FETÖ’den yüz yüze verilen emirler 1

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/1201 sayılı soruşturmasında 20.05.2015 günü Süleyman Demirel Üniversitesinde görevli Halil Karakoç'un bilgisayarının imaj incelemesinde Fetullah Gülen tarafından verilmiş emirlerin el yazısı ile yazılıp dijital görüntü şekline aktarıldığı tespit edilmiştir.

El yazılı notlar bilgisayara taranıp aktarılmış, fakat numaralandırılmadığından aralarında bir konu bütünlüğü bulunmamaktadır.

Fetullah Gülen'in emirleri not olarak tutulmuştur.

Yazan kişi bazen doğrudan F. Gülen’in söylediğini yazmış bazen ise söylenenleri kendi cümleleri çeklinde ifade etmiştir.

Özel olarak hazırlanmış ve ABD’den gönderilmiş bu notlara göre seçilmiş verilen emirler ve bazı konularda Fethullah Gülen’in görüşleri:

"Borsadan ve faizden uzak durun. İki defa rüyamda cehennemi gördüm. Derin kuyu veya tandır gibiydi"

"Bülent Ecevit Bey de benim yüzünden çok baskı gördü, adam çok arkamda durdu. Bu duruşunu hayatı ile ödedi. Herkes böyle olmayabilir."

"Rüyamda Ecevit'i gördüm. Bir çukura düşmüş elinden tuttum ve çıkardım. Hizmetlere sahip çıkmış. Allah taksiratını affeylesin."

"Bülent Ecevit'e üç defa, dört defa gittim, beraber olduk, çok saygılı davrandı. Ben kendini ziyaret etmek istedim. O benim yanıma gelmek istedi. Hizmetimize fırtınalı bir dönemde sahip çıktı. MGK'da bizi savundu. Dosyaları masaya vurup oturumu terk etti. Mahkûmiyet kararı verildi. Onu derhal kaldırttı. Okullarımızı en azgın ağalara karşı müdafaa etti. Bunlar unutulacak gibi değil. Bülent Bey çok asil davrandı. Başka hükümetler olsaydı yapamazdı. Mesut Yılmaz ahmak biriydi. Hiç yardımı olmadı, okullara sahip çıkmadı. Edebi az olan biriydi. Kasım Gülek namaz kılıyordu ama Bülent Ecevit ne namaz kılmış ne de oruç tutmuş. İlk Danimarka'da okulumuzu görmüş. Sonra da Rusya'da görmüş. Bu görmeleri ile hizmete sahip çıkmış. Kasım Gülek hacca da gitmiş. "

"Fakir milletimizin gayretleri ile binden fazla okul açıldı ve askerler kuyruğunu kıstılar. Biz sizi ellemeyelim siz de bize dokunmayın düşüncesindeler. Yine bunlar durdukları yerde bir günlük düşünürler. Adliyenin vesayetinden kısmen kurtuldu ülkemiz. Yargıtay ve Danıştay'ı da hallederlerse tamamen ülkemiz kurtulur inşallah"

"Çok zalim bir askeriyemiz var."

"25 Şubat sürecinde neslimiz baya tahribat gördü. Çocukları yaz kamplarında ilgilenemiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bunu bir şekilde telafi etmeliyiz. Kaybettiğimiz yılları tekrar 5 seviyesindeki talebe öğretmenlerle ilgilenelim."

"Dünyada satın alınmayacak adam yoktur. Sadece fiyatları farklıdır. Birini az fiyata birini çok fiyata alırsın."

"Amerika’da sermaye el değiştiriyor. Büyük firmalar Yahudilerin eline geçiyor. "

"Dünya Yahudilerin idaresine doğru gidiyor. Eğer dünyada hizmet edeceksek bunlarla kavga ederek olmaz. Bizim hükümetin mensupları da bunlarla kavga ediyor. Radikal görünen bir hükümet var dışarıdan bakıldığında, Dünyada bunlar olup biteni bilmiyorlar. "

"Eskiden bir defa okudum mu ezberlerdim. Şimdi on defa okuyorum zor ezberliyorum."

"Eskiden çok baş ağrım oluyordu. Ağlatacak kadar. Şeker hastalığına müptela olunca baş ağrılarım kesildi. Belki de şekerin etkisi ile oldu. Eski migren baş ağrılarım kesildi. "

"Türkiye'de işler karışık olduğu için üzülüyorum. Şeker de düşmüyor. Mahrem yerindeki yara bir türlü kapanmadı. Yeniden bir dosya hazırlığının içindeler ama beceremiyorlar. Ergenekon’un rövanşı gibi bir şey düşünüyorlar. Taş içerideki mahkemelere de birilerinin akıl vermesi ile bir dosya düzenleyebilirler. Ağalar bastırıyor. Birilerini bulabilirler. Beraatla mahkemenin neticelenmesine bakmayın, bunlar bir şeyler bulabilirler. Bir daha açabilirler. Bundan dolayı rahatsızım. Geceleyin uyuyamadım. İstirahat edemediğim için hafızama hâkim olamıyorum."

"Konya'daki Mevlana Üniversitesi rektörüne Mevlana üniversitesi isminde başka bir üniversite var mı diye sordum. Bir de yurt dışında olsun istiyorum. Ankara'daki ağalar rahatsız olabilirler. Başımızda bir hayli derdimiz var. "

"Borcu vardı. Üzerimizde kaldı televizyonda... Evinde idim. aramıyordum. Ne kadar olur bir televizyon dedim. Onlar da on iki milyon dolara dediler. İstişare ettik. Böyle bir şey bugün bu Samanyolu oldu."

"Kimse yok mu ‘da çalışanlar kendi maaşları ve harcırahlarının dışında bir şey alamazlar"

"Tansu hanımla beraber Asya Finansın açılışında beraber olduk. Ben patron o da başbakandı. "