FETÖ’nün ikinci baharı

Dünya terör tarihinde bilinen en sofistike örgüt, Hasan Sabbah’ın kurduğu Haşhaşilerdi. Lakin, günümüzde Haşhaşileri gölgede bırakan dünyanın gelmiş geçmiş en sofistike terör örgütü, Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’dür. Halkın örgüte karşı meydanlara inip direnişe geçtiği günden bu yana FETÖ, günümüzde en rahat günlerini yaşıyor.

Adliyelerde kurulan FETÖ Borsası’ndan tutun, örgüt militanlarının ellerini kollarını sallayarak yapılanmalarını sürdürmektedirler.

Özellikle Türk yargısının adaleti sağlamamasından dolayı FETÖ, toplum nezdinde “masum” rolünü ufaktan ufağa kapmaya başladı. Şurası bir gerçek ki, Türk yargısı adalet dağıtmıyor. Yargıya olan güven, Zurnik’in vakti zamanında Beyoğlu’nda işlettiği muhabbethanesine olan güvenden daha düşüktür. Bu millet, yargının adaleti sağlamadığını, güçlünün yanında olduğunu artık tüm çıplaklığı ile görüyor ve biliyor.

Yargıdaki bu yozlaşmanın faturası da maalesef Recep Tayyip Erdoğan’a kesiliyor. Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede tek başına kalması bile artık milletin indinde geçerli bir bahane değil. Çünkü millet, “Başkanlık rejimi” ile birlikte bütün yetkileri Erdoğan’a verdi. Ve Erdoğan’ın “Başkanlık Hükümeti”nin karnesi bugüne kadarki en kötü karnesi oldu. Bu kötücül durum, milletin “Başkanlık Sistemi”ne olan güveni de sarsmaktadır maalesef.

Ekonomideki karadelik gittikçe büyüyor. Ve batmak yasak olduğu için, ülkemiz, Zombi Şirketler Mezarlığına dönüştü.

Dünyadan bihaber üç beş bürokrat ve memur marifetiyle, ürün bazında enflasyonla mücadele diye saçma sapan bir yöntem hayata konuyor. Bu, kelimenin tam anlamı ile komedidir. Hayatlarında hiçbir şey üretmemiş memur bürokrat taifesine ''adil fiyat'' tespiti yaptırıp piyasaya dayatmak olur mu?

Maliyetler bu kadar artmışken nihai ürünlerin fiyatlarını zorla baskıyla düşürmek sadece firmaların kapanmasına sebep olur. Bazı bölgelerde fırınlar kapanmaya başlamış. Yakında tavuk çiftlikleri de havlu atarlar. Buğday ekmek gitgide anlamsız hale geliyor. Un fabrikaları kapanıyor. KOBİ'lerin ihracatçı olmayanlarının çoğu battı. Batmayanları da iç piyasada ihraç fiyatlarının altında satışa zorlayarak batırmaya çalışıyorlar.

Az önce de belirttiğim gibi ülke resmen “Zombi Şirketler” yurduna döndü.

Bu yöntemlerle enflasyon düşmez üretim düşer. Büyüme hızı düşer. Borsa düşer. TL cinsinden varlıkların değeri düşer. Muhtemelen ilk seçimde hükümet düşer. Bu düşüşleri Devlet Bahçeli'nin desteği de engelleyemez.

Ekonomideki bu rezalet, FETÖ ile mücadelede de kendini gösteriyor. FETÖ ile mücadele tamamen savsaklandı. Hatırlıyor musunuz Sayın Erdoğan Başta FETÖ olmak üzere terör soruşturmasından dolayı yurt dışına kaçanların 3 ay içinde geri dönmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılacağını söylemişti.

Erdoğan’ın bu çıkışından hemen sonra İçişleri Bakanlığı harekete geçip 5 Haziran 2016 tarihinde bir karar yayımlattı resmî gazetede. Bu kararda FETÖ elebaşı başta olmak üzere bu casusluk ve ihanet şebekesinin bütün kelle üyelerinin ismi yer almıştı.

Peki, bu genelgenin yayımlanması üzerinden tam 2 yıl 6 ay 5 gün geçmesine rağmen, hiçbir FETÖ’cü vatandaşlıktan çıkarıldı mı?

Tabi ki hayır. Milletin eline oyuncak olarak verildi ve gazları alındı. Hamdolsun fikri takip mevcut medya ve millette olmadığı için konu unutuldu bile.

Aralık 2017’de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna yapılan açıklamaya göre, tutuklu ve hükümlü bulunan FETÖ’cü ve diğer terör örgütleri mensuplarına tek tip kıyafet giydirilecekti. Erdoğan’ın bu açıklaması milleti hayli heyecanlandırmıştı.

Özellikle FETÖ’cü teröristlerin podyuma çıkar gibi şık kıyafetlerle mahkemelere çıkmaları toplumda infiale sebep olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun üzerine medyanın önüne çıkarak özellikle FETÖ’cülere tek tip elbise giydirileceği vaadini vermişti bu millete.

Erdoğan’ın bu vaadi üzerinden tam bir yıl geçti. Ne oldu peki? Tek tip elbise vaadi de unutuldu.

Ve bunların tümü, bu milletin özlemle beklediği Başkanlık Sistemi’nde unutuldu. Kim bilir belki de unutturuldu.

Bu vaatler ve ekonomideki rezalet milletin uyanmasına sebep oldu. AK Parti binalarına tedbili kıyafet gitsinler parti yöneticileri. Kendi tabanlarında bile çok ciddi bir fokurdama olduğunu göreceklerdir.

Uluslararası ihanet ve casusluk FETÖ’cü teröristlere tek tip kıyafet giydirmekten aciz bir siyasi organizasyonu bu millet niye tercih etsin ki?

Ve milletteki bu kırgınlık FETÖ’ye ikinci bahar olarak dönecektir maalesef… AK Parti, acilen şekilde AKP’lileşme yolundan geri dönmelidir.