FETÖ’nün Harp ve Polis Akademileri birimi (2)

Askeri Liseler ve Polis Kolejleri sınavlarını kazanan öğrenciler bu okullara gitmeden birkaç gün öncesinde;

Bu öğrencilere okulda gizli olarak nasıl abdest alınacağı, ima ile nasıl namaz kılınacağı, namaz vakitlerini birleştirme (cem etme), öğrencilere ateşten bir çembere girdiği hakkında bilinçlendirme yapılmaktadır.

Onlara İslam'ın fatihleri oldukları, etraflarındaki cemaatten olan diğer öğrenciler ile arkadaşlık kurulmaması, ülkeyi dinsiz imansızlardan kurtaracak fedailer oldukları, kendilerinin itfaiye memuru gibi vasıfları olduğu hakkında motive etmeye yönelik konuşmalar yapılmaktadır.

Askeri liseler ve Polis kolejleri sınavlarını kazanan öğrencilerin okula başlamadan hemen önce yapması gerekenlerin ve öğrenime başladıktan sonraki hareket tarzları ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Sınavı kazanan öğrenciler ile kazandıkları okula birkaç gün önceden sorumlu imam ile birlikte gidilmektedir.

Burada buluşma yapılacak yer tespit edilmektedir.

Okul başladıktan sonra her on beş günde bir belirlenen yer ve saatte buluşulmaktadır.

Eğer öğrenci herhangi bir sebepten dolayı gelmediyse bir sonraki hafta sonu yine aynı yerde öğrenci beklenmektedir.

Öğrenci ile buluşulduktan sonra örgüte ait bir yerde mutlaka resmi kıyafetler çıkarttırılarak, sivil kıyafetler giydirilmektedir.

Eğer öğrencinin sivil kıyafeti yoksa ağabeyler tarafından temin edilmektedir.

Müsait olan cemaat evinde veya yoksa bir kafeteryada görüşme gerçekleştirilmektedir.

Eğer cemaat evinde görüşme yapılacaksa öğrencinin mutlaka sivil kıyafetli olması gerekmektedir.

Yapılan görüşmeden sonra bir sonraki buluşmada neler yapılacağı ve saat belirlenmektedir.

Görüşmeler esnasında kısım öğrencilerinin numarası, ismi, memleketi, ailesinin ne iş yaptığı, dini görüşü, ahlaki yapısı, şakirt olup olmadığı, namazını belli eder derecede kılıp kılmadığı hakkında bilgiler alınmaya çalışılmaktadır.

Ayrıca öğrencilerden kendi bölümlerinde öğrenim gören diğer çocuklar ile ilgili bilgiler istenmektedir.

Öğrenim gören öğrencilerden örgüt mensubu olduğu açığa çıkanların tespit edilmesi ve kesinlikle bu öğrencilerden uzak durulması gerektiği anlatılmaktadır.

Öğrencilerden alınan bilgiler okul içerisinde bulunan sınıf sorumlularına verilmektedir.

Öğrencilerin okul içerisindeki başarısı sorumlu imam tarafından adım adım takip edilmektedir.

Herhangi bir sıkıntı çıktığında veya bütünlemeye kaldığında sınıfı geçmesi için okul içerisinde bulunan sınıf sorumlularına durum aktarılarak gereken yapılmaktadır.

Ayrıca okullara gelen yabancı uyruklu öğrenciler üzerinde de çalışmalar yapılıp Fetullah Gülen sevgisi anlatılarak bu öğrenciler kazanılmaya çalışılmaktadır.

Öğrencilerin kendileri, aileleri ve çevreleri hakkında geniş çaplı bir araştırma yapılarak elde edilen tüm bilgiler bir üst örgüt sorumlusuna teslim edilmektedir.

4-) Dershaneler:

Türkiye'de eğitim sistemine paralel bir de "dershane eğitimi" oluşturulmuştur.

Dershaneler, cemaat yönünden önemli ekonomik kaynak sağlayan yerler olmasından başka kişilerin hizmete kazandırıldığı yerler de olmuştur. Hizmet hareketine elindeki dershaneler sonsuz ve sınırsız imkânlar sunmuştur.

Hareket insan kaynağını dershanelerinde yetiştirdiği gençlerden devşirmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarına sızma bu dershanelerde yetişen ya da ışık evlerinde kalan öğrencilerle gerçekleştirilmektedir.

Türkiye'deki örgüte ait bütün dershanelerden sorumlu imam Eyüp Kılcı'dır.

Dershaneye gelen her öğrenci, örgüte kazandırılmak için hemen harekete geçilmemekte, öncelikle şahsın kişisel özellikleri, davranışları, aile durumu, derslerindeki başarısı, dini değerleri göz önüne alınarak bir değerlendirmeye yapılmaktadır.

Derslerinde başarılı olan ve ileride önemli işler yapabilecek, stratejik kurumlara yerleştirilebilecek öğrenciler ile özel olarak ilgilenilmektedir. Örgüte ait dershanelerde öğrenim gören öğrencilerin deşifre olmaması için gerektiğinde kayıtları silinmekte ya da başka isimler altında kayıt yapılıp, talebe evlerinde eğitime tabi tutulmaktadır.

Örgüt, eğitim verdiği öğrenciyle lise ya da üniversiteyi bitirdikten sonra da irtibatı kesmemektedir.

Şahsın yapıdan uzaklaşmaması için bulunduğu yerdeki görevli abiler ya da ablalar vasıtasıyla gerekli iletişim devam ettirilmektedir. Aynı durum öğrenci yurtları içinde geçerlidir.

Örgütün kontrolünde ülke genelinde değişik isimlerle çok sayıda dershaneler olup FEM, Anafen, Körfez, Pi Analitik, Zirve, Maltepe, Sabah ve Işık isimli dershaneler örgütün en yaygın dershaneleri idi.

FETÖ, dershane diye devletin mevcut eğitim sistemine paralel bir oluşuma gitmiştir.

Eğitim kutsal kabul edilen ülkede aklına estiği gibi eğitim kurumu açıp müfredat belirlemiştir.

Örgütün dershanecilik faaliyeti ve müfredat belirlemesi, takdirde tevhidi tedrisat ilkesi zedelemiş ve talebe arasında tefrika doğurmuştur. Tevhidi tedrisat kanunu ile azınlık, cemaat, cemiyet veya yabancı okullar gibi bütün tefrika doğuran eğitim öğretim yerleri ve sonra medrese tekke zaviye türü çağa yenik düşen kurumlar kapatılmıştır.

Eğitim sisteminin kalitesinin arttırılması, kitlelere yayılması, herkesin eğitim hakkından yeterli ve eşit olarak yararlanabilmesinin sağlanması asıl olması gerekirken dershanelerle sistem bozulmuş ve amacından saptırılmıştır.

5-) Yurtlar:

Örgütün elinde her şehir ve ilçede ve bazen ise daha küçük yerleşim birimlerinde öğrenci yurtları bulunmaktadır.

Bu yurtlarda da öğrencilerle ilgilenen ve örgüte kazandırma işleri yürütülmektedir.

Yurtlar, ışık evlerine geçiş için kurulmuştur. Burada örgüt öğretisi yüklenen ve belli bir kıvama gelen öğrenciler evlere aktarılmaktadır. Evlere hazırlık ve kanalize etmede yurtlar kullanılmaktadır.

Yurtlar karma değildir. Kız ve erkek yurtları ayrıdır.
Paylaş