FETÖ ile terör örgütleri ilişkisi 5

Nahcivan'daki cemaat abilerinin onu istihbarat elemanı olmakla suçlayıp yurttan attırmak istediklerini, cemaat ve PKK terör örgütü yandaşlarının Osman Kodak'ı sıkıştırdığını, PKK ile cemaat arasındaki ilişkinin Nahcivan'da kendisini rahatsız ettiğini, FETÖ içerisinde TSK'nın darbe yapması için uygun bir zemin hazırlanması, kaos ortamı sağlanması için PKK ile işbirliği yapıldığını, önemli ölçüde yardım edeceğini umduklarını, canlı bomba, polis ve askerin şehit edilmesinin darbe ortamını sağlayacağı düşüncesinde olduklarını anlatmıştır. (Tanıklar-14 Kls 13. Tanık)

8-) Emniyetin içindeki FETÖ kadroları, 2014 yılından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bölücü terör örgütünün işini kolaylaştıran, işlemler gerçekleştirmiştir.

Hakkâri’de polis aracından yola torpil atılıp patlaması sağlanarak halkın olaylara karışması amaçlanmıştır.

Barış sürecini bitirmek için Cizre'de olaylar başlamış, 2015 yılının Ocak ayının ikinci yarısında günlerce müdahale edilmeyip ölümlerin artması beklenerek örgüt için fayda sağlanmıştır.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014 Kobani ( Ay’nel Arap ) olayları sırasında bir apartmanda dövülüp atılarak öldürülen Yasin Börü'nün cesedine ve olay yerine müdahalede emniyet kasten ihmalkâr ve geç davranarak olayların büyümesini beklemiştir.

9-) FETÖ'nün imamları tarafından yönetilen Bugün, Zaman ve Millet gazetesindeki köşe yazıları üzerinde 2013-2015 yıl aralığında inceleme tespit ve değerlendirme yapılmıştır.

Buna göre, FETÖ basınının 17 Aralık 2013 tarihinden önceki dönemde hükümeti ve devleti, PKK bölücü terör örgütüne karşı yeterli mücadele etmemekle suçlamıştır.

Ülkenin bölünmenin eşiğinde olduğunu, örgütün bitirilme aşamasına gelindiği anda hükümetin çözüm sürecini başlattığını, bu süreçte örgütün yeniden yapılandığını, çözüm sürecinin başarılı olamayacağını savunmuşlardır.

Çözüm sürecini engellemek için basın yayın üzerinden kamuoyu oluşturmaya yönelik faaliyetler yürüttükleri tespit edilmiştir.

Aynı FETÖ basını 17 Aralık 2013 tarihinden sonra bu defa bölücü terör örgütü ile işbirliği yapıldığını gösteren yayınlar yapmaya başlamışlardır.

FETÖ gazetelerinde ve basın yayın organlarında Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortak düşman görerek karşılıklı işbirliği içerisinde bölücü terör örgütü gibi açıklama yaptıkları, köşe yazıları yazıldığı, bölücü terör örgütünün lehine analizler yapıldığı, birbiri ile çelişen kamuoyunu yanıltmaya yönelik siyasi yayınlar yapılmıştır.

Örgütün öz yönetim çağrısını FETÖ'nün yazarlarının da kabul ettiği ve övdükleri, bölücülük propagandası yapıldığı, PKK'nın meşru savaş yöntemini benimseyen bir ülke ordusu gibi gösterilmeye çalışılmıştır.

Örgütün siyasi uzantılarının işlediği suçların örtülmeye çalışıldığı, örgüt faaliyetlerinin meşrulaştırıldığı, devlete karşı terör örgütü ile düşmanlık yapılması konusunda birlikte hareket edildiği tespit edilmiştir. (Deliller-32 Kls, 5 Nolu Delil)