#EnBüyükSorun 

Ülkemiz jeopolitik konum, etnik ve ağırlıklı dini yapısı ile her daim dış mihrakların hedef tahtasında olmuştur. Bölgesel müttefikliklerin yanı sıra ticari anlaşmalar, alışverişler, turistik faaliyetlerin olması ülkeler arası bağı kuvvetlendiriyor gibi görünse de birkaç "kardeş ülke" dışında güvenebileceğimiz kimse yoktur, olmamıştır. Hani derler ya "Bizim ülke Suriye gibi olsa bizi kimse ülkesine almaz" diye. Hakikaten öyle. Bırakın bizlere acıyıp evlerini açmalarını, ülkemize "özgürlük getirmek için(!)" müdahale ederek, üç öleceksek beş ölmemize neden olurlar.

***

Bir ülkenin sorunsuz, dört dörtlük olması çok zor hatta imkansıza yakındır. Ancak önemli olan, yetkili ve etkili mercilerin sorunları çözme noktasındaki samimiyeti, uğraşı ve hızıdır. Sosyal medyada kamuoyunun nabzını tutan, anketler düzenleyen biri olarak Twitter'da bu konuyu yani ülkemizdeki sorunları gündeme aldım. Sordum: Ülkemizdeki en büyük sorun nedir? Yüzlerce vatandaşımızdan yorum geldi. Bunlardan ağırlıklı olan birkaçını sizlere sunuyorum.

Adalet

Ankete katılım gösterenlerin çoğunluğu adil olma durumunun yani adaletin sıkıntılı olduğunu dile getirdi. Haksızlığa uğramaktan korktuklarını, uğradıkları anda ise kendilerini savunmada büyük sıkıntılarla karşılaşabileceklerini düşünen sosyal medya kullanıcılarına hak vermemek elde değil...

Eğitim Sistemi

Genelde üzerinde durduğum, uzmanları ile görüşüp bilgi alışverişinde bulunduğum bu sorun da dillerden düşmüyor. Eğitim sistemimizde yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğu herkesçe kabul görmesine rağmen hala radikal adımların atılmaması toplumu üzmektedir. Dünyanın en iyi eğitim sistemlerini incelediğimizde, ülkemizin eğitim sistemi ile uzaktan yakından alakası olmadığını görmekteyiz. En büyük eksiğimiz mesleğe, üretime ve pratiğe dayalı bir eğitim sistemimizin olmaması. Net söylüyorum. Bu sistemden bilim adamı çıkmaz. Üretici çıkmaz. Bu sistemden Avrupa'nın işletim sistemi, bilgisayarı, sosyal ağını kullanarak onları boykot etmeye çalışan 'beyin'ler çıkar...

Terör

Terör hem içte hem dışta. Hem kripto hem aleni. En büyük sorunlarımızdan birisi olmaması mümkün değil. Doğdum terör vardı, büyüdüm terör var, öleceğim terör olacak. Hedefteki ülke Türkiye!

İşsizlik

Gelişmiş ülkelerde 10 binin üzerinde olan meslek çeşitliliği bizde bine ulaşmıyor. Meslek çeşitliliğini artırmak, eğitim sistemine entegre etmek işsizliği büyük oranda azaltmak için şart görünüyor.

Kutuplaşma

Kutuplaşmadan fayda sağlayanlar hariç çoğunluğun rahatsız olduğu bir konu. Fayda sağlayanlar ise şüphesiz siyasilerdir. Yenikapı'daki birlik-beraberlik ruhunu haftası dolmadan bozan siyasilerimiz şahsi menfaatleri uğruna ülkeye büyük, kalıcı hasarlar vermektedir. Kardeş kardeş yaşamalıyız, yaşatmalısınız...

***

Twitter kullanıcıları toplumda kadına bakış, parti fanatizmi, biat kültürü, gelir seviyesi düşüklüğü ve dengesizliği, istihdam gibi konular üzerinde de sorunlarını, şikayetlerini dile getirmişlerdir. Huzurlu, sağlıklı, üreten bir ülke için devletimizin yol açması ve bu yoldaki engelleri kaldırması gerekmektedir. Bireyden topluma her birimiz ise bu sorumluluk ve bilinçle üzerimize düşen görevleri yapmalıyız.

Görüşmek dileğiyle...