda oranının yıldan yıla değiştiği,

2002-2003 eğitim öğretim yılında % 32,33'ünün kurumla ilişiğini kestiği,

2003-2004 eğitim öğretim döneminde % 57,98 ve 2004-2005 eğitim öğretim yılında % 55,24 oranına ulaştığı, oranın daha sonraki yıllarda %15-20 Aralığına düştüğü, kurumla ilişiğini kesenlerin giderek azalmıştır.

Bir başka ifade ile artık FETÖ'nün bu kurumu ele geçirdiği ve boyun eğmeyen emre ram olmayan veya örgüte katılmayan her nasılsa sınavı kazanan diğer kesimlerin tasfiyesinin yıllar içinde azaldığı anlaşılmaktadır.

Harp Akademileri Komutanlığından ilişiği kesilenlerin oranının en yüksek olduğu zaman diliminde bile % 1'i bulmadığı, Genelkurmay Başkanlığından alınan yazı cevabından anlaşılmaktadır.

22-) TSK içindeki Fetullahçı grubun kendilerinden olmayan kesimleri temizlerken sahte delil kullanmış, yeni içtihatlar geliştirmiş ve hileye başvurmuştur.

Askeri yargı, Fetullahçıların TSK içinden temizlenmesinde somut delil elde edilemediği bahanesine başvurup gereği gibi bir soruşturma yapmamaktadır.