FETÖ’nün orduda özel mahrem yapısı ( 5 )

12-) TSK içerisindeki bazı subaylar tehdit ve şantajla bu örgüte boyun eğip kontrole girdiğinden etkisiz hale getirilmiş, örgüt karşısında herhangi bir varlıkları kalmadığından susturulmuştur. Örgüte karşı olan bir kısım subaylar ise sempatik ilişkiler veya gelecek kaygıları ile hareketsiz bırakılıp örgüte karşı çıkamaz hale getirilmiştir.

Örgütle ilişkisi olmayan bir kısım TSK mensupları ise sivildeki işleri halledilip makam ve para kullanılarak menfaat karşılığı örgüte boyun eğmek zorunda bırakılmıştır.

13-) FETÖ mensubu olmayan veya bu örgüte boyun eğmeyen TSK'daki birçok subayın verilen notlar ile sicillerinin bozulmuş, terfileri engellenmiştir. Bu yöntemlerle etkisizleştirilmişlerdir. Sicilleri bozulan subaylar gelecek beklentileri kalmadığından ya ayrılmak veya emekli olmak zorunda bırakılmıştır.

14-) TSK, dini görüşlerini ılımlı bulduğu bu gruba 12 Eylül 1980 sonrasında müsamaha ve müsadekar bir gözle bakmıştır.

Askeri makamlar irtica ile mücadele adına diğer dini cemaat mensuplarına karşı acımasız bir şekilde tolerans tanımazken FETÖ üyelerinin tedbir uygulaması ve gizlenmelerinin de etkisi ile TSK içerisinde kadrolaşmalarına engel olamamışlardır.

Fetullah Gülen ve örgütü, TSK'da birebir mensuplarıyla ilgilenmektedir ve yalnızca burada her bir hücre genellikle tek kişiden oluşmaktadır.

Bir TSK mensubu ile onunla irtibatlı bir abi ilgilenmektedir. Astsubaylarda iki veya üç kişiden oluşan küçük hücreler halinde örgütlenmeye gidilmiş olup her bir hücrenin başına bir abi tayin edilmiştir.

Periyodik mutat toplantıları çok gizli yapılmıştır.

15-) Örgütün bir diğer yöntemi ise eşler üzerinden kişilerin kontrolüdür.

Örgüt evlilik yoluyla da subaylara kanca atmış, eğitimli, hoş, güzel kızları subaylar ile evlendirip onların her hareketini kontrol altına almış, eşler üzerinden subayları örgüte itaat eder hale getirmiştir.

Ordu içerisinde örgütlenebilmek için FETÖ, subay ve astsubaylarla modern bakımlı çekici kız üyelerini evlendirip yıllar sonra onlar üzerinden bilgi edinerek ordu içerisinde kontrolü sağlamış ve ordunun pasifize edilmesi evlilikler yoluyla içten mümkün olmuştur.

16-) Subay ve astsubay olacak kişiler seçilip özel olarak örgüt tarafından yetiştirilerek TSK içerisine sokulmuştur.

TSK içinde artık albay ve alt rütbelerde bu örgütten olmayan kimse bırakılmamaya çalışılmaktadır.

FETÖ, kurmay subay olacakları önceden seçip belirlemiş, örgüte itaat eden ve örgüt eğitiminden geçmiş subaylara, eşi de örgüt tarafından tespit edilerek evlendirilmişse kurmay subaylık soruları önceden verilmiştir.

Ayrıca, daha sonra eşi örgütten olmayan ama kendisi örgüte mensup olanlara sınav sorularının çok önemli bir kısmı verilmiştir.

Kurmay subaylık sınav soruları önceden elde edilip örgüt mensuplarına itaat ve eğitim kriterine göre verilerek avantaj sağlanmıştır.

Kurmay subaylık sınavlarını ilk girişte kazanan subayların tamamına yakınının bu nedenle örgütten olduğu iddia edilmiştir.

Eşi öğretmen olan ve kurmaylık sınavını ilk veya ikinci girişte kazanan subayların çoğunun FETÖ ile irtibatlı olduğu iddiası mutlaka askeri makamlarca araştırılmalıdır.

17-) TSK'nın general ve amiral düzeyindeki bir kısım yöneticilerinin halen bu yapıdan olmadığı ancak yaşları ilerleyen ve birkaç yıl içinde emeklilikleri dolacak olan bu kişilerin yerine gelecek askeri bürokrasi yöneticilerinin örgütle bağlantılı oldukları iddia edilmektedir.

Paylaş