FETÖ’nün emniyet teşkilatında yapısı (1)

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı 4294-164431 sayılı, 16.12.2015 günlü raporunda emniyet içerisindeki Fetullahçı terör örgütlenmesinin yapılanmasını anlatmıştır. (Deliller-37 Klasörü ve eki 37/A, 37/B, 37/C, 37/D ve 37/E: Rapor Deliller-37 klasörünün 7 Nolu Delilidir.)

Fetullah Gülen 1970'lı yıllardan itibaren çekirdek bir kadro oluşturup 13-18 yaş grubu öğrenciler üzerinde çalışmaya başlamış, emniyete kadro yetiştiren polis koleji, polis akademisi ve polis okullarının örgüt mensuplarını yönlendirmiştir.

1980'li yıllarda yetiştirdiği öğrenciler polis koleji ve polis akademisine girmiş, gizli olarak yıllarca faaliyet yürütmüşler ve emniyet genel müdürlüğünün kadroları içerisinde bu yapının üyelerinin teşkilatlanmıştır.

Polis akademisinde 1991 yılında çift torba skandalı yaşanmış, bazı komiser yardımcılarının önemli görevlere getirilmesi için isimleri farklı bir torbaya konulup kura çekilmesi sağlanmıştır.

Bu olayda inceleme yapılmış, kura işlemeni gerçekleştiren üç kişiye hakkında meslekten çıkarma cezası verilmiş ancak af kanunu gerekçesiyle uygulanmamıştır.

Örgütlenme 1990'lı yılların başında kura çekimlerine müdahale edecek kadar emniyet teşkilatı içinde yapılanmıştır.

Örgütün emniyet içerisindeki yapılanması ile ilgili 15-92 sayılı 28.08.1992 günlü evrak düzenlenmiştir.

Bu yapının devlet içerisinde varlığının anayasada belirtilen cumhuriyet nitelikleri, devletin ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmektedir.

Görevlerini yerine getirirken siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep ayrımı yapmak suretiyle emniyet mensupları arasında bu yolla ayrımcılık yapan tutum ve davranışlarda bulunulduğu, devletin güvenliği ile ilgili bir konu olduğu belirtilmiştir.

Fetullah Hoca'nın talebeleri adı ile bilinen bu örgütten emniyet genel müdürlüğü içerisindeki müdürlüğü yüksek disiplin kurulunun uyguladığı disiplin cezası da disiplin affı nedeniyle uygulanamamıştır.

Emniyet genel müdürlüğü Fetullah Gülen tarafından yetiştirilen kişilerin emniyet içerisinde yapılanmaya gittiğini bilmesine rağmen bu konuda bir daha inceleme ve araştırma yaptırma gereği duymamıştır.

Emniyet teşkilatında polis kolejleri, polis akademisi ve polis okullarında, ışık evlerinden yetişmiş birçok örgüt mensubu sızarak kadrolaşmıştır.

Emniyetin yönetici ve eğitici kadrolarına yerleşmiştir.

Bu örgütün emniyet kadrolarıyla ilgili 1999 yılında teftiş kurulu başkanlığı inceleme yapmış, teşkilatın stratejik önemdeki personel, bilgi işlem, eğitim, kaçakçılık ve organize, terör ve istihbarat birimlerinde bu yapı üyelerinin yerleştiğine dair emareler mevcut olduğunu tespit etmiştir.

FETÖ, emniyet içindeki gücünü giderek arttırmış ve tedbir uygulayıp gizlenerek mevcut sistemle savaşmak yerine devletin kurumlarını ele geçirme hedefini izleyerek kadrolaşmaya devam etmiştir.

Örgüt emniyet içindeki güç dengesi lehine döndüğünde, arşivleri örgüt amacına kullanmış, istihbaratı örgüt istihbaratı gibi tekeline almış, toplumun bütün kesimlerinin özel bilgilerini ele geçirip bu bilgileri kullanmış, usulsüz dinlemeler yaparak herkesi takip edip örgüt amacına göre toplumu baskı ve korku altına almıştır.

1-) Örgütün Amacı ve Amaca Göre Örgütlenme Stratejisi:

Örgütün kuruluşundan günümüze kadar uyguladığı örgütlenme yöntemleri, taktik ve stratejileri bütüncül bir bakış açısıyla incelendiğinde; uygulanan yöntemler değişse de amacında hiçbir değişiklik olmadığı ve temel hedefinin Türkiye'de devletin bütün anayasal kurumlarını ele geçirmek olduğu anlaşılmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, adli, istihbarat ve kolluk görevlerini ifa eden ve aynı zamanda güç kullanma yetkisine sahip silahlı bir devlet kurumudur.

Örgütün temel hedeflerine ulaşmada bu kurum önemli bir yer tutmaktadır.

Gücün, stratejik bilginin ve paranın olduğu her yerde örgütlenen FETÖ, bu nedenle elindeki imkânları ve insan kaynağını kullanmıştır.

Polis koleji, polis akademisi ve polis okulları, personel daire başkanlığı, eğitim daire başkanlığı, hukuk müşavirliği, terör, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, istihbarat, koruma hizmetlerini yürüten birimler, veri toplama, inceleme ve kriminal, siber ve bilgi işlem birimleri ile paranın yönetildiği birimlerin merkez ve taşra teşkilatlarına yerleştirerek kadrolaşmıştır.