FETÖ’nün orduda özel mahrem yapısı (11)

Sivil liseden gelen öğrenci sayısı her yıl daha fazla olmasına rağmen ilişiği kesilen öğrenciler içinde sivil liseden gelen öğrencilerin oranı daha azdır.

Bir başka ifade ile askeri liseden gelen öğrencilerin daha fazla ilişiği kesildiği görülmektedir.

Hava harp okulunda 2007 yılından itibaren askeri liseden gelen öğrencilerin ayrılma oranlarının hızla arttığı, 2012 yılından itibaren bu artışın azaldığı, sivil liseden gelen öğrencilerin ilişiğini kesenlerin oranının daha düşük olduğu anlaşılmaktadır. (Deliller 34 Kls, 6 Nolu Delil)

24-) Askeri liselere giriş sınavında kopya çekildiği iddiasıyla ile ilgili ÖSYM'den 2000-2016 yılları arasında gerçekleştirilen sınavlarla ilgili bilgiler alınmıştır.

Askeri lise sınavının taban puanlarında 2014 yılında sert, ani düşüşler yaşanmış buna karşılık daha önceki yıllarda bu orandan büyük düşüşler yaşanmamıştır.

Askeri lise sınavında öğrencilere yöneltilen soruları doğru cevaplayanların sayısı testin ortalama güçlüğü ağırlaşmasına rağmen çok yüksek oranda olmuş, 2014 yılından itibaren ise bütün test sorularında doğru cevaplayan sayısında olağan üstü düşüş yaşanmıştır.

Mesela 2010 yılında 1214 kişi matematik testinin tamamını doğru cevaplarken bu sayı 2014'de sadece 2 kişiye düşmüş, 2015'de 0 ve 2016'da 4 kişi olmuştur.

Testin ortalama güçlüğü % 41'den % 23-25 Aralığına düşmesine rağmen doğru cevaplayan sayısının azalması bariz bir şekilde bu soruların önceden temin edilip örgütlü bir yapı tarafından kendi mensuplarına verildiğini göstermektedir.

Bu kanaati doğrulayan şaşırtıcı başka bir sonuç Türkçe testinde görülmektedir.

2004-2013 yılları arasında testin ortalama güçlüğü % 65 civarında iken bütün soruları doğru cevaplayan kişi sayısının en az 80 en yüksek 323 Aralığında gerçekleşirken, 2014 ve 2016'da testin ortalama güçlüğü % 50'ye indirilmesine rağmen doğru cevaplayan çıkmadığı görülmüştür.

Sosyal testinde 2009 yılında % 61 test ortalama güçlüğünde 1509 kişi soruların tamamını doğru cevaplarken bu sayı testlerin ortalama güçlüğü % 44 ler seviyesine düşürülmesine rağmen ancak 3 ve 6 kişi soruların hepsini doğru cevaplayabilmiştir.

Askeri lise giriş sınavlarında soruların önceden temin edildiği ve çözdürülen kişilerin kitlesel olarak TSK'da kadrolaşmak amacıyla gerçekleştirildiği ÖSYM'nin kayıtlarından açıkça tespit edilmektedir. (Deliller-34 Kls, 7 Nolu Delil)

Sonuç olarak;

FETÖ için öncelikli yerin Türk Silahlı Kuvvetleridir. Burada örgüt aşırı bir kadrolaşmaya gitmiştir.

TSK içerisindeki bu yapı ordu disiplinini bozacak ve ülke savunmasında zafiyet oluşturacak bir yoğunluğa ulaşmıştır.

TSK içindeki bu yapılanmaya güvenerek kimi örgüt mensupları iç savaş ve askeri darbeden söz etmektedir.

Şüphelilerden Ekrem Dumanlı, örgütün askeri kanadına güvenerek devlet başkanını zorla indirmekle tehdit edebilmiştir. Örgütün en fazla kadrolaştığı ve egemen hale geldiği devlet kurumu TSK olmuştur.

TSK içinde organize ve güçlü bir yapılanma olmasına rağmen suç işleyen askerler dışında kalanlara sırf cemaatten oldukları için bir suç isnadı yapılamadığından bu konu ayrıca incelenmek üzere kişilerin suçlandığı genel örgüt yapısından ayrı tutulmuştur.