FETÖ’nün Ergenekon davalarını başlatması 3

Osman Hilmi Özdil’in yurt dışı kayıtlarına ilişkin olarak yapılan tetkiklerde;

Şahsın 2001 yılından ABD’de yakalandığı Nisan 2007 yılına kadar, bazı yıllar 12 defa olmak üzere toplam 71 giriş-çıkış kaydı vardır.

Ancak yakalanmasının ardından yurt dışı seyahatlerinin azaldığı, 2008, 2009, 2010, 2011 ve 2013 yıllarında sadece birer defa giriş-çıkış yaptığı, 2012 yılında yurt dışına hiç seyahatinin olmadığı görülmektedir.

FBI tarafından sorgulandığı dönemde, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 12.04.2007’de çıkış 19.04.2007 tarihinde giriş yaptığı, FBI tarafından sorgulandığı tarihin 18.04.2007 olduğu göz önüne alındığında, yurda dönüşte havaalanında yakalandığı ve bir gün FBI tarafından sorgulanmasını müteakip yurda dönüş yaptığı anlaşılmaktadır.

Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil’in 22.01.2014’te çıkış yapıp 02.02.2014’de yurda döndüğü, THY kayıtlarına göre Suudi Arabistan’a gittiği, hemen akabinde 05.02.2014 tarihinde tekrar yurt dışına çıkış yaptığı ve halen yurt dışında olduğu belirlenmiştir. (Deliller-11 Kls. 1 nolu Delil)

Fetullah Gülen’in Örgüte Verdiği Talimatlarına Önemli Örnekler:

a-) Fetullah Gülen 12 Eylül 2010 günü yapılan anayasa referandumuna bir din adamından beklenmeyecek şekilde siyasi taraf ve destek olmuştur.

Mezardakileri bile oy vermeye çağıran şüpheli Fetullah Gülen anayasa değişikliği ile örgütün nasıl kazançlı çıkacağını çok iyi bildiği için bu çağrıyı yapmıştır.

FETÖ, canla başla referanduma destek çıkmış ve anayasa değişikliği için çalışmıştır. (Deliller-17 Kls. 6/c Nolu Delil: CD ve Çözümü)

b-) Fetullah Gülen Bank Asya ekonomik bunalıma girdiği için Türkiye'den arayan bir kimseyle telefonla görüşmüştür.

Görüşmeye göre, örgütün bankayı kurtarma telaşına düştüğü, bunu din adamı görünümlü bankanın fiili sahibine bildirdikleri, onun çağrısı ile bütün örgüt teşkilatının bankayı kurtarması için çalışmasının istendiği, Fetullah Gülen'in bunu örgütüne duyurduğu ve konuşmadan on gün kadar sonra (Deliller-4 Kls. 2 Nolu Delil: Ses dosyası ve deşifre metni. Bu ses FG aittir raporu Deliller-12 Kls 6 Nolu Delildir)

c-) Fetullah Gülen'in örgütünü yönetme şekliyle ilgili somut bir delil Azerbaycan'da elde edilmiştir.

Azerbaycan ülke imamı Enver Özeren, ülkedeki durumlarını özetleyen ve neler yapılması gerektiğini bildiren bir mektup yazmıştır.

Azerbaycan istihbaratı bu mektubu ele geçirip devletin örgüte karşı tedbir geliştirmesini sağlamıştır. (Deliller-1 Kls. 6 Nolu Delil: Mektubun sureti)

d-) ABD'nin Newyork Şehrinde FBI Türkiye'ye dönmek üzere olan Osman Hilmi ve Murat Karabulut'u durdurup aramıştır.

FBI'ın aramada elde ettiği deliller örgütün emir rapor zincirini ispatlamıştır.

Şüpheli Fetullah Gülen ve yanındaki örgüt yöneticilerinden Ergenekon Davasının başlama emri ve kimlerin tutuklanacağının listesi alınmıştır.

Din adamı görünümlü Fetullah Gülen, askeri vesayetle mücadele darbecilerin tasfiyesi adıyla yürütülen bu süreci yönetmiş ve TSK içindeki vatansever kimseler tasfiye edilerek yerine örgütün emrindeki binlerce subay ve astsubay yerleştirilmiştir. (Deliller-1 Kls. 8 Nolu Delil: Belgenin sureti vardır)

e-) Tahşiye operasyonunun emrini sohbet adıyla yayınlanan konuşmasında bizzat vermiştir. (Deliller 17 Kls. 5/a Nolu Delil: CD ve Çözümü)

f-) Sohbetlerinde altın vuruş diyerek 17-25 Aralık 2013 darbe girişimlerinin emri verilmiştir.

g-) Türkiye'de örgüt kadrolarınca gizlice dinlenen veya takip edilenlerin ses veya görüntülerinin eline geldiğini, bir aşufteye giden birini geri döndürdüğünü anlatmıştır. (Deliller-17 Kls. 9/j Nolu Delil: CD ve Çözümü)

h-) Tutuklu Hidayet Karaca ve darbeci polislerin tahliye edilmesi emrini 19-23.04.2015 günü basın yayın üzerinden vermiş ve hukuken kamikaze gibi hareket eden iki hâkim korsan tahliye kararı vererek bu talimata bilfiil uymuştur. (Deliller-19 Kls. 4/e Nolu Delil: CD ve Çözümü)