FETÖ’nün genişleme ve kadrolaşma dönemi-2

İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine katkıda bulunarak güya vatanını milletini seven iyi ahlaka sahip ve dinine bağlı insanlar yetiştirmek amacıyla yola çıktığını iddia eden örgüttür.

Bu örgüt zamanla ilerleyerek ( Vatan haini ve terörist başı ) Fetullah Gülen’in dediği gibi meyveler olgunlaşınca faydalı olmaya hazır hale gelerek halka lanse edilen amacın önüne menfaatlerin geçmesiyle ve menfaatlerin zedelenmemesine yönelik her türlü yolu mubah sayılmıştır.

Takiyye ile başlayan bu yönelim;

Haksızlıklar, yalan ve iftiranın da girmesiyle birlikte gerçek yüzünü ortaya çıkarmış, yurt içi bağlantılarıyla casusluk faaliyetlerine de yönelen çok büyük bir organize bir suç örgütü daha sonra da terör örgütü haline gelmiştir.

( Vatan haini ve terörist başı ) Fetullah Gülen, darbelerden etkilenmemek ve sempati kazanmak adına her askeri müdahale öncesi ve sonrası ordu lehine sürekli açıklamalar yapmış, özellikle Genelkurmay Başkanları ve TSK hakkında övücü sözler sarf etmiştir.

Bu sayede örgüt ülkemizde yapılan hiçbir ihtilalden etkilenmemiş ve tersine daha da büyüyerek güçlenmiştir.

( Vatan haini ve terörist başı ) Fetullah Gülen, Latif Erdoğan tarafından Şemseddin Nuri müstear ismi ile kaleme alınan “Küçük Dünyam” isimli kitabın 132 ve 133’ncü sayfalarında dönemin Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç ve arkadaşlarını övücü sözler söyleyerek “12 Mart bir ihtilal ve darbe değildir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. (Deliller-10 Kls. 9/e Nolu Delil)

( Vatan haini ve terörist başı ) Fetullah Gülen, 12 Eylül 1980 darbesinden hemen sonra Sızıntı Dergisinin Ekim 1980 sayısında kaleme aldığı “Son Karakol“ başlıklı bir makalesinde;

“Ve, işte şimdi, bin bir ümit ve sevinç içinde, asırlık bekleyişin tuluû saydığımız, bu son dirilişi, son karakolun varlık ve bekasına alamet sayıyor; ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe bir kere daha selam duruyoruz” sözleriyle darbeyi sonuna kadar desteklemiştir. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür etmeyi de ihmal etmemiştir. Aslında makaleye “Son Karakol“ başlığı atılması da tesadüf değildir. (Deliller-10 Kls. 9/a Nolu Delil)

Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Gündem, 31 Ocak 2005 tarihinde, ( Vatan haini ve terörist başı ) “Fethullah Gülen’le 11 Gün“ başlığı altında bir röportaj gerçekleştirmiştir. Bu röportajda ( Vatan haini ve terörist başı ) Fetullah Gülen‘in darbeyi yapan Kenan Evren ile ilgili olarak övücü beyanlarda bulunduğu tespit edilmiştir. (Deliller-10 Kls. 9/b Nolu Delil)

Ayrıca kendisine ait http://tr.fgulen.com/content/view/3178/132/ adresli internet sitesinden de bu konuyla ilgili olarak “12 Eylül Öncesi“ başlıklı bir yazı dizisi de bulunmaktadır. (Deliller-10 Kls. 9/c Nolu Delil)

28 Şubat 1997 sürecinden hemen sonra Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir’e gönderdiği mektupta yapılan müdahalenin çok doğru bir karar olduğundan bahsederek, örgüte ait tüm okulları hemen devredilebileceğinden bahsetmiştir. (Deliller-10 Kls. 9/d Nolu Delil)

İnternetten elde edilen görüntü ve ses kayıtlarının incelenmesinde;

Görüntü ve ses kayıtları için http://www.seslimakale.com/videodetay/karadayi hakkında sok cemaat iddia 10382 verilerek meşruluk sağlanmıştır.

Din, onlara toplum nezdinde önemli bir meşruluk alanı sağlamıştır.

Dini cemaatlerin Türkiye’de ezilmişliği ve mağduriyeti toplumda meşruluğun temel kaynağıdır.

Mesela ( Vatan haini ve terörist başı ) Fethullan Gülen örgütüyle ilgili yapılmak istenen her türlü çalışma engellenmiş, cılız bilgi kırıntılarını aşmayan raporlar bile bürokratik yapı içinde tepkiyle karşılanmış, alternatif görüşler üretilip yoğun bir propaganda ile itibarsızlaştırılmıştır.

( Vatan haini ve terörist başı ) Fetullah Gülen ve cemaatinin mağdur edilmek istendiği korku ve algısı oluşturulmuştur. Bu korkular nedeniyle bu yapılanma hemen hiç araştırılamamıştır.

Yapıya müzahir okullarda öğrenim gören uluslararası yarışmalarda başaralı olan öğrencileri, asıl amaçlarını belli etmemek için Türk Silahlı Kuvvetleri nezdinde itibar elde etmek ve yapılanmanın tamamen legal bir yapı olduğu izlenimi yaratabilmek için Genelkurmay Başkanı’na ziyarete götürdükleri ve dönemin Genelkurmay Başkanının takdirini aldıkları görülmektedir.

Bu kabul sırasında derece elde etmiş öğrencilerin yanında bulunan okul yöneticilerinin Genelkurmay Başkanına hitaben sürekli bu başarının ( Vatan haini ve terörist başı ) Fetullah Gülen sayesinde elde edildiğini, kendisinin vaiz olduğunu söyleyerek etkilemeye çalıştıkları, geçmiş dönemlerde de paşalara bu tür ziyaretlerin yapıldığını aktardıkları görülmektedir. (Deliller-36 Kls. 4 Nolu Delil)

Özellikle darbe dönemlerinde ( Vatan haini ve terörist başı ) Fetullah Gülen’in TSK hakkında övücü mahiyette cümleler sarf ettiği düşünüldüğünde bu ziyaretin de sıradan bir ziyaret olmayıp, tamamen bilinçli ve organize bir çalışma sonucu ayarlandığı açıktır.

Sonuç olarak ( Vatan haini ve terörist militan ) Fetullahçı Terör Örgütü, her türlü kaos ve kargaşadan beslenen ve büyüyen bir örgüttür. Kaos, kargaşa, fitne ve fesat bu örgütün gıdasıdır.