FETÖ ile terör örgütleri ilişkisi ( 3 )

FETÖ'nün en küçük biriminin ışık evi olduğu ve her ışık evinin kod adı kullanan bir sorumlusu bulunduğu, evde PKK'ya ait yayınların bulundurulduğu ve FETÖ mensuplarının birlikte PKK mensupları ile aynı evi paylaştığı, birden fazla ışık evi sorumlusu abinin bu eve Hasan Şahin'i yerleştirdiğini belirtmiştir.

Her iki örgüt arasında devlete yönelik amaç birlikteliği bulunduğu için iş birliğine gittikleri anlaşılmaktadır. (Deliller 26 Kls, 10 Nolu Delil)

3-) Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı 2015/29470 soruşturma, 2015/7819 Esas, 2015/1139 iddianame numarası ile tutuklu şüpheli Mustafa Balcılar hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve silahlı terör örgütü kurma veya yönetme suçlarından 07.12.2015 tarihinde Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açmıştır.

Mahkemenin 2015/547 Esas sırasına kaydedilen davanın özeti şöyledir;

Tutuklu şüpheli Mustafa Balcılar'ın 19-23 Eylül 2014 tarihlerinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür vekili olarak görev yaptığı, Şanlıurfa İl Emniyet müdürlüğünün kendi iç bünyesinde ve diğer Emniyet teşkilatlarından gelen yazıları mevzuatın emredici hükmüne rağmen İl Emniyet Müdürüne ve Suruç'tan sorumlu il emniyet müdür yardımcısına bildirmemiştir.

İstihbarat akışını kestiği, il emniyet müdürünün Suruç'ta gerekli tedbiri almasında güçlük meydana getirdiği, 19-23 Eylül arasındaki meydana gelen olayların önlenmesinde şüphelinin istihbarat akışını kesmesinin önemli bir rol oynamıştır.

İl Emniyet Müdürü ve Müdür yardımcısının, şüphelinin bu eylemi Fetullahçı terör örgütlenmesinin faaliyeti nedeniyle mevcut hükümete zarar vermek amacıyla gerçekleştirdiğini ifade ettiklerini itiraf etmektedir.

Şüphelinin eyleminden dolayı terör örgütünün çok kritik bir zaman diliminde ve yerde rahat giriş çıkış yapıp yurt içinde rahat eylem yapmalarını temin eden atmosfer oluşturmuştur.

İl Emniyet Müdürünün istihbarat akışı kesildiği için yurt içinden Suruç'a eylem ya da başka amaçla gelen kişilerin çoğundan haberinin olmadığı, terör örgütünün faydalandığı bu durumun görevi kötüye kullanmak suçunun ötesine geçip bir örgüt adına işlenmiş fiil olduğu gözlemlenmiştir.

Suriye'nin kuzeyindeki (Ayn’el Arap) Kobani'de DEAŞ terör örgütünün şehir merkezini kuşatması üzerine Şanlıurfa'ya büyük bir mülteci akını olabileceğinin bildirildiği, bazı tedbirler alındığı, mülteci akınının 19 Eylül 2014 günü başladığı, ilk 3 gün içerisinde Suruç'a 200 binden fazla mülteci geldiğini ifadesinde belirtmektedir.

PKK'nın internet üzerinden mülteci akınının başladığını, sempatizan ve milislerinin dört bir yandan Suruç'a gitmeye çağırdığı, Türkiye'nin değişik illerinde Suruç'a yardım bahanesi ile binlerce insanın geldiği, mülteci akınından önce istihbarat şube müdürlüğünden gelecek bilgilere göre tedbirler planlanırken 19-23 Eylül 2014 tarih aralığında istihbarat şube müdürlüğünün resmi evrak ve sözlü herhangi bir bilgi vermediğini belirtmiştir.

Emniyet birimlerinin kendi imkânları ile eylem çağrısı ve yerini öğrenerek tedbir geliştirdiği, istihbarat şube müdürlüğü yapan şüphelinin kimseye bilgi vermeyip 19-23 Eylül 2014 tarih aralığında bilgilendirmeyi kestiği, iddia edilmiştir.

Şüphelinin FETÖ üyeliğinden ve görevi kötüye kullanmak suçundan cezalandırılması talep edilmiştir.

Bu olayda da FETÖ mensubu bir kamu görevlisinin görevini yapmayarak bölücü terör örgütüne verilen destek somut bir şekilde açıkça görülmektedir. (Deliller-13 Kls. 1 Nolu Delil)

4-) FETÖ mensubu bir hâkimin bıraktığı PKK üyesinin 01.04.2016 günü Silopi’de bir polisi şehit ettiği haberi yayınlanmıştır. (http://www.aksam.com.tr/guncel/paralel-hakimin-biraktigi-c2pkklidan-alcak-saldiri-c2/haber-507780, http://www.sabah. com.tr/gundem/2016/04/06/teroristi-affeden-hakim-fetocu-cikti ve http://www.habername.com/haber-hakimin-serbest-biraktigi-terorist-1-polisi-sehit-etti-114924.htm

FETÖ, bölücü örgütle birçok kez aynı mecrada buluşmaktadır.

5-) FETÖ, bölücü örgütün siyasi kanadıyla da ilişki kurmuş ve desteklemiştir.

Tokat’ta bir gizli tanık bölücü örgüt ile bu yapının ilişkisinin anlatmıştır.

Tokat’ta örgüte ait bir iş yerinde 07.06.2015 günü yapılan genel seçimlerden önce Öcalan posteri ve PKK'ya ait amblemlerin basıldığını ifade etmiştir.

Şüphelilerden Ekrem Dumanlı seçimlerden önce arka kapıdan girdiği bir belediyede siyasi destek için görüşme yapmıştır.

FETÖ’nün emniyet kadroları, PKK içinde olup devlete muhbir olarak çalışan haber elemanlarının listesini örgüte vererek onların ve ailelerinin hayatını tehlikeye atmıştır.