Erdoğan’ı FETÖ ile mücadelede kim engelliyor?

FETÖ ile mücadele gün geçtikçe gevşiyor. Toplumun gazını almak için arada bir popüler bir ismi tutukluyorlar o kadar. Birileri FETÖ’yü birinci elden koruyor sanki.

Erdoğan’ın bu örgütle mücadelesini engellemek ve baltalamak için yakın çevreden bir engel söz konusu.

Aşağıda anlatacağım olay bir kurgu değil tamamen gerçek. Bakın Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelesi nasıl engelleniyor.

Serkan Korkmaz ismini pek çok okur bilmez. FETÖ ile spesifik olarak ilgilenenlerin bir kısmı da haklı olarak bilmeyebilir.

Korkmaz, daha ortaokul sıralarında iken FETÖ’nün tuzağına düşmüş. Çünkü okulun en başarılı ve en zeki öğrencisi. Örgütün yönlendirmesi ile Deniz Lisesi sınavına girer ve rahatlıkla kazanır. 1999’da Heybeliada Deniz Lisesi’ni birincilikle bitirir.

Aynı yıl Tuzla’da bulunan Deniz Harp Okulu’na başlamış, 2003’de Endüstri Mühendisliği bölümünden, okulu yüksek derece ile tamamlıyor. Tabi bu sürede Deniz Kuvvetleri’ndeki subaylığına devam ediyor.

Bu süreçte yüksek lisans eğitimini de hukuk alanında tamamlar.

Ve Serkan Korkmaz, FETÖ’ye yönelik operasyonlarda tutuklanıp yargılanır. Hem Askeri okul hem de üniversitedeki eğitimi sırasında örgütten soğuyor. Çünkü “bazı şeyleri” görüyor ve örgütten midesi bulanıyor.

Yargılama sürecinde “Etkin Pişmanlık”tan yararlanarak FETÖ’ye darbe vurulmasında önemli rol oynar.

İhanet ve casusluk şebekesi FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünden sonra Serkan Korkmaz, FETÖ’ye karşı mücadeleyi kişisel olarak uluslararası arenada sürdürür.

FETÖ’nün başta ABD ve Almanya olmak üzere bir çok Batı ülkesi tarafından korunması üzerine harekete geçer. Çünkü o, örgütün kodlarını çok iyi bilir. Örgüt, 40 yıl boyunca Türkiye’de takındığı masum ve mazlum maskesini Batı dünyasında da çok iyi takmıştır. Türkiye’nin müttefikleri bile FETÖ’nün bu masumiyetine inanır.

Burada kimse Batılı müttefiklerimizin tamamını Türkiye düşmanı olarak göstermesin. Bu külliyen yalandır. Batılı müttefiklerimizle hem askeri hem siyasi alanda ilişkiler, mevcut yönetimin zafiyetinden dolayı tamamı FETÖ’ye konsilde edildi. NATO ve uluslararası askeri ilişkileri yürüten subayların yüzde 99’unun FETÖ’cü olması başka nasıl izah edilebilir. Hatta AHİM’e atanan Türk üyeler bile FETÖ’ye sıcak bakan isimler olması tesadüf değildir. Bu bir yönetim zafiyetidir. Ve bu gün Batı dünyası ile aramızda ciddi bir güven bunalımı ve iletişim kopukluğu varsa bunun tek müsebbibi, oralardaki FETÖ’cülerin pro-aktif bir şekilde Türkiye aleyhine çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Tabi FETÖ’nün ikizi olan PKK’nin de kara propagandalarını unutmamak lazım.

Yüzbaşı Korkmaz, FETÖ’nün uluslararası kulislerde yaptığı bu ihanet ve kara propaganda faaliyetlerine karşı tek başına mücadele eder.

Bir rapor hazırlayarak Türkiye’nin FETÖ nedeniyle uzun yıllardır yaşamakta olduğu temel hürriyet ve insan hakları ihlallerini, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine (UN OHCHR), Avrupa Konseyine, Avrupa Birliğine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (ECHR), Amerikan Devletleri İnsan Hakları Komisyonuna (IACHR), ABD Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarına, Pensilvanya Eyalet Başsavcılığına, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatına (BND) ve Almanya Dışişleri Bakanlığına taşımış, diğer yandan da Amerikan Devletleri İnsan Hakları Komisyonu önünde ABD’den şikâyetçi olmuş.

Hatta Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND), FETÖ konusunda kendisine gönderilen kargoyu teslim almayınca, Serkan Korkmaz geri gelen bu kargoyu BND’ye iletilmek üzere Alman Dışişleri Bakanlığı’na gönderir.

Korkmaz, FETÖ ile mücadelesinde saha ve cephe genişlemesi yaparak uluslararası basın düzeyine de taşımayı planlar. Bu konuda imkanları yetersizdir ve haklı olarak devlete müracaat eder.

Serkan Korkmaz’ın yaklaşık bir yıldır başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarından destek talep ediyor. Ve bir yıldır ne CİMER’den ne Adalet Bakanlığından ne de Dışişleri Bakanlığı’ndan cevap verilmiyor.

Cumhurbaşkanlığı’na farklı tarihlerde tam üç kere dilekçe ile müracaat eder fakat yeni cevap alamaz.

O da çaresiz kalınca FETÖ terör örgütünü ve terör faaliyetlerini özetleyen bir dosyayı CNN, BBC, Reuters, Euronews, Al Jazeera, USA Today ile Almanya, Fransa ve İskandinav ülkelerinin çeşitli medya kuruluşlarına gönderir.

Diyeceksiniz ki işte mücadelesini yapıyor devam etsin. Terörle mücadele mektupla olmaz. Bizzat terörün mağdurları ve uzmanlarının yürütecekleri lobi faaliyetleri ile olur.

Birileri FETÖ ile mücadele konusunda Cumhurbaşkanını fena yanılttığı gibi çok kötü de çelme takıyor. Allah encamımızı hayreylesin. Amin.