FETÖ'nün orduda özel mahrem yapısı (4)

6-) Askeri liseler, askeri harp okulları ve harp akademilerinde gerçekleştirilen sınavlarda usulsüzlükler yapılmıştır.

Sınav soruları Fetullahçı gruba sınav öncesi sızdırılmıştır. Bütün sınavlarda bu örgüt üyeleri önceden elde ettiği soruları çözerek başarı sağlamıştır.

Örgüt mensuplarına avantaj sağlanarak bu şekilde TSK bünyesine katılan örgüt üyeleri, askeri disiplin ve hiyerarşi dışında ayrı bir disiplin ve hiyerarşik örgütlenmeye de bağlı olarak çalışmaktadır.

Bu konularda da TSK'nın adli makamları etkili ve yeterli hiçbir soruşturma yapmamışlardır.

7-) Fetullahçı Paralel Yapı Terör Örgütü, kadrolarını general ve amiral yapmak ve TSK'nın üst yönetimini ele geçirmek için soruşturma ve davalar açtırmıştır.

Bu örgütten olmayan albay, amiral ve general kadrosunu tasfiye etmiştir.

Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk ve benzeri davalar TSK içerisindeki diğer görüşteki askeri bürokrasinin tasfiyesi için açılmıştır.

Gizlice örgütlenen FETÖ mensupları albay ve general kadrolarına terfi ettirilmiş ve bu yolla önleri açılmıştır.

8-) FETÖ üyesi subayların önünü açmak ve etkili yerlere gelmelerini sağlamak için örgütlenme ikinci yöntem olarak disiplin soruşturmalarını kullanmıştır.

Örgüt, TSK içerisinde kendinden olmayan kişilere disiplin soruşturmaları açtırıp, kendisinden olmayan herkesi düşman kabul ederek özellikle TSK içinden ayıklamıştır.

9-) FETÖ mensuplarının kendilerinden olmayan kişilere karşı, etkili olarak kullandığı bir diğer metot baskı-mobbing uygulamasıdır.

Örgüt, TSK içerisine yerleştirdiği mensupları aracılığı ile orduda kendisinden olmayan diğer grupları (Atatürkçü, muhafazakâr, milliyetçi, Alevi, Sünni, liberal vs.) önünü kesebilecek örgüt karşıtı olabilecek ve örgütü asla kabul etmeyecek başarılı öğrencileri okullardan atmak için her türlü yola başvurmaktadır.

Organize ve sistematik şekilde birlikte hareket eden TSK içerisindeki örgütlü paralel yapı, baskı uygulayıp kişileri emekliliğe ve istifaya zorlamaktadır.

Askeri hâkimler ve askeri pilotlar üzerinde binbaşı, yarbay ve albay seviyesinde baskı kurulmuş, pilotlar TSK ile ilişiklerini keserek özel hava yollarında pilot olmaya zorlanmıştır.

Askeri pilot maaşlarının özellikle düşük tutulması sağlanarak kalifiye pilotların sivil havayolu şirketlerine geçmeleri sağlanmış, sicilleri bozulan, terfii engellenen, şikâyetlerle yıpratılan ve FETÖ'nün gücünden korkanlar ayrılmak zorunda kalmıştır.

Uygulanan baskı neticesinde Hava Kuvvet Komutanlığında bu yapıdan olmayan ve ya bu yapıya boyun eğmeyen askeri pilot bırakılmamaya çalışılmıştır.

10-) Askeri yargıda, adli ve idari yargı gibi önemli ölçüde Fetullahçı hâkimlerden oluşmaktadır.

Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve diğer askeri mahkemeler ile adli müşavirlik kadroları da baskı ve yıldırma ile örgüt mensuplarının eline geçmiştir. Bu nedenle de örgüte yönelik yapılan hiç bir soruşturmadan doğru dürüst netice elde edilememektedir.

11-) Gülhane Askeri Tıp Akademisinde de örgüt, baskı ve yıldırma ile kadrolarını yerleştirip her kademede egemen hale gelmiştir. FETÖ hâkimiyeti nedeniyle GATA'da ameliyat olmaktan çekinen bir Genelkurmay Başkanının kendini sivil doktorlara emanet etmek zorunda kaldığı basında yer almıştır.