FETÖ örgütünün hizmet birimleri ve idaresi 4

Derya Kuşçu'nun evden ayrıldıktan sonra ailesine haber verdiğini, ailesinin gelip durumu gördüğünü, cemaatle irtibatı kestiğini, ev ablalarının Derya Kuşçu'ya bağlı olduğunu ve her cuma günü Şanlıurfa il merkezinde cemaat toplantılarına katıldığını, evde kalan öğrencilerden para toplandığını anlatmıştır.

Tanık İ.İ.A: 2014 yılında Bozova Meslek Yüksekokulunu kazandığını, sonuçlar açıklandıktan sonra tanımadığı Derya isimli bir kişinin cep telefonundan aradığını, tebrik edip Bozova'da kalacak yer ayarlayacağını söylediğini, kişisel bilgilerini ve adresini söylediğini, verdiği bilgiler karşısında şaşırdığını, bir kaç gün sonra tekrar arayıp Gaziantep'te Meryem isimli birinin adını vermiştir.

Kayıt işlemlerine yardımcı olacağını ev ve kayıt işlerini ayarladıklarını anlattığını, kayıt için geldiğinde önce kampüse götürdüklerini, diğer öğrencilerle birlikte Mihrimah Kız Yurduna gittiklerini, Bozova'da Derya Kuşçu'nun cemaatin tuttuğu evlere kendilerini yerleştirilmiştir.

Arkadaşı C.O'nun bir erkek öğrenciden bilgisayar alması nedeniyle Derya Kuşçu'nun "sen erkeklerle geziyorsun irtibat kuruyorsun seni ailene söylerim cemaatin adını kirletiyorsun" diyerek tehdit etmiştir.

Evde kalmak zorunda olduğu için sesini çıkaramadığını, bir süre sonra S.B ile arkadaş olduklarını onun cemaatin iyi olmadığını söylemesi üzerine hiç kimseye haber vermeden cemaat evinden ayrılıp S.B'nin yanına yerleşmiştir.

Derya Kuşçu'nun babasını aradığını, annesiyle tartıştıklarını, cemaat evinde kaldıkları süre içinde ağızlarından kötü bir şey çıktığında evin ablası ve genel sorumlusu Derya Kuşçu'nun para cezası vermiştir.

Derya Kuşçu'nun emri ile tesbihat, dua ve sohbet yapıldığını, Fetullah Gülen'in videosunun zorunlu olarak her gün bir saat izlettirildiğini, evde video izlemenin zorunlu olduğunu fakat namaz kılmanın zorunlu olmadığını belirtmiştir.

Evde kalanlardan bir miktar para alındığını, lise öğrencisi R.G'nin evden ayrılmak istemesi üzerine Derya Kuşçu'nun, ailesini öğretmeniymiş gibi aradığını ve "kızınız erkeklerle geziyor, okula gitmiyor, dersleri kötü, ders çalışmıyor ve sürekli telefonuyla uğraşıyor" demiştir.

Aileyi galeyana getirip kızlarını okuldan almalarını sağladığını, kızın hiçbir günahı olmadığını, dört erkek, dört kız cemaat evi olduğunu, Derya Kuşçu'nun Şanlıurfa il merkezindeki toplantılara katıldığını, evde kaldıkları için bir miktar para almıştır.

Evde internet ve telefon kullanmanın yasak olduğunu, telefon ve internet kullandıklarında ailelerine "erkeklerle konuşuyor" diyerek iftira ve tehditte bulunmuştur.

Evde kaldığı sırada Fetullah Gülen'in savunulup AK Parti’nin kötülendiğini, BİM mağazalarından alışveriş yapılmasını Derya Kuşçu'nun istemediğini anlattığı, Tanık S.B'nin: 2014 yılında üniversiteyi kazandığını, kayıt işleminden önce Derya isimli kişinin telefonla aradığını, kimlik bilgileri, ailesi, ikameti, kazandığı bölümle ilgili bilgiler vermiştir.

Bozova'da kalacak yeri olup olmadığını sorduğunu, kişisel bilgilerine nereden ulaştığını sorduğunu, evde kalmak istemediğini söylediğini, kişisel bilgilerinin ele geçirilmesiyle ilgili şikâyette bulunacağını arayan kişiye söylemiştir.

03.09.2014 günü Şanlıurfa il merkezindeki otogara üniversiteye kayıt yaptırmak için geldiğini, otogarda erkek ve kız grupları gördüğünü, onların konaklama için yardımcı olabileceklerini söylediklerini, kayıt yaptırıp Malatya'ya gitmiştir.

Tanıştığı bazı arkadaşlarının cemaat evinde kaldıklarını öğrendiğini, cemaat evine arkadaşlarını ziyarete gittiğini, ileride cemaat evinde kalmanın sorun olabileceğini söylediğini, arkadaşlarını cemaat evinde kalmamaları için bilgilendirmiştir.

Bazı arkadaşlarının cemaat evi olduğunu bilmeden kaldıklarını söylediğini, ilçe ablasının aileleri arayıp "kızlarınız erkeklerle geziyor" şeklinde tehdit ve şantajına maruz kaldıklarını söylediklerini, bir ev tuttuğunu, kız arkadaşlarını bu evde kendisiyle birlikte kalmaya davet etmiştir.

Derya Kuşçu'nun Melek kod adını kullandığını bu kişinin anne ve babasının adı dâhil özel bilgilerini bildiğini söylediğini, bundan rahatsız olduğunu, cemaat evinde kalan kızlara Fetullah Gülen'in kitapları verilip adlarının yazıldığını, polis baskınlarında bu evin cemaat evi olmadığını, kızların birlikte ev tutup kaldıkları imajını vermek için bunu yaptıklarını duymuştur.

B.B, İ.İ.A ve E.K tuttuğu eve alıp taşıdığını, Derya Kuşçu'nun bu arkadaşlarının ailelerini aradığını, taşındıkları evin kötü olduğunu söylediğini, olaydan sonra gece geç saatlerde korkutmak için evlerinin kapı ve camlarının tekmelendiğini belirtmiştir.