Tartışmalı hakem kararları sonrasında Şampiyonlar Ligi elemelerinde Dinamo Kiev’e elenip Uefa Avrupa Ligi 3. Tur elemesinde Slovacko ile eşleşen Fenerbahçe ilk maçta evinde aldığı 3-0’lık net galibiyeti Perşembe akşamı korudu.

Tartışmalı hakem kararları sonrasında Şampiyonlar Ligi elemelerinde Dinamo Kiev'e elenip Uefa Avrupa Ligi 3. Tur elemesinde Slovacko ile eşleşen Fenerbahçe ilk maçta evinde aldığı 3-0'lık net galibiyeti Perşembe akşamı korudu. 1-1 Biten mücadele sonucunda turu geçen taraf oldu.

Kısa zaman içerisinde Dinamo Kiev, Slovacko ve Ümraniyespor maçlarını oynayan Fenerbahçe, Perşembe akşamı Slovacko karşısında bol rotasyonlu bir ilk 11 ile sahaya çıktı. Önceki maçlarda yaşanan sakatlıklar, eksikler ve girilecek olan yoğun maç trafiği göz önünde bulundurulduğunda bu rotasyon kaçınılmazdı. Ferdi, Arao, kısmen Emre Mor, Valencia gibi oyuncular dinlendirildi. Rotasyon kaçınılmaz olsa da sahada oynanan futbol bir nevi Ümraniyespor maçının devamı gibiydi. Rotasyon sebebiyle kadroda kendine yer bulan Lemos ismi özellikle maç öncesinde taraftarlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bu şaşkınlık bir süre sonra yerini genel olarak tepkiye bıraktı.

Tüm bunların gölgesinde başlayan maçın ilk yarısı seyir sevki vermedi. Öyle ki, ilk yarıda iki takım için de gol pozisyonu yaşanmadı. Devre arasına 0-0 beraberlikle girildi. Maçın ikinci yarısına ev sahibi Slovacko hızlı başladı.



İkinci yarının ilk on dakikasında topun galibi Slovacko'ydu. Sonrasında kıpırdanan Fenerbahçe'de dakikalar 56'yı gösterdiğinde Serdar Dursun resmen şapkadan tavşan çıkarttı ve kendi başlatıp çalımlarla kendisine yarattığı pozisyonda ceza sahası dışından kaleciyi avladı ve durumu 1-0'a getirdi. Hem tribündeki hem de ekranları başında maçı izleyen taraftarlar daha golün sevincini yaşarken aniden gelen rakibin golü sonrasında moraller bozuldu. Dakikalar 66'yı gösterdiğinde Peres-Novak, Bruma-Emre, Crespo-Zajc değişiklikleri geldi. Yapılan değişiklikler sonunda orta alanda daha top tutabilen, ileride daha uzun süre oynayabilen bir görüntü ortaya çıksa da maçın sonucunu değiştirmeye yetmedi. Fenerbahçe adına sahanın en iyisi Samuel Osayi oldu. Sonradan oynamaya başladığı mevkide sanki yıllardır o pozisyonun ustası gibiydi.

Uefa Avrupa ligi 3. Tur eleme maçları sonucunda tur atlayan Fenerbahçe, Play-Off turunda Avusturya ekibi Austria Wien ile eşleşti. İlk maç deplasmanda 18 Ağustos'ta, rövanş mücadelesi ise 25 Ağustos tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynanacak. Oynanacak olan bu maçlarda yeni transferlerden Ezgjan Alioski ve sakat oyunculardan bazılarının da dönüşü gerçekleşirse ilk maç yine net bir skor ile Avusturya'dan dönülmesi muhtemel görünüyor.

Fenerbahçe Lige Döndü!

Başkan Ali Koç'un deyimiyle ''Yol Kazası'' yaşanıp beraberlikle biten Ümraniyespor maçı sonrasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de tek çıkar yol 3 puan. İrfancan Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Serdar Aziz, yeni transferlerden Joao Pedro gibi önemli eksiklerin olduğu bir dönemde Kasımpaşa maçının kayıpsız atlatılması bir nevi yaşanan kaotik ortamı dağıtacaktır.