FETÖ’nün emniyet teşkilatında yapısı (2)

2-) Kronolojik Olarak Emniyet İçerisindeki Kadrolaşma Faaliyetleri:

a-) Çanakkale'de Küçükkuyu Jandarma Takım Komutanlığına 23.07.1985 tarihinde yapılan bir ihbar neticesinde yapılan çalışmalarda;

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen otuzu çocuk yaşta olmak üzere toplam otuz dört şahsın bulunduğu anlaşılmış, şahıslardan beş kişinin polis koleji öğrencisi olduğu, bir şahsın daha sonradan polis akademisini kazandığı tespit edilmiştir. (Deliller-10 Kls. 6 Nolu Delil)

b-) Örgütün kadrolaşma faaliyetlerini gösteren bir diğer olay polis akademisinde 1991 yılında çift torba skandalıdır.

Olayla ilgili düzenlenen tahkikat evrakının tahlil bölümünde;

“1990-1991 eğitim-öğretim yılında polis akademisinden toplam 493 öğrencinin mezun olduğu, bunlardan 42 mezunun nokta tayinine tabi tutulduğunu bahsetmiştir.

Geri kalan 451 mezunun ise kuraya iştirak ettirildiği, kura çekimi devam ederken yapılan denetleme sırasında ise;

Kura torbasında çekilmemiş 140 adet kura rulosu bulunduğu halde, dışarıda 296 mezunun daha kura çekmek için beklediklerinin görüldüğü bahsedilmektedir.

Diğer kura ruloları araştırıldığında torbaya konmaları gerekirken, komisyon üyelerinden (…) ve (…)'in oturdukları kısımda masanın altında yere beyaz zarflar içinde, bir kısmının da yine aynı yerde serpiştirilmiş durumda oldukları bahsedilmektedir.

Toplam 170 adet, masa üzerinde elde edilen mezunlara ait listelerin bazılarında, henüz kura çekmemiş olan bazı mezunların isimleri hizasında tayin yerlerinin elle yazılmış olduğu bahsedilmektedir.

Bunun yanı sıra o gece kura çekmiş olan mezunlardan 45'inin kurada çektiği işaretlenen tayin yerlerinin, kura çekmeden önce işaretlenmiş tayin yerleri ile aynı olduğunun görüldüğünü bahsetmektedir.

Komisyon üyelerinin bazı mezunları belirli yerlere verebilmek gayreti içinde, bir kısım kura rulolarını torbaya dâhil etmediklerini bahsetmektedir.

Bunları masa altında bulunan küçük zarflardaki kuralardan çektirmek suretiyle şans eşitliği ilkesiyle bağdaşmayan davranışlarda bulundukları kanaatine varılmıştır.

Balıkesir Polis Okulu, Trabzon Polis Okulu, Samsun Polis Okulu, Nazilli Polis Okulu, Gaziantep Polis Okulu ve Eskişehir Polis Okulu’na kontenjan ayrıldığı halde, kura torbasına bu tayin yerleri için hiç kura konmadığı belgelenmiştir.

Bunların masa altındaki beyaz zarflarda ve serpiştirilmiş durumda yerde bulunduğu anlaşılmıştır." denilmektedir. (Deliller-37 Kls. 6 No’lu Delil: Rapor ve yazışmalar ve Deliller-37/B Klasörü)

Polis akademisindeki çift torba skandalı olayına karışan, polis başmüfettişlerince bir kısmı adli bir kısmı ise idari yönden cezalandırılmaları istenen 7 kişiden 6'sı hakkında FETÖ'ye mensup olduğuna dair ifade ve kayıtlar bulunduğu tespit edilmiştir.

FETÖ'nün emniyet teşkilatının kritik birimlerini ele geçirme stratejisi doğrultusunda yapıldığı anlaşılan bu olay, dönemin Emniyet Genel Müdürü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı tarafından suçüstü yapıldığı tespit edilmiştir.

Tanık ifadeleri, ekspertiz raporları, krokiler, üzerlerinde suç emareleri yazılı listeler ve zarflardan oluşan belgeler, çelişkili sanık ifadeleri ve diğer deliller net bir şekilde tespit edilmiştir.