FETÖ ile terör örgütleri ilişkisi 2

Fetullahçı terör örgütlenmesinin, devletin elindeki bilgileri terör örgütlerine taşıdığı ve terör örgütlerine istihbarat ve destek verdiği iddiası basın-yayında sıkça dile getirilmiştir.

Suriye ve Irak'ta başlayıp yayılan DAEŞ terör örgütüne Türkiye Devleti'nin destek verdiği algısını yayıp bu iddiasını ispata çalışan Fetullahçı terör örgütü önce MİT’in insani yardım tırlarında arama yapmaya kalkışmıştır.

Dışişleri Bakanlığındaki gizli Suriye toplantısını dinleyip servis etmiştir.

Propaganda ve dedikodu yoluyla çatışmalarda yaralanan DEAŞ üyelerinin Türkiye'de tedavi edildiğini ve Türkiye'nin örgüte lojistik destek sağladığını, petrolünü satın aldığını, DEAŞ örgütünün eleman toplamasına ses çıkarmadığını iddia etmiştir.

FETÖ, bu konulardaki iddialarını yurt dışındaki istihbarat ve güç merkezlerine taşıyarak devleti zorda bırakmaya çalışmıştır.

1-) Fetullah Gülen'in örgütüne her yerde olmalısınız her yerde değilseniz hiçbir yerde değilsinizdir diyerek bütün terör örgütleri içine de girilmesi talimatını vermiştir.

Her türlü terör örgütünde de Fetullahçı bir yapılanma bu emir gereğince oluşturulmuştur.

Bölücü terör örgütü PKK ile FETÖ işbirliği yeni olmayıp bu iki örgüt arasında zaman zaman amaç birliği, iş birliğine dönüşmüştür.

Bölücü örgütün şehir yapılanmasında Fetullahçı birçok kimse görev almıştır.

Siyasi kanat için eş başkan Fetullahçı ekibin elinde ve evinde yetiştirilmiştir.

FETÖ yöneticilerinden Ekrem Dumanlı’nın gizlice arka kapıdan girip bir belediye başkanıyla görüşmesi sonrasında seçimlerde bölücü örgütün siyasi kanadını desteklemişlerdir.

07 Haziran 2015 günü yapılan genel seçimlere bölücü örgütünde desteklediği siyasi partiyi FETÖ’de açıktan desteklemiş, basın yayın üzerinden örgüt müntesipleri, sempatizanları bu partiye oy vermeye çağrılmış, lehe kamuoyu oluşturulmuştur.

Bu işbirliğine bir sonucu olarak bölücü terör örgütü FETÖ'nün hiçbir kurumuna saldırmamış ve zarar vermemiştir.

Karşılığında FETÖ, bölücü örgüte istihbarat sağlamış bilgi vermiş eylemlerinde yardımcı olmuş, şehirlerdeki kazılan tünelleri görmezlikten gelmiş, şehirlerde bomba, silah ve patlayıcı madde taşınıp depolanmasına FETÖ kadroları ses çıkarmamıştır.

Devletin bölücü örgütün faaliyetlerinden haberdar olmak için kullandığı istihbarat elemanlarının kimliği bölücü örgüte verilerek deşifre edilmiştir.

Devletin operasyonlarının nereye nasıl yapılacağı örgüte sızdırılmış, şehit ve gazi sayısını artması için ellerinden geleni yapmışlardır.

Bölücü örgütün 2016 yılı baharında terör eylemlerini arttıracağını bilen FETÖ mensupları sosyal medya üzerinden bunu sevinerek anlatmışlardır.

2-) Ayrılıkçı ve bölücü terör örgütü ile FETÖ işbirliğinden birisi Şanlıurfa C. Başsavcılığının 2016/8873 sayılı soruşturma evrakıdır.

Olayın özeti ve genel gelişimi, Şanlıurfa'dan 02.04.2016 günü PKK terör örgütü kuryesi Hasan Şahin, 63 HE 767 sayılı plakalı yolcu otobüsünde Mardin karayolunda yakalandığı, pusulayı yutmaya çalışırken ağzından alınmıştır.

Yakalanan kişinin canlı bomba eylemi yapabilecek kapasitede örgüte bağlı olduğu, pusulayı kendisine Bahoz kod adını kullanan Mehmet Erbey isimli kişinin verdiğini söylemiştir.

Hasan Şahin'in Şanlıurfa'da Fetullahçı örgütlenmenin elindeki ışık evinde barındığı, ev sorumlusunun Bekir kod adlı Halil Sincar olduğu, FETÖ'ye ait Yenişehir Mahallesi, 231. Sokak, Körfez Apartmanı, B Blok, Kat 4, No 7, Daire 9 Haliliye Şanlıurfa adresinde arama yapılmıştır.

Bu arama sırasında Hasan Şahin'e ait eşyalar arasında Fetullah Gülen'e ait kitaplar ile Abdullah Öcalan ve Duran Kalkan'a ait kitapların ele geçirildiği, aynı evde kalan Şükrü Toy'un eşyaları arasında Abdullah Öcalan'a ait kitaplar, not kâğıtları, Abdullah Öcalan fotoğrafı bulunmuştur.

Aynı evde kalan Mehmet Salih Arslan'ın eşyaları arasında Fetullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildiği, şüphelilerden Mehmet Erbey, Hasan Şahin, Serhat Kıytak ve Halil Sincar'ın silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından tutuklanmıştır.

Bir kısım şüpheliler hakkında adli kontrol kararı verildiği, Işık evinde kalan Hasan Şahin'in Diyarbakır'da PKK'da eğitim aldığı, terör örgütü adına eylem gerçekleştirilen ve militanları organize etmek için görevlendirildiğini itiraf etmiştir.

Canlı bomba olarak şehirlere gönderildiğinin iddia edildiği, Mehmet Erbey'in Hasan Şahin'i PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyet talimatlarını iletmek üzere kurye olarak kullandığı, Hasan Şahin'in aynı evde Halil Sincar, Şükrü Toy, Mehmet Salih Arslan ve Uğur Cengiz ile birlikte kaldığını belirtmiştir.

PKK'nın kuryesi bir kimsenin evde kalmasına hiç kimsenin karşı çıkmadığı, FETÖ'nün emir komuta zincirinde hareket ettiği için Ufuk kod adlı kişi tarafından getirilen ve Bekir Kod adlı Halil Sincar tarafından evde kalmasına rıza gösterildiğini beyanında belirtmiştir.