3600 Ek gösterge, EYT sorunu ve süresiz nafaka problemlerinin çözümününün sonuca ulaşacağı bir sürece gidildiğini, böylelikle muhalefete bir malzeme kalmayacağını görüyorum.

Toplumsal sorunların ciddi boyutu ve sonucunun 2023 seçimlerinde gösterge olacağı apaçık ortadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan benim kanımca işi sıkı tutacak ve halkın beklentilerine yönelik çok ciddi atılımlar ve gündemde bekleyen sorunların çözümü noktasında hareket edecektir.

Bunun ilk göstergesi 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamayla geldi.

Açıklama ilk olarak AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'dan geldi: "3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumun bütün kesimlerinin alım gücünü artıracak politikaları hayata geçirmek noktasında talimatları olduğunu aktaran Akbaşoğlu, "Biz, asgari ücreti, 3600 Ek Gösterge'yi, sözleşmelilerin durumunu, emeklilerimizin durumunu bu kapsamda EYT'lilerin durumunu, gündemimizde olmak suretiyle, bir süreç yönetimi ve sıralama çerçevesinde kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Bunu destekleyen açıklamayı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul kongre merkezinde Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması programında 3600 Ek gösterge konusuna gerçekleştirdi. Erdoğan, personelimizin önemli bir kısmını kaplayan 3600 Ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz dedi.

Bu açıklamalar çerçevesinde 2023'e kadar bu bahsi geçen sorunların da çözüleceği sözünün verildiği görüyoruz.

3600 Ek gösterge, EYT sorunu ve süresiz nafaka problemlerinin çözümününün sonuca ulaşacağı bir sürece gidildiğini, böylelikle muhalefete bir malzeme kalmayacağını görüyorum.

Biraz daha sabır arkadaşlar.