Yine döndük dolaştık sürekli debelendiğimiz yere geldik. Fenerbahçe'nin yıllardır aşamadığı kriz üretme sorunu yeniden baş gösterdi. Karşıda Süper Lig'e yeni çıkmış bir rakip, tribünler tıka basa dolu, taraftar arkanda ama ıkına ıkına gelen 1 puan...

Yine döndük dolaştık sürekli debelendiğimiz yere geldik. Fenerbahçe'nin yıllardır aşamadığı kriz üretme sorunu yeniden baş gösterdi. Karşıda Süper Lig'e yeni çıkmış bir rakip, tribünler tıka basa dolu, taraftar arkanda ama ıkına ıkına gelen 1 puan... Kriz nasıl mı ortaya çıkar? İşte böyle.

Geçen sezon son 3 ay yakalanan uyum kaybolmuş durumda. Birbiriyle aynı dili konuşan, aynı müziği çalan bir orkestra oluşturmak ne kadar zaman alacak bilinmez ama böyle devam ederse hiç tartışılmayacak şeyler bile tartışılmaya başlar. Fenerbahçe'nin kırılgan yapısı geçen sene İsmail Kartal döneminde bir nebze onarıldı onarılmasına ama peşpeşe gelecek puan kayıpları o kırılganlığı tekrar ortaya çıkarabilir. "Yine de takıma biraz süre vermek gerekir." sözlerini duyar gibiyim. Elbette süre verilmelidir ama Ümraniyespor'u Kadıköy'de yenmek için süreye ihtiyaç olduğunu düşünenlerden değilim.

İsmail Yüksek'in acemice hataları, hücum oyuncularının bireyselliği öne çıkarması, orta sahada merkezi oluşturacak oyuncuların yedek oturması Fenerbahçe'yi zorluyor. Geçen sene işleyen çarkın dişlileri tekrar yerine koyulursa Fenerbahçe Puzzle'ı anlamlı bir resme dönüşebilir. Jesus'un tecrübesi dolayısıyla ona olan inancımı hala koruyorum.



ARZ TALEP DENGESİNDE UÇAN DEPLASMAN BİLETLERİ

Kasımpaşa, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe maçının biletlerini satışa sundu. Buna göre misafir takım (Fenerbahçe) taraftarları 300₺ karşılığında maça girebilecek. Elbette bu maça talep çok, fiyatları da talep belirler, kabul... Ama bu fiyatlar her İstanbul takımına aynı fiyattan mı veriliyor yoksa birileri Fenerbahçe taraftarını yolunacak kaz olarak mı görüyor? Bunu da süreç gösterecek.