#EvetHayır

Yarın büyük gün. Aylardır kendi görüşlerinin referanduma yansıması için uğraşan siyasi partilerin halktan bunun karşılığını göreceği büyük gün. Ülkemiz için büyük bir dönüm noktası. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. “EVET” diyen de “HAYIR” diyen de bu ülkenin vatanını, milletini seven yürekli vatandaşlarıdır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. (HDP üye ve seçmeni, Fetö sempatizanları hariç)

Referandum çalışmaları yapan siyasi partilerin ve en az onlar kadar bunu kendine görev edinen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazeteci yazarlar zaman zaman etik ve mantık dışı cümleler ile ister istemez karşı görüşün propagandasını yapmışlardır. Perinçek’in “EVET diyenler cehenneme gider” söylemi EVET’i bir basamak yukarı taşırken imam efendinin “EVET” propagandası yapması ve “HAYIR” diyenlere katil demesi HAYIR’a yaramıştır. Halk tarafında pek bir karşılığı olmasa da Zekeriya Beyaz’ın “EVET diyenler Allah katında en büyük cezayla cezalandırılacaktır” açıklaması EVETe, Adnan Tanrıverdi’nin eyalet sistemi açıklaması HAYIR’a hizmettir. Ak Parti’li Düziçi Belediye Başkanı’nın “AK Parti’nin ekmeğini yiyen, buna rağmen HAYIR diyenler şerefsizdir” açıklaması HAYIR’ı, İlyas Salman’ın hakaretleri EVET’i sevindirmiştir.

Bunlarla beraber taraf olmadıklarını söyleyen bir takım sanatçı ve gruplar durmadan kısa videolar ile vatandaşın beyninin etini yemişlerdir. İtici, kısık bir sesle “oy ver”, “oy ver tarih yaz”, “vazgeçme oy ver”, “üşenme oy ver”, “yatma oy ver”… Yahu arkadaş sanane… Vatandaşın hür iradesini hiçe sayıp zorla oy mu kullandıracaksın? Kafası karışıktır, canı istemiyordur, seyahate çıkmak istiyordur, keyfi öyle istiyordur. Avrupa’da seçime katılma oranları %30 ile %60 arasındadır ve kimse kimseyi “oy ver” diye itip kakmaz. Biz de %70’in üzerinde bir katılım var. Katılım oranlarımız yüksek. Sen propagandanı yap, fikrini sun seçime gidip oy kullanma tercihini vatandaşa bırak.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin maddeleri aylardır tartışılmakta. EVET’i düşünenlerin de HAYIR’ı düşünenlerin de kendilerince mantıklı sebepleri var. Ben bunlara girmeyeceğim. Sosyal medyada vatandaşın nabzını tutan, kamuoyu yoklaması yapan bir kullanıcı olarak yarın referandumdan EVET sonucu çıkarsa biz vatansever insanların bu sistemden ve başkandan öncelikli beklediklerini yazayım.

  1. Teröre teröriste en ufacık taviz verilmemeli, acınmamalı. “Teröriste sıkılmayan kurşunun askerimize sıkılmış kurşun” olduğunu bilerek onları beklemeden inlerine girilip yok edilmeli. Canlı yakalanılanları ise beslemek yerine meydanlarda asmalı, ders kitaplarına “hainlik yapanların sonu” diye İstiklal Marşı’nın yan sayfasına görüntüsü ile yerleştirilmeli.
  2. Üniversiteler terör yuvası olmaktan çıkarılmalı, gerçek bir eğitim yuvası haline dönüştürülmeli. En ufacık terör söylemi kullananlar eğitim yuvasından atılmalı, terörist yetiştirmek yerine bilim adamı yetiştirilmeli.
  3. FETÖ gibi paralel yapılanmalara geçit verilmemeli. Başkan, en ufacık risk gördüğü durumlarda işine gelsin/gelmesin ileriyi düşünerek anında müdahale etmeli.
  4. Ülkemiz uluslar arası arenada daha güçlü temsil edilmeli. Koalisyonların olmadığı bir Türkiye artık ekonomisiyle, üretimiyle sözü geçen bir ülke konumuna gelmeli.
  5. Yönetimde tek sevdası vatan millet olan milliyetçi kadroya yer verilmeli.
  6. Uzlaşmaya götüren bu sistemde uzlaşılan görüşlere, gruplara fazlasıyla önem verilmeli. Söylenilenler kulak ardı edilmemeli.
  7. Sistem vatandaşı artık siyasete değil, yaşamıyla ilgilendirmeli. Ekonomisi güçlü, terör batağından kurtulmuş bir Türkiye’de insanlar artık sosyal hayatına odaklanacaktır.Avrupa’daki gibi bu sağlanmalı.

Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Birlik beraberliğimiz daim olsun. Görüşmek dileğiyle…