Erdoğan AK Parti'de düğmeye bastı

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan düğmeye bastı. Dünkü MYK toplantısında Eski başbakanlık yapmış ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verdi.

Bu aslında AK Parti için bir ilkin başlangıcı ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının işaret fişeği. Ahmet Davutoğlu Sakarya'da yaptığı bir konuşmada sarf ettiği "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri" sözlerinden sonra Genel başkan Erdoğan'ın da sabrını taşıran son damla olduğunu düşünüyorum. Evet dava erlerinin halkın beklentilerini karşılayacak ekibin kurulmasının zamanı diyorum çünkü; bu ihraçların devamının geleceğini düşünüyorum.

2023'de AK Parti yepyeni bir vizyonla yapılanmazsa sonuçlarının ağır olacağını gören Genel Başkan Erdoğan'ın düğmeye basmış olması da doğru bir hamle. 40 yılı aşkın bir siyasi tecrübesi olan Erdoğan'ın bu kadar sakin ve yavaş götüreceği yenilenme süreceni takipçi olacağız. Halk bunu istiyor ve bekliyor. Siyaset çok kaygan ve acımızsız bir zemin; ama Dava arkadaşı olmak iyi günde kötü günde beraber yürümek mevki makamların gölgesinde beklentisinde değil hizmet aşkı ile çalışmaya önem veren bir lider var olduğunu unutanların yaşadığı süreç bu. Hep dedik kibir yüksekten bakma ve kendini kaybetme süreci hüsranla bitti ve bitecektir. Bu davanın ve hareketin lideri ve halkından güç alan Erdoğan'ın özelliğini unutanlar bu gemiden indi ve bir daha hiç binemedi.

Son söz olarak hala benim tespit ve gözlemlerimde olmaması gereken isimler AK Parti'nin üst kademesinde görevde bu isimleri Erdoğan'ın bildiğinden benim şüphem yok. Kongre sürecinde bu isimlerin müdahil olmaması gerekir. Yoksa bu yenilenme süreci yarım kalır. Halk AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'DAN bunu bekliyor. Erdoğan'a yakın dava hizmet edecek isimleri kendine tehlikeli görüp karalama kampanyası yürüten bu kişileri AK Parti temizlemelidir. Ve geçte kalmıştır. Sakarya'da son seçimlerde 1 milletvekili 3 belediye kaybedildi. Bunlara sebep olanlarda sorgunlamalı bulunmalıdır. Erdoğan'a birileri yanlış bilgiler verip kendi adamlarını aday yapma sürecini hazırlayanlarda bunlara neden olanların da tespiti doğru olacağını düşünüyorum.

Savrulan değil savunan adamlara selam olsun...