FETÖ'NÜN EZANI

Allâh-ü Ekber Eşhedü en lâ ilâhe İllAllah Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah Hayye ale's-salâh Hayye ale'l-felâh Allâh-ü Ekber Lâ ilâhe İllAllah

Yukarıda ezbere bildiğiniz bu sözler bizim beş vakit minarelerden okunan ezanımızdır. Bin dört yüz yıldır hiç değişmeden okundu ve bugünlere kadar geldi.

Bu da CHP'nin ezanıdır:

Tanrı uludur

Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrı'dan başka yoktur tapacak

Şüphesiz bilirim bildiririm Tanrı'nın elçisidir Muhammed

Haydi namaza

Haydi felaha

Tanrı uludur

Tanrı'dan başka yoktur tapacak

Güya ezan denilen bu sözler 1932 senesinden 1950'ye kadar camilerimizin içinde ve dışında okundu.

Bu ise FETÖ'nün ezanı oluyor:

Allâh-ü Ekber

Eşhedü en lâ ilâhe İllAllah Hayye ale's-salâh Hayye ale'l-felâh Allâh-ü Ekber Lâ ilâhe İllAllah

Bu ezan Avrupa'da bir kilisede okundu. Ezanda İslam peygamberi Hz. Muhammed'in Allah'ın peygamberi olduğu kısım çıkarılmıştı. Müezzin efendi Allah'ın büyüklüğünü ve kendisinden başka tapacak bir başka ilahın olmadığını söyledikten sonra Hz. Muhammed'in Allah'ın peygamberi olduğu kısmını atlamıştı.

FETÖ örgütü, o bilinen meşhur dinler arası diyalog çalışmalarını, kilisede, ezandan çalıntı bazı sözleri okutmaya kadar vardırmıştı.

FETÖ, muhafazakâr kesimin dinsizlikle suçladığı CHP'nin bile yapmadığı şeyi yapması ezandan peygamberimiz Hz. Muhammed'in adını çıkarması işin bir yanı. Ama işin bir yanı da var ki o da İslam'a benzeyen ama İslam'a alakası olmayan bu yeni oluşumun ya da dinin insanları ibadete çağırma seremonisi de artık belirlemesiydi.

İnsanlar bu yeni, ezan olmayan ezana yavaş yavaş alıştırılacaktı.

Tabana “biz Hristiyanlar'a İslam'ı sevdirmek için böyle yapıyoruz” diyeceklerdi “sevdirmek için böyle tavizler veriyoruz…”

Peşinden uydurmaya devam edeceklerdi, “Bakın bu sayede beş kişi, on kişi Müslüman oldu” diyerek bu sözleri kabul ettireceklerdi.

Onların kiliselerinde peygamberimiz Hz. Muhammedsiz ezan okunmasına karşılık bizim camilerimizde de parça parça Hıristiyan ayinlerinin yapılmasının yolu açılacaktı.

15 Temmuz darbe girişimi gerçekleşseydi işte bu ezan olmayan yeni ezan Ayasofya'nın minarelerinden yükselecekti.

Zamandan sonra ise Sultan Ahmet'in minarelerinde okunacaktı.

Bizler 15 Temmuz'da işte bu ‘ezan olmayan ezana da' hayır dedik.

15 Temmuz darbe girişimine direnenler Hz. Muhammed (sav)'in peygamberliğini kabul etmeyen, hafife alanlara karşı direnmiştir.

15 Temmuz darbe girişimine direnenler Hz. İsa'yı Allah diye kabul edenlere karşı direnmiştir.

Allah'ın laneti üzerlerine olsun…