FETÖ’nün Harp ve Polis Akademileri birimi (1)

3-) Askeri Liseler, Harp Okulları, Polis Koleji ve Polis Akademisine Öğrenci Yetiştirme;

Örgütün yetiştirdiği zeki öğrenciler askeri liseler veya polis kolejine yönlendirilmektedir.

1984 yılından günümüze kadar birçok öğrenci "talebe imamı" denilen örgüt mensupları tarafından ders çalıştırılmış, örgüt mensuplarının ele geçirdiği askeri lise ve polis koleji sınav soruları, bizzat mahrem işlerden sorumlu örgüt mensupları tarafından talebe imamlarına iletilmiştir.

Bu örgüt mensupları öğrencilere bu soruları ya deneme sınav soruları gibi ya da direkt olarak sınav soruları diye vererek sorular üzerinde çalışılması veya ezberlenmesi talimatı vermektedirler.

Aynı uygulama astsubay ve polislik sınavlarında da örgütün sorumlu imamları tarafından da rutin olarak yapılmaktadır.

Askeri Lise ve Polis Kolejine öğrenci yetiştirilirken sağlık nedeniyle bir eleme olması durumunda verilen emeğin boşa gideceği düşüncesiyle öğrencilerin sağlık yönünden herhangi bir engelinin olup olmadığı test edilmektedir.

Öğrenciler hissettirilmeden bazı sağlık testlerine tabi tutulmuş, örneğin oyun gibi gösterilerek renk körü olup olmadıkları renkli noktalar bulunan rakamlardan oluşan kitaba baktırılmıştır.

Abdest alan öğrencinin üzerine basması için yere kâğıt havlu konulup bu yolla öğrencinin düztaban olup olmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır.

Özellikle halı saha maçlarından sonra çocuklara soğuk bir şey içirilip hasta edilerek örgüte ait bir hastanede muayene yaptırılmaktadır.

1985 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaşanan ordudan atılma olaylarından sonra örgüt tarafından strateji ve sistem değişikliğine gidilmiştir.

Bu tarihten sonra askeri liselere, polis kolejlerine yerleştirilen öğrenciler, öğrenim sürecinde de öğrencileri yetiştirip bu okullara gönderen Talebe İmamları tarafından takip edilmektedir.

Sorumlu Talebe İmamı yurt dışında görevlendirildiğinde ya da irtibat kopukluğu olabilecek bir yerde görevlendirildiğinde takip işleri o okulun imamı tarafından başka bir Talebe İmamına devredilmektedir.

Askeri liselere veya polis kolejlerine gönderilen öğrenciler Talebe İmamı tarafından mutlaka on beş günde bir ziyaret edilmektedir.

Görüşme gerçekleşmezse bir sonraki hafta yine aynı saatte ve yerde tekrar görüşmek için gidilmektedir.

Görüşmeler yapılmadan önce cep telefonları kullanılmamakta, öğrenci ile görüşülmüşse bir sonraki görüşmenin nerede ve hangi tarih ve saatte yapılacağı planlanmaktadır.

Öğrenciler çarşı iznine çıktıklarında üzerlerini değiştirmek için örgüt mensubu şahıslara ait bir işyerini kullanmaktadır.

Görüşme yapıldıktan sonra tekrar resmi kıyafetleri giyerek okula geri dönmektedirler. Talebe İmamları tarafından yapılan görüşmelerin masrafları imamın sorumlu olduğu il imamı tarafından karşılanmaktadır.

Sistem olarak bir yere talebe için gidilecekse para, faaliyet gösterilen yerin semt imamından veya onun emrinde çalışan semt talebe imamından temin edilmektedir.

Ancak harcama miktarı yüksekse doğrudan il imamından temin edilmektedir.

Harp akademileri ile polis akademisinden mezun olan örgüt mensubu teğmen ve komiserlere ilk zamanlarda ev ortamında, daha sonrasında ise Ankara, İstanbul ve İzmir'de örgüte ait okulların beşinci katında “yıldız takma töreni” düzenlenmektedir.

Bu törenlerin beşinci katta yapılmasının sebebi Fetullah Gülen'in gittiği örgüte ait müesseselerin hepsinde beşinci katta kendisine ayrılan odada kalmasından dolayıdır.

Bu törene talebe imamı katılmamakta, ancak askeri okullardan ve polis akademisinden sorumlu örgüt imamları ile kara, deniz ve hava kuvveti komutanlıklarının sorumlu imamları veya emniyet imamı katılmaktadır.

Bu tören tamamen Fetullah Gülen'e özel bir tören olup, Türkiye'de iken törenlere bizzat kendisi de katılmıştır.

Tören çok mahrem ve gizlilik içerisinde yapılmaktadır.

Askeri liseler ve polis kolejlerine öğrenci hazırlık aşaması;

Öğrenciler üzerinde öncelikle bir çalışma yapılıp zeki öğrenciler cemaat evlerine gelmeleri için ikna edilmektedir.

Bu öğrenciler ikna edildikten sonra aileler ile de mutlaka görüşülerek, onların da onayının alınmaktadır.

Örgütün mahrem özel hizmete hazırlamak istediği öğrenciler cemaat evlerinde bulunan ve üniversitede eğitim gören cemaat mensubu ağabeyler tarafından ders çalıştırılmaktadır.

Cemaat evlerinde öğrencilerin görebileceği sehpa, masa gibi yerlere savunma sanayi dergi ve kitapçıkları bırakılmaktadır.

Ders çalıştırma esnasında ara ara Fetullah Gülen hakkında kasetler dinlettirilip, videolar izlettirilip kitaplar okutulmaktadır.

Askeri Liseye girmenin kutsal bir görev olduğu öğrencilere işlenmeye çalışılmaktadır.