FETÖ’den fazla FETÖ’cü olmak…

İnsan sormadan edemiyor; profesör olmuş, Antalya gibi bir kentte belediye başkanlığı yapmış, ardından da CHP’den milletvekili seçilmiş bir insan, nasıl olur da 15 Temmuz için, “Milli bayramlarımızı unutturup bir faciayı kutluyorlar” der.

Nasıl olur da bu kalkışmayı bir tiyatro olarak nitelendirir! Hatta daha da ileri giderek, “O ölen 250 vatandaşın katili devlettir” diyebilir!..

Tepkiler gelmeye başlayınca özür dileyeceğine, hiç utanmadan, “sözlerimin arkasındayım” diye bir cümle kurabilir!..

Bırakınız profesörlüğü, belediye başkanlığını, milletvekilliğini, nasıl olur da bir insan, FETÖ’nün başı dahi, “darbeyi ulusalcılar yapmış olabilir” derken, “250 vatandaşın katili devlettir” diye konuşabilir.

İnsanı çileden çıkaran tüm bu saçmalıklar CHP’li vekil Mustafa Akaydın’a ait…

Tabii lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’cü darbe girişimi için “senaryo” der de, vekili geri durur mu?!..

Peki nasıl oluyor da, CHP’nin lideri ve kimi vekilleri FETÖ’den fazla FETÖ’cü olabiliyorlar?!.. Herhalde onlar da FETÖ başının gönderdiği haberlere inanıyor olsalar gerek!..

Hani örgüt başı, tutuklanan FETÖ’cülerin mahkemede konuşmamaları, itirafçı olmamaları için, “Erdoğan yakında gidecek, dayanın” diye haber gönderiyor ya, sakın CHP’liler de buna inanmış olmasın!..

Aslında insanı hayrete düşüren açıklamalarıyla bu CHP’liler, AK Parti ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a değil Türkiye’ye zarar veriyorlar.

FETÖ’den gelen talimatla mahkemelerde “üç maymun”u oynayan FETÖ’cüler, Türkiye kamuoyuna değil, dış dünyaya mesaj veriyorlar.

Çünkü biliyorlar ki darbe girişimine karşı sokağa dökülen ve 250 şehit veren Türkiye halkı, o gece ne olup bittiğini çok iyi biliyor.

“Darbe olursa tankın üzerine ilk ben çıkarım” diye atıp tutup, darbe başladığında Bakırköy’de saklananlar, o gece yaşananları bilemez, bilmek de istemezler tabii ki.

Hatta Başbakan Yıldırım’ın, darbe gecesi Kılıçdaroğlu’nu arayarak, “siz de halkın sokağa çıkması için bir çağrı yapın” dediği, Kılıçdaroğlu’nun ise, “çağrı yapayım ama halkın güvenliğine kim sağlayacak” diye yanıt verdiği söyleniyor!,.

Yahu ülke elden gidiyor, halk daha Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmadan sokağa dökülmüş, darbecilerle çatışıyor, ama Kılıçdaroğlu can derdinde!...

Ne diyeyim, pes doğrusu.