Aslında bunlara “din adamı, hoca” demek doğru mudur bilmiyorum(!) İnsanları dinden uzaklaştırmaya çalışan din adamı kisvesine bürünmüş adamlar desek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Aslında bunlara 'din adamı, hoca' demek doğru mudur bilmiyorum(!)

İnsanları dinden uzaklaştırmaya çalışan din adamı kisvesine bürünmüş adamlar desek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Kötü din adamları şeytan kadar hatta daha tehlikelidir. Şeytan insana günah işlemeyi vesveselerken kötü din adamları insanların beynine şüphe sokarak imana zarar verirler.

Bunların sözleri dinlenilmemeli ve uzak durulmalıdır.

İmam-ı Rabbani Hazretleri; 'dünyalık peşinde olan din adamlarının sözlerini dinlemek, kitaplarını okumak zehir yemek gibi zararlıdır. Kötü din adamlarının zararları bulaşıcıdır. Cemiyetleri bozar, milletleri parçalar. Tarihte İslam devletlerinin başlarına gelen felaketlere hep kötü din adamları sebep oldu. Devlet adamlarını doğru yoldan bunlar saptırdı' buyurmaktadır.

Yine İmam-ı Rabbani Hazretleri; 'insanların kötüsü, kötü alimlerdir. Bunlar, din, iman hırsızlarıdır' buyuruyor.

Bir yerde okumuştum. Allah(c.c.) dostlarından biri şeytanın boş oturduğunu görünce, neden boş boş oturduğunu, sorar.

Şeytan; 'zamanın din adamları olan kötü alimler, insanları yoldan çıkarmakta bana o kadar yardımcı olmaktalar ki, bana iş düşürmüyorlar' diyor.

Konu ile ilgili Peygamber Efendimiz(s.a.v.) aşağıdaki Hadis-i Şeriflerde şöyle buyuruyor:

*Âlimlerin en kötüsü, insanların en kötüsüdür. (Bezzar)

*Miraca çıkınca, ateşten makaslarla dudaklarını kesenleri gördüm. Her kesilişte dudakları yeniden tamamlanıyordu. Cebrail Aleyhisselam; "Bunlar, din görevlisidir, yapmadıklarını söylerler ve Allah'ın kitabı ile amel etmezler" dedi. (Beyheki)

*Ümmetim, kötü alimler, cahil abidler yüzünden helak olur. Kötülerin en kötüsü kötü alimler; iyilerin en iyisi de iyi alimlerdir.) [Darimi]

*Ümmetim, kötü din görevlilerinden çok zarar görecektir (Hakim) buyurmaktadır.

Üzülerek ifade etmeliyim ki, ahir zamanda en çok tehlikeye giren husus iman esasları olup kötü din adamlarının en büyük tahribatı, doğrudan iman esaslarına yöneliktir.

Bunlar, İslam alimlerinin itibarsızlaştırılmasından, sünnet tanımazlığa hatta mucizeyi inkara kadar bir çok faaliyetin içindedirler.

Hepimiz bu adamları başta yayın organları olmak üzere her yerde görmekteyiz. Bunların büyük çoğunluğunun arkasında İslam düşmanlarının olduğunu görmemek için kör olmak gerekir.

-İmanı bozmaya dönük çalışmalarının neticesinde başarılı olmuşlar mıdır?

Acı ama gerçek; çok başarılı olmuşlar ve olmaya devam etmektedirler.

Bir insan için 'İMANSIZLIKTAN' büyük bir felaket olamaz. Dünyanın yerle bir olması, gök kubbenin çökmesi bile kişi için imansızlık felaketinin yanında felaket bile değildir.

İman; Allah'ın(c.c.) bir olduğuna, başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammet'in (sav) Allah(c.c.) kulu ve resulü olduğuna ve getirdiklerinin tamamına inanmakla vücut bulur.

-'Lailaheillallah' yeterli görülüp Peygamber Efendimiz(sav) kelime-i tevhitten çıkarma faaliyetlerine girmediler mi?

-Hıristiyan ve Yahudilerinde cennete gireceğini söylemediler mi?

-Hayır ve şerrin Hz. Allah(c.c.)'tan geldiğine yani KADERİ inkar etmiyorlar mı?

Bir insan Müslüman olmadan Hıristiyanlarda, Yahudilerde cennete girecek derse Allah(c.c.) korusun imanını kaybeder. Müslüman olmadan ve Müslüman ölmeden cennete girilemez. Çünkü Allah(cc) indinde tek din İSLAM'dır.

Kaderi, mucizeyi inkar eden tüm alimlerin ittifakıyla dinden çıkar.

Tasavvuf, tarikat ve mürşidi kamillere düşmanlık beslerler; tarikat ehli insanları şirkle suçlayacak kadar da zıvanadan çıkmış durumdadırlar.

Hangi birini sayayım; ayetlerin açık hükümleri ortadayken Adem(as) babası var, kokuşmuş bir balçıktan yaratılmaktansa maymundan yaratılmayı tercih ederim diyenleri mi; Hz. Meryem validemize çift cinsiyetli diyenleri mi; daha neler neler…

-Ya arkadaş bu saptırıcılara kanıyorsunuz; haşa, Peygamber Efendimiz(s.a.v.) anlayamamış bunlar anlıyor, öylemi?

Hz. Allah(c.c.) şerlerinden korusun.