Erbakan’ın “İkinci Kırk Yıl” Vurgusu


Seçimlere henüz iki sene var. Siyasi partiler şimdiden seçim için çalışmaya başladı. AK Parti içindeki istifaları ve yenilenme hareketini fırsat olarak değerlendirmek isteyen siyasiler kendi partilerini de bu sürece hazırladı. Meral Akşener uzun süredir hazırlıklarını yaptığı partisini kamuoyuna sundu. Bunun üzerinden bir hafta geçmemişti ki Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan da 2019 seçimleri öncesinde siyasi parti kuracaklarını açıkladı. Anlaşılıyor ki Türk siyaseti 2019’a kadar hareketli bir dönem geçirecek.

***
Bir süredir, 28 Şubat döneminde postmodern darbe ile görevden indirilen Başbakan Necmettin Erbakan’ın isminin verildiği Vakıf üzerinden çalışmalar gerçekleştiren Fatih Erbakan, Türkiye çapında geniş bir örgüt ağına sahip. Erbakan Vakfı eliyle bölgesel ve ulusal projeler gerçekleştiren Fatih Erbakan 2019 öncesinde STK’sını siyasi partiye evirerek “Ben de varım” demeye hazırlanıyor.

***
Fatih Erbakan’ın yaptığı konuşmaya baktığımızda babası Merhum Erbakan Hoca’nın dikişlerini görüyoruz. “İkinci Kırk Yıl” vurgusu ile geçmişe selam çakan Fatih Erbakan “Abdestimizi Aldık Yola Çıkıyoruz” diyerek de babasının izinden gideceğinin mesajını veriyor.

Ben de Ankara’daki toplantıyı yerinden takip ettim. Toplantı öncesinde salonun etrafında konuşulanlara kulak misafiri oldum. “Erbakan, bugün parti kursa tüm Türkiye’de teşkilatı hazır.” cümlesi dikkatimi çekti. O gün salona gelenler de uzun süredir bir siyasi partinin haberini bekliyordu aslında. İstedikleri haberle de salondan ayrıldılar…

***
Peki Fatih Erbakan, parti kararını doğru zamanda mı açıkladı! Bana göre zamanlama çok yanlıştı. Medyada uzun süre beklenti oluşturmuş İYİ Parti’nin ilanından sadece birkaç gün sonra parti kararını açıklayan Erbakan, iyi bir strateji ile bunu açıklamalıydı.
Nasıl ki sinema filmleri, kendilerine rakip diğer filmlerin çıktığı hafta vizyona girmiyorsa, Fatih Erbakan da medyadaki İYİ Parti furyasının bitmesini beklemeli, alttan alta mesajlar vererek önce partinin ayak seslerini duyurmalı, sonra da kendisini açıklamalıydı.
***
Erbakan Vakfı’nın partiye evrilmesi sürecinde alanında uzman ve tecrübeli bir isim olan Mücahit Çelik’in Fatih Erbakan ile kurulacak partiye faydalı olacağını düşünüyorum. 2019’un Kasım ayında yapılacak seçime henüz çok var. Bu süreçteki stratejiler ve gelişmeler partilerin kaderinden ziyade Türkiye’nin kaderine etki edecektir. Yeni partilerin bu sürece olan etkisini hep birlikte göreceğiz.
HAYIRLI CUMALAR