Hayatda 1 dakika sonra ne olacağını bilmediğimiz göremediğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü aklıma da gelmiyor değil burada “Kaderin üstünde bir kader vardır"


Hayatda 1 dakika sonra ne olacağını bilmediğimiz göremediğimiz bir dünyada yaşıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü aklıma da gelmiyor değil burada 'Kaderin üstünde bir kader vardır"

Koronavirüsü tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Şu anki en son verilere göre dünyadaki enfekte olanların sayısı 800 bine yaklaştı.
Bu kısa zamanda bu rakama ulaşması korkutucu gelse de Allah'tan ümit kesmeyerek insanoğlunun çaresini bulacağına inanıyorum.
Tüm ülkeler sağlık sorunundan ciddi bir şekilde etkilendi ve dünyanın bundan sonra eski dünya olmayacağı gözükmekte.

Ekonomi olarak da sosyal olarak da bu sözüm geçerli.

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yardım kampanyası da aslında yardımlaşmanın açıkça bir örneği. Devlet vatandaşına aracılık yapıyor ve yardım kampanyası başlatıyor.

Burada ilk olarak Erdoğan'ın 7 aylık maaş bağışlaması ile start alan ve bakanlarında buna arkasından destek vermesi ve milletvekilleri, STK, işverenlerin vatandaşa sahip çıktığını görmek bir o kadar da sevindirici.

Hepimiz bu mübarek aylarda fitre ve zekatlarımızı zaten veriyoruz.
Dünyayı saran bu sağlık sorunu karşısında ülkemizde de mağdur olan ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin de bir o kadar bence önemi ve anlamı büyük.

Bazılarının 'Sosyal devlet yardım toplamaz, devlet vatandaşından almaz verir' gibi eleştirilerini bu ortamda bile eksik etmediklerini görmek beni üzse de devletin bu yardım kampanyasına vatandaşı için aracı olmasının da sosyal hizmet olduğunu unutuyorlar diye de aklıma gelmiyor değil!

Devletin zirvesindeki ismin bu kampanyayı başlatmasını destekliyorum.

Bu kampanya ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gidecektir. Devlet zaten ilk günden beri elindeki imkanları seferber ediyor, eksik kalan kısımları da gördükçe telafi edecektir. Esnafın dertlerini ve maddi olanaklarına Maliye ve Hazine bakanı Beraat Albayrak'ın takip ettiğini gözlemliyorum.

Bu kampanyaya destek vermenin de bir vatandaşlık görevimiz olduğunu unutmayalım. Sosyal devletin halkına daha fazla imkan sağlaması için sadece bir aracılık yaptığını da görelim.

Sağlıcakla kalın...