Fenerbahçe, Pazartesi gecesi Kasımpaşa deplasmanına çıktı. Maçın başlama düdüğüne kadar herkes ‘’Acaba bugün ne olacak’’ derken Fenerbahçe sahneye çıktı, takım halinde kusursuza yakın bir futbol oynadı ve Kasımpaşa deplasmanından tam 6-0 gibi net bir skor ile Paşalar gibi ayrıldı. 

Fenerbahçe, Pazartesi gecesi Kasımpaşa deplasmanına çıktı. Maçın başlama düdüğüne kadar herkes ''Acaba bugün ne olacak'' derken Fenerbahçe sahneye çıktı, takım halinde kusursuza yakın bir futbol oynadı ve Kasımpaşa deplasmanından tam 6-0 gibi net bir skor ile Paşalar gibi ayrıldı.

Yazımın başlığında ''Paşalar gibi'' dedim, öyle ki kendinden emin, vakur bir duruş sergileyip her duruma hazırlıklıydı Fenerbahçe. Maçın ilk yarısında atılan 3 gol kadar kaçan 5 gol pozisyonu vardı. Maçın kırılma anını bazı taraflar Kasımpaşa'lı oyuncunun gördüğü kırmızı kart olarak değerlendirmiş olsa da gerçek tam olarak böyle değildi. Çünkü kırmızı kart pozisyonu öncesinde 1 golü ve kaçan net gol pozisyonları ve sahada tam olarak ne yaptığını, ne yapmak istediğini bilen bir Fenerbahçe vardı. İkinci yarı daha da iştahlanan Fenerbahçe'de neredeyse hem sahaya çıkan ilk 11 hem de sonradan oyuna katılanların tamamı kusursuza yakın bir oyun sergiledi. Gecenin en çalışkan oyuncularından Enner Valencia attığı ilk gole kadar yine goller kaçırdı. Enner ilginç bir oyuncu. Öyle ki saç baş yoldurmak ile şov yapıp milyonlarca taraftarı sevinçten çıldırtacak cinsten performansları var. Dün akşam da böyleydi Valencia.

SIRILSIKLAM OLDU O FORMA!

Dün gece Fenerbahçelileri en çok mutlu edenlerden bir tanesi ise, sahadaki tüm futbolcuların formaları sırılsıklamdı. Taraftarların istediği tek şey buydu oysa ki. Bu da tastamamdı dün.

Gol perdesini 8. Dakikada açan Joshua King bir nevi Fenerbahçe taraftarlarına ben buradayım, geliyorum dedi ve hazır olduğunda neler yapabileceğinin sinyallerini verdi. Yine maçın çalışkan isimlerinden Valencia ve Emre Mor ilk yarının skorunu belirleyen şık bir gollere imza attı. İlk yarıyı 3-0 gibi bir sonuçla tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda da gol resitaline devam etti. Bir kez daha sahneye çıkan Enner Valencia durumu 4-0'a getirirken sonradan oyuna giren, Fenerbahçe'nin Süper Yıldız adayı Arda Güler çok şık 2 gole imza attı ve sırtındaki 10 numaralı formaya gollerle merhaba demiş oldu. Arda Güler'e küçük bir parantez açmadan geçemeyeceğim. Oyuna girdiği ilk 2-3 dakika içinde biraz şahsi oynamış gibi göründü, sonradan kenardan Jorge Jesus'un ufak dokunuşuyla birlikte virtüöz rolüne tekrar soyundu. Ayağına gelen fırsatları asla tepmedi ve iki golle güzel oyununu süsledi.

BEKLE BİZİ AVUSTURYA!

Bol gollü ve zorlanmadan geçtiği Kasımpaşa engelinden sonra Fenerbahçe için şimdi Uefa Avrupa Ligi Play-Off turunda Austria Wien maçı var. 18 Ağustos Perşembe akşamı deplasmanda oynanacak ilk turda Fenerbahçe'den yine rahat bir oyun ve tur kapısını aralamasını bekliyoruz. Wien maçı kadrosuna sonradan eklenen Ezgjan Alioski ise ilk 11 olmasa da maçın 70. dakikasından sonra sahaya atılabilir gibi görünüyor.

Şimdi Fenerbahçe için ülke puanına bir katkı daha yapma zamanı, şimdi Avrupa zamanı, şimdi zafer zamanı. Başarılar Fenerbahçe.